CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

30 d’abril del 2013

La 'Farmacia Vidal' del c/Reial cierra sus puertas en el Barri del Port



El Barri del Port arranca la semana amb una farmacia menos. Se trata de la 'Farmacia Vidal Vidal' del c/Reial, 1 a tocar de la Plaça dels Carros que ha cerrado sus puertas después de años y años dispensando medicamentos y productos de salud a los vecinos del barrio. 

Ja desde hace un tiempo,y de cara al cierre, el establecimiento vendía productos finales a precios rebajados para agotarlos. Ahora, un cartel en la persiana anuncia una próxima apertura en la Vall de la Arrabassada, un barrio donde después de una década de espera abrió su primera Farmacia a inicios de año.

Las otras dos farmacias del Barri del Port se encuentran en el Carrer Apodaca,28 la 'Fullana Galofre' y en la esquina entre Reial y Jaume I, 46b la 'Ciprés'.

29 d’abril del 2013

La 'Farmàcia Vidal' del c/Reial ha tancat les seves portes al Barri del Port



El Barri del Port arranca la setmana amb una farmàcia menys. Es tracta de la 'Farmàcia Vidal Vidal' del c/Reial, 1 a tocar de la Plaça dels Carros que ha tancat les seves portes desprès d'anys i anys dispensant medicaments i productes de salut als veïns del Barri. 

Ja des de fa un temps, i de cara al tancament, l'establiment venia productes finals a preus rebaixats per tal d'esgotar-los. Ara, un cartell a la seva reixa anuncia una propera obertura a la Vall de l'Arrabassada, un barri on després d'una dècada d'espera va obrir la seva primera Farmàcia a inicis d'any.

Les altres dues farmàcies del Barri del Port es troben al Carrer Apodaca,28 la 'Fullana Galofre' i a la cantonada entre Reial i Jaume I, 46b la 'Ciprés'.

27 d’abril del 2013

'Can Domènech' invita a la tapa del 'Cañas y Tapas' por compras superiores a 30€



La Carnicería-Charcuteria 'Can Domènech' del Barri del Port ha decidido sumarse a la fiebre de las tapas. 

El establecimiento del c/Apodaca ha querido contribuir a potenciar la 'Tapa Primavera' que el Restaurante 'Cañas y tapas' ofrece como contratapa al 'Tarragona dTapes 2013'.

De esta manera, por compras superiores a 30€ 'Can Domènech' invitará a sus clientes a degustar la tapa del restaurante vecino.

26 d’abril del 2013

'Can Domènech' convida a la tapa del 'Cañas y tapas' per compres superiors a 30€



La Carnisseria-Xarcuteria 'Can Domènech' del Barri del Port ha decidit sumar-s'hi a la febre de les tapes. 

L'establiment del c/Apodaca ha volgut contribuir a potenciar la 'Tapa Primavera' que el Restaurant 'Cañas y tapas' ofereix com a contratapa al 'Tarragona dTapes 2013'.

D'aquesta manera, per compres superiors a 30€ 'Can Domènech' convidarà als seus clients a degustar la tapa del restaurant veí.

25 d’abril del 2013

'Cañas y Tapas' ofrece la contratapa durante el 'Tarragona dTapes' de este año en que no participa

(En català -aquí-)

'Tapa Primaveral' 


Este año el Restaurante 'Cañas y Tapas' del Barri del Port, ubicado en el Carrer Apodaca, no participa tampoco en la edición 2013 del 'Tarragona dTapes' como sí lo hizo en la de dos años atrás. 

Aún así, el establecimiento ofrecerá a partir de hoy jueves 25 de abril durante el mismo período y al mismo precio de 2'50€ una "contratapa" más bebida (cerveza en este caso) como ya  hizo el año pasado.

Su oferta, la 'Tapa Primaveral', se compone de pan relleno de huevos rotos, chistorra, pimientos verdes y patatas.

No es el único restaurante de Tarragona que sin participar en el concurso ha decidido apostar por ofrecer su propia tapa a modo independiente. 

Quien sí formará parte de la edición de este año en el Barri del Port será 'Els fogons de l'Isma' en la Plaça de la Mitja Lluna  con 'Mandanga de la buena' como ya informó este blog (ver). 

El Ajuntament de Tarragona venderá el solar ubicado al lado del Cap Jaume I

(En català -aquí-)

Solar del Carrer Josep Floresvi Garreta

El amplio solar ubicado en el c/Josep Floresvi Garreta en el Barri del Port será puesto a la venta próximamente por el Ajuntament de Tarragona.

Este terreno situado entre La Chartreuse y el Cap Jaume I, propiedad del consistorio, y en el que podría habilitar un aparcamiento público de plazas naranjas para el barrio, ocupa toda una manzana y se venderá junto con otras propiedades y patrimonios municipales para conseguir recursos con los que hacer frente a la delicada situación económica que atraviesa el ayuntamiento tarraconense, según el Diari Més.

Este es uno de los varios solares con que cuenta el Barri del Port llenos de hierbas y matorrales que favorecen la presencia de gatos y la proliferación de ratas y plagas.

Fuente: DiariMés

24 d’abril del 2013

'Cañas y Tapas' ofereix una contratapa durant el 'Tarragona dTapes' d'enguany en que no participa

(En castellano -aquí-)


'Tapa Primaveral' 


Aquest any el Restaurant 'Cañas y Tapas' del Barri del Port, ubicat al Carrer Apodaca, no participa tampoc en l'edició 2013 del 'Tarragona dTapes com sí va fer en la de dos anys enrere. 

Tot i així, l'establiment oferirà a partir de demà dijous 25 d'abril durant el mateix període i al mateix preu de 2'50€ una "contratapa" més beguda (cerveza en aquest cas) com ja va fer l'any passat.

La seva oferta, la 'Tapa Primaveral', es composa de pa farcit d'ous trencats, xistorra, pebrots verds i patates.

No és l'únic restaurant de Tarragona que sense participar en el concurs ha decidit apostar per oferir la seva pròpia tapa a mode independent. 

