CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

26 de juliol del 2013

El Barri del Port tractarà de millorar la mobilitat i facilitar l'aparcament amb la implantació de zones verdes, taronges i blaves de pagament

(En castellano -aquí-)

Reunió informativa aquesta tarda a l'A.V.V del Port. Foto: Blog Barri del Port

Aquest divendres a la tarda ha tingut lloc al local de l'Associació de Veïns del Port l'anunciada Reunió Informativa sobre la regulació i implantació de zones de pagament per aparcar al Barri del Port. 

Amb tan sols una trentena d'assistents, han intervingut a la sessió informativa el president de l'A.V.V José Ruiz, el president de la Federació d'A.A.V.V Segle XXI, Pedro Sánchez, i el director i gerent de l'Empresa d'Aparcaments Municipal de Tarragona (AMT) Sergi Arts.

El motiu de la reunió ha estat informar de l'objectiu de possar en marxa l'aplicació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) a la zona 3 de Tarragona (Part Baixa), desprès d'haver-ho fet a les zones 1 i 2 corresponents a la Part Alta i Centre de la Ciutat.

L'A.V.V del Port ha sol·licitat la mesura de la qual altres barris ja es beneficien


José Ruiz
El president de l'A.V.V del Port, José Ruiz, va sol·licitar a la conselleria de mobilitat de l'Ajuntament de Tarragona aquesta regulació en el Barri, ja que considera que "en aquesta zona costa molt aparcar i això provoca que la gent que ens visita o ve a comprar es cansi de donar voltes i marxi. Això perjudica el nostre comerç".

En aquest sentit, afirma que els empresaris de la zona es mostren a favor de la mesura segons l'enquesta realitzada als diversos establiments del barri.



  
Pedro Sánchez
Pedro Sánchez, president de la Federació d'Associacions de Veïns Segle XXI, ha destacat per la seva banda que aquesta mesura en un principi no és mai ben rebuda pels veïns dels barris i zones on s'ha implantat, però després amb el temps s'ha notat una gran millora i acontentament per part dels usuaris.

Afirma també, que "és necessari acabar amb l'intrusisme d'usuaris que sense ser del barri volen anar al centre i venen a aparcar aquí per no pagar i perjudiquen als veïns que tenen gran dificultat per estacionar el seu vehicle"

Sergi Arts
El director i gerent de l'Empresa d'Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT), Sergi Arts, ha comentat que la implantació de zones verdes, taronges i blaves al barri té com a objectiu la rotació de les places d'aparcament ja que la zona blanca "suposa que un usuari disposi d'una plaça d'espai públic de forma exlusiva i gratuïta tot el temps que vulgui" i que la rotació d'aquestes és molt nul.la i complicada. 

Si la dificultat per aparcar al barri per als no residents suposa que aquests acabin marxant, per als veïns suposa un volteig continuat dels vehicles fins a trobar una plaça. Això genera a més de crispació, despesa de carburant, contaminació i trànsit, problemes que millorarien amb aquesta mesura.

Per aquest motiu, s'ha dissenyat una previsió per la qual la majoria de carrers del Barri seran zona verda amb un preu per aparcar més reduït per als residents, el mateix que pagaran a la zona entre Carrer Lleó i del Mar que serà taronja, i finalment Plaça dels Carros i Apodaca que per la presència d'empreses i comerços serà zona blava per dotar-la de major rotació

(VEURE MÉS DETALL DE ZONES DE PAGAMENT I TARIFES)