CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

4 de gener del 2013

Els Reis Mags d'Orient arriben aquest dissabte al Port de Tarragona




Aquest dissabte 5 de gener Ses Majestats els Reis Mags d'Orient: Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran sobre les 18.15h a Tarragona per via marítima un any més.

La benvinguda serà saludada per les sirenes dels vaixells i barques del port, així com per les 21 salves pirotècniques en homenatge a les magnànimes personalitats. Els patges dels Mags també encendran bengales de colors per assenyalar la seva entrada a la ciutat. 

Tot seguit tindrà lloc el parlament de benvinguda als Mags a càrrec de la Consellera de Festes Carme Crespo i salutació per part del rei ros Gaspar en nom de Ses Majestats. Un cop acabat hi haurà els focs artificials de benvinguda als Reis, oferts per l’Autoritat Portuària i el trasllat de la comitiva fins al punt d’inici de la Cavalcada, a la plaça dels Infants i carrer Reial. 

A les 18.45h, es farà el disparament del primer tro d’avís que anuncia la Cavalcada. A les 19h, des de la plaça dels Infants-carrer Reial, s’iniciarà la Cavalcada dels Reis Mags, que obrirà la Guàrdia Urbana motoritzada, l’esquadró de genets romans, la Guàrdia Urbana a cavall de gran gala i la carrossa del Fanal de la ciutat de Tarragona, i en la què figuraran –entre d’altres- la carrossa de l’Estel que els ha guiat fins a la nostra ciutat, la de la Sínia per subministrar aigua a totes les seves bèsties, i les del Dromedari, el Camell i l’Elefant així com les escales dels Bombers de la Generalitat. 

L’itinerari Reial passarà per la plaça dels Carros, el carrer Apodaca, la plaça de la Mitja Lluna, el carrer Unió, la Rambla Nova (dos tombs); el carrer Sant Agustí, Portalet i la plaça de la Font. 

Cap a les 20.30h, es preveu l'arribada a la plaça de la Font, amb els tocs dels clarins i timbales per saludar els Mags, el lliurament de les claus de la ciutat per part de l’Alcalde Sr. Josep Fèlix Ballesteros, i el missatge de pau a les nenes i nens per part del rei blanc Melcior i, finalment, el comiat. 

Durant tota la nit i matinada, els Mags i els seus patges repartiran milers de regals per a les nenes i nens, i per a tota la ciutadania.

Font: tarragona.cat