Qui sí formarà part de l'edició d'enguany al Barri del Port serà 'Els fogons de l'Isma' a la Plaça de la Mitja Lluna amb 'Mandanga de la buena' com ja va informar aquest blog (veure). 

L'Ajuntament de Tarragona posarà a la venda el solar del costat del Cap Jaume I del Barri del Port

(En castellano -aquí-)

Solar del Carrer Josep Floresvi Garreta

L'ampli solar ubicat al c/Josep Floresvi Garreta al Barri del Port serà posat a la venda properament per l'Ajuntament de Tarragona. 

Aquest terreny situat entre La Chartreusse i el Cap Jaume I, propietat del consistori, i en el que podria habilitar un aparcament públic de places taronges per al barri, ocupa tota una cruïlla i es vendrà juntament amb altres propietats i patrimonis municipals per aconseguir recursos amb els que fer front a la delicada situació econòmica que travessa l'ajuntament tarragoní, segons el Diari Més.

Aquest és un dels diversos solars amb que compta el Barri del Port plens d'herbes i matolls que afavoreixen la presència de gats i la proliferació de rates i plagues.

Font: DiariMés

'Roba Amiga' abre una nueva tienda en el c/Apodaca del Barri del Port de Tarragona

(En català -aquí-)

Tienda de 'Roba Amiga' en el Carrer Apodaca. Foto: Blog 'Barri del Port'

Ubicada en la antigua 'Industria de la Goma'


La Cooperativa 'Roba Amiga' se instala en Tarragona con una nueva tienda ubicada en la Calle Apodaca del Barri del Port. Se trata del primer establecimiento que la entidad abre en la ciudad y que se suma a las 14 que ya hay en Barcelona, 3 en Lleida y 2 más en Girona. La entidad se ha ubicado justo en el edificio donde se encontraba la antigua 'Industria de la Goma' de la que todavía se conserva la cartelería.

'Roba Amiga', conocida por los contenedores naranjas para depositar ropa en la ciudad (más de 1.500 por toda Cataluña), se encarga de la venta al por menor de la ropa de segunda mano que recoge, con la que permite la financiación y la sostenibilidad económica de la acción social y medioambiental de la entidad. Por otro lado supone para el personal de los establecimientos, una buena oportunidad de formación y de adquisición de experiencia laboral. Las tiendas Roba Amiga ofrecen ropa de calidad con una buena relación calidad-precio dentro del mercado catalán, una nueva oportunidad para los consumidores de adquirir ropa de calidad a un bajo coste.

Las empresas de inserción socialaboral ofrecen trabajo, formación y hábitos laborales a personas en procesos de inserción laboral, integrándolas en una actividad empresarial, para que, en un futuro, puedan acceder a otros puestos de trabajo y lograr la plena autonomía para poder desarrollarse profesional y personalmente en la sociedad. Actualmente, la Cooperativa Roba Amiga, integra la actividad de 5 empresas de inserción que en conjunto ofrecen trabajo a más de 140 personas, de las cuales el 60% están en proceso de inserción.

El consumo anual por persona se encuentra entre los 7 y los 10kg de ropa ó de residuo textil  sin tener en cuenta la cantidad de residuo de este tipos que genera la industria del sector. La recogida selectiva de ropa usada, zapatos, ropa del hogar y otros residuos textiles, para su revalorización, ofrece oportunidades para la reutilización en el mercado de segunda mano y reduce de forma considerable el volumen de residuos que van a parar a los vertederos o incineradoras. Ampliar la vida útil de la ropa ee también una apuesta por fomentar la reutilización y la reducción del consumo de recursos.

Nuevas medidas contra las actuaciones incívicas


Hace un tiempo era noticía que el Ajuntament de Tarragona se planteaba retirar los contenedores de la entidad debido a las continuadas actuaciones incívicas que estos sufren o reubicarlos en lugares cercanos a Grandes Superficies. 'Roba Amiga' tomará nuevas medidas para evitar las actuaciones incívicas con una adaptación en el contenedor que evitará que la ropa depositada sufra actuaciones incívicas y mejorará la seguridad del sistema de recogida de los contenedores. Estos protocolos de intervención incluyen el incremento de la frecuencia de recogida y la comunicación permanente con agentes de la policía local y autonómica para mantenerlos informados en casos de actuaciones incívicas.

Info.: robaamiga.cat

23 d’abril del 2013

'Roba Amiga' obre una nova tenda al c/Apodaca del Barri del Port de Tarragona

Botiga de 'Roba Amiga' al Carrer Apodaca. Foto: Blog 'Barri del Port'

Ubicada a l'antiga 'Indústria de la Goma'


La Cooperativa 'Roba Amiga' s'instal.la a Tarragona amb una nova tenda ubicada al Carrer Apodaca del Barri del Port. Es tracta del primer establiment que l'entitat obre a la ciutat i que es suma a les 14 que ja hi ha a Barcelona, 3 a Lleida i 2 més a Girona. L'entitat s'ha ubicat just a l'edifici on es trobava l'antiga 'Indústria de la Goma' de la que encara es conserva la cartelleria.

'Roba Amiga', coneguda pels contenidors taronges per dipositar roba a la ciutat (més de 1.500 per tota Catalunya), s'encarrega de la venda al detall de la roba de segona mà que recull, amb la que permet el finançament i la sostenibilitat econòmica de l'acció social i mediambiental de l'entitat. D'altra banda suposa pel personal dels establiments, una bona oportunitat de formació i d'adquisició d'experiència laboral. Les botigues Roba Amiga ofereixen roba de qualitat amb una bona relació qualitat-preu dintre del mercat català, una nova oportunitat per als consumidors d'adquirir roba de qualitat a un baix cost.

Les empreses d'inserció socialaboral ofereixen treball, formació i hàbits laborals a persones en processos d'inserció laboral, integrant-les en una activitat empresarial, per a que, en un futur, puguin accedir a altres llocs de treball i assolir la plena autonomia per a poder desenvolupar-se professional i personalment en la societat. Actualment, la Cooperativa Roba Amiga, integra l'activitat de 5 empreses d'inserció que en conjunt ofereixen feina a més de 140 persones, de les quals el 60% estan en procés d'inserció.

