CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

5 de març del 2013

Tarragona combatirà contra els coloms que tant afecten a la Part Baixa



Tarragona adoptarà una nova mesura per combatre contra els coloms. El nou sistema consisitrà en atacar directament els nius per reduir la població d’aquests animals a la Part Baixa i resta de la ciutat. 

Es tracta d'una de les mesures que estudia l’equip de govern amb l’objectiu de buscar una major eficàcia i reduir el nombre d’aquestes aus i a la vegada el soroll i brutícia que generen als carrers i places a causa dels molestos excrements. 

Durant el 2012, l’empresa encarregada del control sanitari dels coloms va capturar uns 10.200 exemplars arreu del terme municipal, especialment al centre i Part Baixa de la ciutat. 

Durant l’any passat ja es va guanyar amb eficiència aplicant una rotació de les gàbies existents arreu de la ciutat. El nou sistema consistirà en atacar directament els nius eliminant els ous. Cal veure el cost econòmic del mètode i si realment pot donar millors resultats. En els darrers exercicis el nombre de gàbies s’ha ampliat i s’han situat en punts estratègics com el Banc d'Espanya i l'antiga facultat de Lletres. També s'han intensificat les captures als barris. Ara bé, la zona portuària és la que més pateix els estralls dels coloms i per proximitat el Barri del Port.

Font: tarragonaradio.cat