CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

8 d’abril del 2013

Tarragona comptarà amb sensors al clavegueram per dectectar i exterminar rates

Es podria acabar així amb un dels problemes del barri


Segons informa Tarragona Ràdio, el clavegueram de Tarragona incorporarà sensors de calor i moviment i trampes automàtiques per acabar amb la presència de rates i controlar-ne la població. 

Es tracta d'una mesura pionera que ha contractat el servei de desinfecció i desratització de les clavegueres i del que se'n farà càrrec l'empresa Ematsa. Amb l'objectiu de potenciar la vigilància del subsol de la ciutat i evitar de forma preventiva la proliferació de rates, paneroles i altres insectes, s'ha incrementat els recursos econòmics i de personal en un 80%. 

Es vol reduir i acabar així amb un problema que destaca, entre altres, al Barri del Port, i que va afectar de manera important en general a la ciutat l'estiu passat.

Rates al Barri del Port. Foto: Blog Barri del Port

El sistema de sensors de calor i moviment, que començaran a provar-se en les properes setmanes, detecten la presencia de rates i unes trampes automàtiques s'encarreguen de matar-les sense que l'animal pateixi ni suposi cap risc ambiental. També s'estudien nous mètodes per combatre i controlar la població de coloms, un altre problema del barri i la ciutat.



Font: tarragonaradio.cat