El consum anual per persona es troba entre els 7 i els 10kg de roba ó de residu téxtil, sense tenir en compte la quantitat de residu d'aquests tipus que genera l'industria del sector. La recollida selectiva de roba usada, sabates, roba de la llar i altres residus tèxtils, per a la seva revalorització, ofereix oportunitats per a la reutilització en el mercat de segona mà i redueix de forma considerable el volum de residus que van a parar als abocadors o incineradores. Ampliar la vida útil de la roba es també una aposta per fomentar la reutilització i la reducció del consum de recursos.

Noves mesures contra les actuacions incíviques


Fa un temps era noticia que l'Ajuntament de Tarragona es plantejava retirar els contenidors de l'entitat degut a les continuades actuacions incíviques aque aquests pateixen o reubicar-los en llocs propers a Grans Superfícies. 'Roba Amiga' prendrà noves mesures per evitar les actuacions incíviques amb una adaptació en el contenidor que evitarà que la roba dipositada pateixi actuacions incíviques i millorarà la seguretat del sistema de recollida dels contenidors. Aquests protocols d’intervenció inclouen l’increment de la freqüència de recollida i la comunicació permanent amb agents de la policia local i autonòmica per mantenir-los informats en casos d’actuacions incíviques.

Info.: robaamiga.cat

22 d’abril del 2013

El Club Social 'La Muralla' celebrará mañana 23 de abril la festividad de 'Sant Jordi' en el Barri del Port


Este martes 23 de abril el Club Social 'La Muralla' celebra la Fiesta de Sant Jordi con una fiesta en la que se entregarán los premios de los concurso de relatos realizado entre sus miembros. 

También la venta de las rosas de papel que han hecho para contribuir de forma solidaria a mejorar la inserción social y comunitaria de las personas que tienen malaties mentales y sus familias. 

Finalmente se dará a conocer el ganador del diseño del logotipo por conmemorar el 15é aniversario de la entidad.

Se reduce el consumo de droga en las plazas del Barri del Port debido a la crisis y las altas sanciones

(En català -aquí-)

Consumo de droga en la vía pública. Escaleras Palau Congressos. Foto: Diari de Tarragona

Según informa el Diari de Tarragona, la crisis ha hecho disminuir el número de consumidores de droga en la vía pública de la ciudad en los últimos años.

Fumar hachis y marihuana, el consumo público más común, se habría visto reducido en los últimos años debido a que los jóvenes disponen de menos dinero para adquirirla y por las sanciones a las que se enfrentan: 800 euros por tenencia de estupefacientes y 500 por consumirlos. Por otro lado, la Guardia Urbana se guía ahora sólo por el olfato ante el aumento de consumo del tabaco de liar que en apariencia puede parecer un porro.

El presidente de la Associació de Veïns del Barri del Port, José Ruiz, corrobora que el vecindario ha notado un descenso de jóvenes con hábito de fumar porros en grupo en la Plaça dels Carros y la Plaça dels Infants, a pesar de que sí frecuentan lugares más escondidos y discretos como las escaleras adyacentes a las mecánicas del Carrer Vapor (ver).

Fuente: diaridetarragona.com

El Club Social 'La Muralla' celebra demà dia 23 d'abril la festivitat de Sant Jordi al Barri del Port

(En castellano -aquí-)

Aquest dimarts 23 d'abril el Club Social 'La Muralla' celebra la Diada de Sant Jordi amb una festa en la que s'entregaran els premis dels concurs de relats realitzat entre els seus membres.

També la venda de les roses de paper que han fet per contribuir de forma solidaria a millorar la inserció social i comunitària de les persones que tenen malaties mentals i les seves famílies.

Finalment es donarà a conèixer el guanyador del disseny del logotip per conmemorar el 15é aniversari de l'entitat. 

21 d’abril del 2013

Es redueix el consum de droga a les places del Barri del Port degut a la crisi i les altes sancions

(En castellano -aquí-)

Consum de droga a la via pública. Escales Palau Congressos. Foto: Diari de Tarragona

Segons informa el Diari de Tarragona, la crisi ha fet disminuir el nombre de consumidors de droga a la via pública de la ciutat en els últims anys.

Fumar hachis i marihuana, el consum públic més comú, s'hauria vist reduït en els últims anys degut a que els joves disposen de menys diners per adquirir-ne i per les sancions a les que s'enfronten: 800 euros per tinença d'estupefaents i 500 per consumir-los. D'altra banda, la Guàrdia Urbana es guia ara només per l'olfacte davant l'augment de consum del tabac d'embolicar que en aparença pot semblar un porro.

El president de l'Associació de Veïns del Barri del Port, José Ruiz, corrobora que el veïnat ha notat un descens de joves amb hàbit de fumar porros en grup a la Plaça dels Carros i la Plaça dels Infants, tot i que sí freqüenten llocs més amagats i discrets com les escales adjacents a les mecàniques del Carrer Vapor (veure).

Font: diaridetarragona.com

El Club Social 'La Muralla' presenta este lunes el libro 'Espluga Aqua Crisis' en el c/Sant Miquel

(En català -aquí-)

Enmarcado en los actos de Sant Jordi, el Club Social 'La Muralla' del c/Sant Miquel 16 presenta este lunes 22 de abril a las 18h de la tarde el libro 'Espluga Aqua Crisis' a cargo de su autor, el escritor J.A.Castro. 

La obra se remonta al siglo XXIX donde los habitantes de la Tierra viven agrupados entorno a dos gobiernos. Después de renunciar a la conquista del espacio y haber desaparecido la primavera debido al deshielo de los dos polos, no quedó más remedio que olvidarse de las guerras. Si bien la subida del nivel del mar y la escasez de agua dulce que imperaba en el planeta, desdibujó en el mundo tanto política como geográficamente. En aquel momento, el Gobierno norteño decidió invadir un pequeño pueblecito de la antigua Tarragona. La clave parece estar en la leyenda sobre la existencia de agua dulce bajo una cueva que se encuentra en la zona. A un grupo de cuatro estudiantes del Cuerpo Especial de Seguridad Ciudadana del Gobierno del Sur se le asignará la misión de buscar una enigmática pintura para proteger la caverna, pero ni siquiera ellos creen en su existencia. En la busqueda, sin embargo, se enfrentarán al pasado de su pueblo, que no parece tan diferente del mundo actual.

