CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

25 de març del 2013

L'Ajuntament estudia instal.lar càmeres de vigilància a l'interior del Pas Soterrat de la Plaça dels Carros pel vandalisme constant



Va refusar fer-ho en un principi


Segons informa 'El Circ de Tarragona', degut als diversos episodis de vandalisme a l'interior del Pas Soterrat de la Plaça dels Carros, l'Ajuntament de Tarragona es veuria obligat a instal.lar dues càmeres de vídeo-vigilància a l'interior del túnel. El Consistori va refusar fer-ho en un principi quan es va dissenyar i planificar l'obra, tot i l'èmfasi que va posar l'Àrea de Seguretat Ciutadana.



Aquesta falta de previsió de l'Ajuntament, que només va encarregar instal.lar-ne a les escales mecàniques de l'exterior i a l'entrada del túnel, faria que ara hagués d'assumir el cost de les noves càmeres enlloc de la Subdelegació del Govern que va fer-se càrrec de la construcció i pagament dels 3,5 milions d'euros que va costar l'obra.

Fonts municipals han assegurat que estudien incloure l'instal·lació d'aquestes dues noves càmeres dins del sistema de vídeo-vigilància que des de fa més d'una dècada ja està previst per a diferents indrets de la Part Baixa (veure) arran de les queixes constants per part de l'Associació de Veïns del Barri del Port per l'incivisme freqüent a la zona.

A priori, aquesta mesura hauria de començar a funcionar amb la posada en marxa de la nova caserna de la Guàrdia Urbana a finals d'estiu, ja que aquesta disposarà d'un espai habilitat especialment per controlar aquest dispositiu. 

En el cas que finalment les noves càmeres s'incloguin en el projecte de seguretat previst, la tramitació i el vistiplau de la Generalitat podria endarrerir el procés novament, ja que caldria que la comissió de vídeo-vigilància del govern català, depenent d'Interior, estudiés el projecte i li donés l'aprovació definitiva.

Font: circdetarragona.com