CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

4 d’abril del 2013

El cablejat elèctric segueix sense soterrar dos anys després a la Part Baixa

(En castellano -aquí-)

Cablejat del Carrer Pau del Protectorat.

Les voreres tampoc han estat amplificades


Els carrers Pau del Protectorat, Orosi i General Contreras, són alguns dels carrers del Barri del Port que tot i la promesa de l'Ajuntament de Tarragona, segueixen mostrant teranyina de cablejat elèctric sense soterrar.

Fa gairebé dos anys que el consistori tenia aprovat un projecte de reforma per tal d'arranjar el fil elèctric, ampliar les voreres i la renovació del clavegueram, tal com en el seu moment va publicar el Diari de Tarragona. Tot i que els veïns de la zona van rebre notificació de les actuacions, només van ser renovades les clavegueres que ja comptaven amb més de 70 anys d'antiguitat.

Aspecte actual del Carrer Pau del Protectorat.
 Foto: Blog Barri del Port
La primera fase d'obres tenia previst dignificar els carrers propers a l'Estació de Renfe per tal de donar prioritat als vianants amplificant les voreres dels mencionats carrers i facilitar la seva circulació fins les escales mecàniques del Palau de Congressos, i del mateix mode amb el Carrer d'Apodaca en una segona fase. 

Segons Sergi de los Rios, conseller de barri aleshores: "Es tracta d'una obra que pensa prioritàriament en els mil residents d'aquesta zona però també per als visitants del Palau de Congressos. No pot ser que quan venen a la ciutat es trobin amb uns carrers en un estat tan lamentable". Una inversió de mil euros prevista per al 2012 i que finalment no es va dur a terme.

Precisament el Diari Més publicava aquest dimarts que el barri veí, El Serrallo, es troba en la mateixa situació. Amb un cablejat de més de 50 anys el barri va comptar al 2009 amb una remodelació del clavegueram en que el que es va aprofitar per instal.lar els tubs per on arranjar el cablejat, actuació que no s'ha dut a terme i que segons diuen, es produirà enguany.