20 d’abril del 2013

El Club Social 'La Muralla' presenta aquest dilluns el llibre 'Espluga Aqua Crisis' al c/ Sant Miquel

(En castellano -aquí-)

Enmarcat en el actes de Sant Jordi, el Club Social 'La Muralla' del c/Sant Miquel 16 presenta aquest dilluns 22 d'abril a les 18h de la tarda el llibre 'Espluga Aqua Crisis' a càrrec del seu autor, l'escriptor J.A.Castro.

L'obra es remunta al segle XXIX on els habitants de la Terra viuen agrupats entorn de dos governs. Després de renunciar a la conquesta de l'espai i haver desaparegut la primavera a causa del desglaç dels dos pols, no va quedar més remei que oblidar-se de les guerres. Si bé la pujada del nivell del mar i l'escassetat d'aigua dolça que imperava al planeta, va desdibuixar al món tant política com geogràficament. En aquell moment, el Govern del Nord va decidir envair un petit poblet de l'antiga Tarragona. La clau sembla estar en la llegenda sobre l'existència d'aigua dolça sota una cova que es troba a la zona. A un grup de quatre estudiants del Cos Especial de Seguretat Ciutadana del Govern del Sud se li assignarà la missió de buscar una enigmàtica pintura per protegir la caverna, però ni tan sols ells creuen en la seva existència. En la cerca, no obstant això, s'enfrontaran al passat del seu poble, que no sembla tan diferent del món actual.

18 d’abril del 2013

Un tren atropella mortalmente a una persona en la Estación de Renfe del Barri del Port de Tarragona


Operarios después del accidente. Foto: tarragonaradio.cat
Según informa Tarragona Radio, la Estación de Trenes de Tarragona, ubicada en el Barri del Port, ha sido escenario de un atropello mortal a las 11.50h de este jueves. Un tren Euromed procedente de Barcelona con dirección a Alicante ha atropellado a una persona que habría caído o se habría tirado a la vía en el paso por la Estación de Renfe de la ciudad, y ha resultado muerta. 

Han intervenido varias dotaciones de los Bomberos de la Generalitat, los Mossos d'Esquadra y la Guàrdia Urbana.

Fuente: Tarragonaradio.cat

Un tren atropella mortalment a una persona a l'Estació de Renfe al Barri del Port de Tarragona

(En castellano -aquí-)
Operaris després de l'accident. Foto: tarragonaradio.cat

Segons informa Tarragona Ràdio, l'Estació de Trens de Tarragona, ubicada al Barri del Port, ha estat escenari d'un atropellament mortal a les 11.50h d'aquest dijous. 

Un tren Euromed procedent de Barcelona amb direcció a Alacant ha atropellat a una persona que hauria caigut o s'hauria llençat a la via en el pas per l'Estació de Renfe de la ciutat, i ha resultat morta.

Hi han intervingut diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana.

Font: Tarragonaradio.cat

La Generalitat empieza a mejorar el estado del Teatre Romà para la revisión de la Unesco


Trabajados de limpieza y mejora en el Teatre Romà. Foto: Blog Barri del Port

Tal como muestran las imágenes, diversos efectivos están trabajando en mejorar el estado del Teatre Romà del Barri del Port de Tarragona.

Trabajados de limpieza y mejora en el Teatre Romà. Foto: Blog Barri del Port

Como se había avanzado anteriormente en este blog (ver) el próximo año la Unesco revisará el estado de los diversos monumentos de Tarragona que hace 14 años fueron declarados 'Patrimoni Mundial'. Por este motivo, y con el objetivo de pasar la revisión de forma favorable, la Generalitat llevará a cabo durante este 2013 trabajos de limpieza y mejora en los diferentes espacios patrimoniales de la ciudad.

17 d’abril del 2013

La Generalitat comença a millorar l'estat del Teatre Romà per a la revisió de la Unesco


Treballs de neteja i millora al Teatre Romà. Foto: Blog Barri del Port

Tal com mostren les imatges, diversos efectius estan treballant en millorar l'estat del Teatre Romà del Barri del Port de Tarragona.

Treballs de neteja i millora al Teatre Romà. Foto: Blog Barri del Port

Com es va avançar anteriorment en aquest blog (veure) el proper any la Unesco revisarà l'estat dels diversos monuments de Tarragona que fa 14 anys van ser declarats 'Patrimoni Mundial'. Per aquest motiu, i per tal de passar la revisió de forma favorable, la Generalitat durà a terme durant aquest 2013 treballs de neteja i millora en els diversos espais patrimonials de la ciutat.

El Barri del Port presente en el Tarragona d'Tapes 2013 con 'Mandanga de la buena'

(En català -aquí-)


La tapa dels 'Fogons de l'Isma' a la Plaça de Mitja Lluna



Del 25 de abril al 12 de mayo Tarragona volverá a disfrutar de la ruta de tapas de la ciudad que ha inspirado a otras de vecinas, a un precio de 2'50€ tapa+bebida.

El Tarragona d'Tapes 2013 contará este año con 43 tapas repartidas en 3 zonas: Serrallo, Centro y Parte Alta.

La presencia del Barri del Port como 'Part Baixa' se ve reducida a la participación de un solo establecimiento: 'Els Fogons de l'Isma' de la Plaça de la Mitja Lluna ante la retirada este año de 'Cañas y Tapas' de la Calle Apodaca.

A pesar de que habría que potenciar que más restaurantes de la Part Baixa participaran y fomentaran así la visita de tapeadores al barrio, tan sólo el restaurante de Isma Moreno lo hará este año.

La tapa que presenta 'Els Fogons de l'Isma' en la Plaça Prim o de Mitja Lluna se llama 'Mandanga de la Buena'. Se trata de Filete de cerdo Wellington con reducción de vino tinto de Montsant. Horario: de martes a domingo de 12h a 14h y de 19h a 23h.


16 d’abril del 2013

La Part Baixa a favor de zonas verdes y naranjas de aparcamiento en el barrio?

(En català -aquí-)

Habrá que pagar 0'40€ cada día para aparcar en la calle


Según informa el DiariMés, la Part Baixa de la ciudad está a favor y reclama la inmediata implantación de zonas verdes de aparcamiento público y también naranjas en algunos de las calles del barrio.

De este modo, esta parte de la ciudad estaría lejos de la disconformidad por este tipo de regulación que anteriormente han mostrado otras zonas de Tarragona como el Barri dels Músics y Avinguda Catalunya (y alrededores). En el Barri del Port estaba previsto que se implantara en el Carrer Smith (ver). La medida causó fuerte polémica durante su implantación al considerarse como 'recaudatoria' por parte del Ayuntamiento. Tanto es así que su extensión se paralizó y pospuso (ver). 

Ahora es la Associació de Veïns del Barri quien pide a la regidora de movilidad, Begoña Floría, que "se pinten de verde o naranja las plazas de aparcamiento que tenemos en el barrio y a poder ser antes del verano". El presidente del A.V.V , José Ruiz, justifica la demanda debido a que "durante el año y sobre todo los meses de verano, muchos ciudadanos vienen a compar o comer en algunos de los establecimientos y al no encontrar lugar donde aparcar el vehículo acaban marchándose". Por este motivo Ruiz considera necesario que se regulen calles como Apodaca, Reial, Smith, del Mar y León. Para acabar de conocer la opinión de todos los comerciantes se están realizando encuestas entre los establecimientos. Se desconoce si también se ha efectuado entre los vecinos para valorar la mayoría de conformidad.

(Actualización 14h: El A.V.V convocará próximamente una reunión con la Sra. Floría y el vecindario para conocer su opinión). 

Hay que recordar que las plazas de aparcamiento de zona verde cuestan desde inicio de año un precio de 0'40€ al día para los residentes. Estos tienen que adquirir previamente una tarjeta acreditativa por 15€. Esto supone que a la semana el vecino que aparque su vehículo en la calle pague un mínimo de 2'80€ semanales (11'20€ mensuales, 134'40€ anuales). El precio de la plaza verde para no residentes será de 1€. En cuanto a zonas naranja el precio es de 2'30€ diarios.

Fuente: DiariMés
______________________________

Relacionados:

*Encuesta en Facebook: 'Estás a favor o en contra de la implantación de zonas de pago para aparcar en el barrio?'

*Artículo de opinión: 'Què dius? Que la Part Baixa vol zones verdes i taronges?' (Toni Vera) 

El Barri del Port present al 'Tarragona d'Tapes 2013' amb 'Mandanga de la Buena'

(En castellano -aquí-)

La tapa dels 'Fogons de l'Isma' a la Plaça de Mitja Lluna



Del 25 d'abril al 12 de maig Tarragona tornarà a gaudir de la ruta de tapes de la ciutat que ha inspirat a altres de veïnes, a un preu de 2'50€ tapa+beguda.


El Tarragona d'Tapes 2013 comptarà enguany amb 43 tapes repartides en 3 zones: Serrallo, Centre i Part Alta. 

La presència del Barri del Port com a 'Part Baixa' es veu reduïda a la participació d'un sol establiment: 'Els Fogons de l'Isma' de la Plaça de la Mitja Lluna davant la retirada enguany de 'Cañas y Tapas' del Carrer Apodaca.

Tot i que caldria potenciar que més restaurants de la Part Baixa participessin i fomentessin així la visita de tapejadors al barri, tan sols el restaurant de l'Isma Moreno ho farà enguany. 

La tapa que presenta 'Els Fogons de l'Isma' a la Plaça Prim o de Mitja Lluna es diu 'Mandanga de la Buena'. Es tracta de Filet de porc Wellington amb reducció de vi negre de Montsant. Horari: de dimarts a diumenge de 12h a 14h i de 19h a 23h.

La Part Baixa a favor de zones verdes i taronges d'aparcament al barri?

(En castellano -aquí-)

Caldrà pagar 0'40€ cada dia per aparcar al carrer


Segons informa el DiariMés, la Part Baixa de la ciutat està a favor i reclama la immediata implantació de zones verdes d'aparcament públic i també taronges en alguns dels carrers del barri. 

D'aquesta manera, aquesta part de la ciutat estaria lluny de la disconformitat per aquest tipus de regulació que anteriorment han mostrat altres zones de Tarragona com el Barri dels Músics i Avinguda Catalunya (i voltants). En el Barri del Port estava previst que s'implantés al Carrer Smith (veure). La mesura va causar forta polèmica durant la seva implantació al considerar-se com a 'recaptatòria' per part de l'Ajuntament. Tant és així que la seva extensió es va paralitzar i postposar (veure). 

Ara és l'Associació de Veïns del Barri qui demana a la regidora de mobilitat, Begoña Floria, que "es pintin de verd o taronja les places d'aparcament que tenim al barri i a poder ser abans de l'estiu". El president de l'A.V.V , José Ruiz, justifica la demanda degut a que "durant l'any i sobretot els mesos d'estiu, molts ciutadans venen a comprar o menjar en alguns dels establiments i en no trobar lloc on estacionar el vehicle acaben marxant". Per aquest motiu Ruiz considera necessari que es regulin carrers com l'Apodaca, el Reial, Smith, del Mar i Lleó. Per tal d'acabar de conèixer l'opinió de tots els comerciants s'estan realitzant enquestes entre els botiguers. Es desconeix si també s'ha efectuat entre els veïns per valorar la majoria de conformitat.

(Actualització 14h: L'A.V.V convocarà properament una reunió amb la Sra. Floria i el veïnat per conèixer la seva opinió).

Cal recordar que les places d'aparcament de zona verda costen des d'inici d'any un preu de 0'40€ al dia per als residents. Aquests han d'adquirir prèviament una targeta acreditativa per 15€. Això suposa que a la setmana el veí que aparqui el seu vehicle al carrer pagui un mínim de 2'80€ setmanals (11'20€ mensuals, 134'40€ anuals). El preu de la plaça verda per a no residents serà d'1€. Pel que fa a zones taronja el preu és de 2'30€ diaris.

Font: DiariMés
______________________________

Relacionats:

*Enquesta a Facebook: 'Estàs a favor o en contra de la implantació de zones de pagament per aparcar al barri?'

*Article d'opinió: 'Què dius? Que la Part Baixa vol zones verdes i taronges?' (Toni Vera) 

12 d’abril del 2013

'Curro', carolina extraviada en c/ Sant Miquel, 20


Català: Curro és el nom d'una Carolina extraviada al Carrer Sant Miquel 20 del Barri del Port. Aquest lloro xiula 'la raspa', repeteix el seu nom i les paraules 'moto' i 'coche', segons la informació que els propietaris ofereixen en els cartells penjats en alguns portals. Si algú l'ha vist o ha pogut agafar-lo, correu a blogbarridelport@hotmail.com on es proporcionarà el telèfon de contacte.

Castellano: Curro es el nombre de una Carolina extraviada en el Carrer Sant Miquel del Barri del Port. Este loro es capaz de silbar 'la raspa', repite su nombre y las palabras 'coche' y 'moto', según la información que los propietarios ofrecen en los carteles colgados en algunos portales. Si alguien la ha visto o ha podido cogerla, correo a blogbarridelport@hotmail.com donde se proporcionará el teléfono de contacto.


11 d’abril del 2013

¿Sabemos reciclar en el Barri del Port?



Cada vecino del Barri del Port genera, como el resto de tarraconenses, alrededor de 1'5Kg de basura al día como media. Los sistemas de tratamiento para gestionar los residuos generan elevados costes económicos pero también medioambientales por las emisiones contaminantes al aire, contaminación de suelos, consumos energéticos y de recursos... Por este motivo hay que disminuir la cantidad de residuos que actualmente se incinera y aumentar la recogida selectiva de estos para poderlos reciclar.

Sabe el vecindario del Barri del Port hacerlo adecuadamente?. A menudo hay confusiones y por el trabajo o detalle que supone echamos toda la basura mezclada al contenedor gris de residuos sin hacer uso del resto. A continuación algunas indicaciones del Plan de Gestión y Prevención de Residuos Municipales aprobado por el Ajuntament de Tarragona que nos pueden ayudar a hacer una buena selección para reciclar:

MATERIA ORGÁNICA (contenedor marrón): Restos de comida y vegetales de medida pequeña: Huesos, espinas, restos de fruta, verdura, carne y pescado, cáscaras de huevos, frutos secas y marisco, desperdicio de café y restos de infusiones, tapones de corcho, papel de cocina usado y restos de pan seco, restos de plantas, flores secas y serrines, excrementos de animal... En este contenedor no se pueden tirar pañales (van al contenedor gris de rechazo/resto).

ENVASES (contenedor amarillo): Tres tipos de residuos:
1.Envases y envoltorios de plástico: Los más utilizados para envases son los termoplásticos como el PET (botellas de refrescos carbónicos), HPDE-PEAD (botellas de leche, productos de limpieza, botellas de agua de 5 l y de 8 l), PVC (recipientes domésticos y para alimentos), LDPE-PEBD (bolsas y films), PP (cajas para botellas, tapones), PS (vasos y platos, bandejas para alimentos).

2. Brics o cartones para bebidas: Pueden estar formatos con capas de cartón, polietileno, papel y aluminio, por eso no van al contenedor de cartón.

3.Envases metálicos: latas de hierro o latón y las de aluminio que normalmente contienen productos alimentarios (bebidas o conservas). También los esprays. No se pueden tirar objetos de plástico que no sean envases (juguetes, sillas de terraza, cepillos de dientes, CD's...)

PAPEL Y CARTÓN (contenedor azul): El papel está fabricado principalmente con celulosa obtenida de especies vegetales y/o papel usado. El cartón se fabrica a base de pasta de papel endurecida. Los brics o cartones para bebidas no se pueden tirar al contenedor azul, puesto que contienen plásticos y aluminio (van al contenedor amarillo de envases).

VIDRIO (contenedor verde): Hay que diferenciar el vidrio de envase (botellas y potes) -que es el que se puede tirar en este contenedor- del cristal (copas, vasos, platos, etc.) que tiene que ir al contenedor gris de fracción/resto, y del vidrio plano (espejos ventanas) que tiene que ir con los residuos especiales, a la 'deixalleria'. Por lo tanto no tirarlos todos en el contenedor verde.

RECHAZO O RESTO (contenedor gris): Estos residuos no se reciclan porque no existe un sistema específico para hacerlo: Pañales, compresas y restos de higiene personal, restos de barrer, estropajos y restos de limpieza doméstica, restos de jarrones, copas, vasos, platos y cerámica, excrementos de animales cenizas y colillas de pitillos, juguetes rotos sin componentes electrónicos, envoltorios de comer sucios...
*Si no se hace la recogida selectiva de residuos y se tira toda la basura mezclada, hay que hacerlo al contenedor gris del rechazo.

RESIDUOS ESPECIALES (a la desechería 'deixalleria'): Todos aquellos que por sus características, composición o concentración necesitan una gestión específica para evitar efectos nocivos a la salud o al medio: Aceite Pinturas, Pilas, baterías, Aparatos electrónicos, Bombillas, fluorescentes, Radiografías... Por este motivo, estos residuos no se pueden tirar en cualquier contenedor o ser abandonados en la vía pública. Hay que traerlos a la desechería, donde se recogen y posteriormente se traen al tratamiento correspondiente. En el Barri del Port se encuentra a menudo en la Plaza de los Carros y a la Plaza de Media Luna.

(Ver con más detalle)

Fuente: tarragona.cat

Las escaleras fijas que hay junto a las mecánicas del c/Vapor se convierten en un 'meadero'

(En català -aquí-)

Rastros de orines y pintadas por toda la escalera de piedra
del Carrer Vapor. Foto: Blog Barri del Port

Hace algunas semanas este blog hacía alusión al recorrido alternativo a las escaleras mecánicas del Carrer Vapor como un lugar convertido en punto de encuentro de parejas, jóvenes, drogas y sexo (ver).

Enseres personales de usuarios que ocupan
 la zona. Foto: Blog Barri del Port

Como podemos observar en las fotografías que acompañan la publicación, las escaleras de piedra se han convertido además en un ''meadero'' de los usuarios que las frecuentan, com es el caso de uns individuos que ocupan este punto desde hace una semana con sus enseres personales. Las paredes también se han convertido en un mural donde dejar rastro con toda una ristra de pintadas urbanas e incívicas, y envases varios protagonizan las vistas del conjunto arquitectónico de los 'Jardins Vapor' incluso los restos romanos. 

10 d’abril del 2013

Sabem reciclar al Barri del Port?



Cada veí del Barri del Port genera, com la resta de tarragonins, al voltant d'1'5Kg de brossa al dia com a mitjana. Els sistemes de tractament per gestionar els residus generen elevats costos econòmics però també mediambientals per les emissions contaminants a l'aire, contaminació de sòls, consums energètics i de recursos... Per aquest motiu cal disminuir la quantitat de rebuig que actualment s'incinera i augmentar la recollida selectiva de residus per poder-los reciclar. 

Sap el veïnat del Barri del Port fer-ho adequadament?. Sovint hi ha confusions i per la feina o detall que suposa tirem tota la brossa barrejada al contenidor gris de rebuig sense fer-ne ús de la resta.

A continuació algunes indicacions del Pla de Gestió i Prevenció de Residus Municipals aprovat per l'Ajuntament de Tarragona que ens poden ajudar a fer una bona selecció per reciclar:

MATÈRIA ORGÀNICA (contenidor marró):  Restes de menjar i vegetals de mida petita: Ossos, espines, restes de fruita, verdura, carn i peix, closques d'ous, fruites seques i marisc, marro de cafè i restes d'infusions, taps de suro, paper de cuina usat i restes de pa sec, restes de plantes, flors seques i serradures, excrements d'animal... En aquest contenidor no s’hi poden llençar bolquers (van al contenidor gris de rebuig/resta).

ENVASOS (contenidor groc): Tres tipus de residus:
1.Envasos i embolcalls de plàstic: Els més utilitzats per a envasos són els termoplàstics com el PET (ampolles de refrescos carbònics), HPDE-PEAD (ampolles de llet, productes de neteja, ampolles d'aigua de 5 l i de 8 l), PVC (recipients domèstics i per a aliments), LDPE-PEBD (bosses i films), PP (caixes per a ampolles, taps), PS (gots i plats safates per a aliments).

2. Brics o cartrons per begudes: Poden estar formats amb capes de cartró, polietilè, paper i alumini, per això no van al contenidor de cartró.

3.Envasos metàl·lics: llaunes de ferro o llautó i les d'alumini que normalment contenen productes alimentaris (begudes o conserves). També els esprais. No s’hi poden llençar objectes de plàstic que no siguin envasos (joguines, cadires de terrassa, raspalls de dents, CD's...)

PAPER I CARTRÓ (contenidor blau): El paper està fabricat principalment amb cel·lulosa obtinguda d'espècies vegetals i/o paper usat. El cartró es fabrica a base de pasta de paper endurida. Els brics o cartrons per begudes no es poden llençar al contenidor blau, ja que contenen plàstics i alumini (van al contenidor groc d'anvasos).

VIDRE (contenidor verd): Cal diferenciar el vidre d'envàs (ampolles i pots) -que es el que es pot llençar en aquest contenidor- del cristall (copes, gots, plats, etc.) que ha d'anar al contenidor gris de fracció/resta, i del vidre pla (miralls finestres) que ha d'anar amb els residus especials, a la deixalleria. Per tant no llençar-los tots en el contenidor verd.

REBUIG O RESTA (contenidor gris):  El rebuig no es recicla perquè no existeix un sistema específic per fer-ho: Bolquers, compreses i restes d’higiene personal, restes d’escombrar, fregalls i restes de neteja domèstica, restes de gerros, copes, gots, plats i ceràmica, excrements d’animalsm cendres i burilles de cigarretes, joguines trencades sense components electrònics, embolcalls de menjar bruts...
*Si no es fa la recollida selectiva de residus i es llença tota la brossa barrejada, cal fer-ho al contenidor gris del rebuig. 

RESIDUS ESPECIALS (a la deixalleria): Tots aquells que per les seves característiques, composició o concentració necessiten una gestió específica per evitar efectes nocius a la salut o al medi: Oli Pintures Piles, bateries, Aparells electrònics, Bombetes, fluorescents, Radiografies... Per aquest motiu, aquests residus no es poden llençar en qualsevol contenidor o ser abandonats a la via pública. Cal portar-los a la deixalleria, on es recullen i posteriorment es porten al tractament corresponent. Al Barri del Port es troba sovint a la Plaça dels Carros i a la Plaça de Mitja Lluna.

(Veure amb més detall)

Font: tarragona.cat

9 d’abril del 2013

Les escales fixes del Carrer Vapor junt a les mecàniques esdevenen un 'pixadero'

(En castellano -aquí-)

Rastres d'orina i pintades per tota l'escala de pedra
del Carrer Vapor. Foto: Blog Barri del Port

Fa algunes setmanes aquest blog feia al.lusió al recorregut alternatiu a les escales mecàniques del Carrer Vapor com un indret que esdevé punt de trobada de parelles, joves, drogues i sexe (veure).

Estris personals d'usuaris que ocupen la zona. Foto: Blog Barri del Port

Com podem veure a les fotografies que acompanyen la publicació, les escales de pedra s'han convertit a més en un ''pixadero'' dels usuaris que les freqüenten, com és el cas d'uns individus que ocupen l'espai des de fa una setmana amb alguns dels seus estris personals. Les parets també s'han convertit en un mural on deixar rastre amb tot un seguit de pintades urbanes i incíviques, i envasos diversos protagonitzen les vistes del conjunt arquitectònic dels 'Jardins Vapor' fins i tot les restes romanes. 

Tarragona contará con sensores en el alcantarillado para detectar y exterminar ratas

(En català -aquí-)


Se podría acabar así con uno de los problemas del barrio


Según informa Tarragona Radio, el alcantarillado de Tarragona incorporará sensores de calor y movimiento y trampas automáticas para acabar con la presencia de ratas y controlar su población.

Se trata de una medida pionera que ha contratado el servicio de desinfección y desratización de las cloacas y del que se hará cargo la empresa Ematsa. Con el objetivo de potenciar la vigilancia del subsuelo de la ciudad y evitar de forma preventiva la proliferación de ratas, cucarachas y otros insectos, se ha incrementado los recursos económicos y de personal en un 80%.

Se quiere reducir y acabar así con un problema que destaca, entre otros, en el Barri del Port, y que afectó de manera importante a la ciudad en general el verano pasado.

Ratas en el Barri del Port. Foto: Blog Barri del Port

El sistema de sensores de calor y movimento, que empezaran a probarse en las próximas semanas, detectan la presencia de ratas y unas trampas automáticas se encargan de matarlas sin que el animal padezca ni suponga ningún riesgo ambiental. También se estudian nuevos métodos para combatir y controlar la población de palomas, otro problema del barrio y la ciudad.



Fuente: tarragonaradio.cat

8 d’abril del 2013

Acumulación de basura diaria en el Carrer Lleó a falta de contenedores

(En català -aquí-)

Acumulación de basura en la esquina entre
Carrer LLeó con Misericòrdia. Foto: Blog Barri del Port

Unas semanas después de conocer que, en lo que llevamos de año, el Ajuntament de Tarragona no ha establecido ninguna sanción en el Barri del Port por tirar basura a la calle o fuera del horario establecido (ver), retomamos el problema que vive el Carrer Lleó donde por la falta de contenedores algunos vecinos deciden seguir dejando la basura allí donde en su momento los había.

Se trata de la esquina con el Carrer Misericòrdia delante de un solar abandonado al que en ocasiones también se vierte basura, dando lugar a plagas y ratas de forma constante. Aunque la mayoría se desplazan al Carrer Reial o del Mar para tirar las bolsas a los contenedores allí situados, aún hay quin de forma incívica decide dejar la basura en este punto de la calle, esperando que ante la acumulación que se observa en la fotografía alguien se encargue de hacerlo. Incluso hay carteles donde se pide "No basura por favor"

Tarragona comptarà amb sensors al clavegueram per dectectar i exterminar rates

Es podria acabar així amb un dels problemes del barri


Segons informa Tarragona Ràdio, el clavegueram de Tarragona incorporarà sensors de calor i moviment i trampes automàtiques per acabar amb la presència de rates i controlar-ne la població. 

Es tracta d'una mesura pionera que ha contractat el servei de desinfecció i desratització de les clavegueres i del que se'n farà càrrec l'empresa Ematsa. Amb l'objectiu de potenciar la vigilància del subsol de la ciutat i evitar de forma preventiva la proliferació de rates, paneroles i altres insectes, s'ha incrementat els recursos econòmics i de personal en un 80%. 

Es vol reduir i acabar així amb un problema que destaca, entre altres, al Barri del Port, i que va afectar de manera important en general a la ciutat l'estiu passat.

Rates al Barri del Port. Foto: Blog Barri del Port

El sistema de sensors de calor i moviment, que començaran a provar-se en les properes setmanes, detecten la presencia de rates i unes trampes automàtiques s'encarreguen de matar-les sense que l'animal pateixi ni suposi cap risc ambiental. També s'estudien nous mètodes per combatre i controlar la població de coloms, un altre problema del barri i la ciutat.



Font: tarragonaradio.cat

Acumulació de brossa diaria al Carrer Lleó a falta de contenidors

(En castellano -aquí-)

Acumulació de brossa a la cantonada entre
Carrer LLeó amb Misericòrdia. Foto: Blog Barri del Port

Unes setmanes després de conèixer que, en el que portem d'any, l'Ajuntament de Tarragona no ha establert cap sanció al Barri del Port per llençar brossa al carrer o fora de l'horari establert (veure), reprenem el problema que viu el Carrer Lleó on per la falta de contenidors alguns veïns decideixen seguir llençant la brossa allà on en el seu moment els hi havia.

Es tracta de la cantonada amb el Carrer Misericòrdia davant d'un solar abandonat al que en ocasions també s'hi depositen escombraries, donant lloc a plagues i rates de forma constant. Tot i que la majoria es desplacen al Carrer Reial o del Mar per abocar les bosses als contenidors allà situats, encara hi ha qui de forma incívica decideix deixar la brossa en aquest punt del carrer, esperant que davant l'acumulació que s'observa a la fotografia algú s'encarregui de fer-ho. Fins i tot hi ha cartells on es demana "No brossa si us plau"

Cierra la Panadería Besora del Barri del Port después de casi cien años

(En català -aquí-)

Forn de Pa Besora cerrado. Foto: Blog Barri del Port

El 'Forn de pa Besora' cierra sus puertas después de al menos dos generaciones y casi cien años de actividad en el Barri del Port. La panadería del Carrer Reial situada delante de la Associació de Veïns  bajó  la persiana hace algunas semanas debido a la jubilación de sus propietarios panaderos, que la adquirieron en su día por herencia de sus predecesores. 

Forn de Pa Besora antes del cierre. Foto: Blog Barri del Port

El Horno de Ernesto Besora Queralto ha sido la panadería de barrio en la que muchos vecinos han adquirido durante muchos años el pan diario de la sus mesas, la merienda o desayuno de sus hijos y la amistad en muchos casos con sus dependientes. Ara el local cerrado espera con un cartel de 'Se alquila' a que alguien se interese en seguirla potenciando como panadería o como otro negocio. 

7 d’abril del 2013

Tanca el 'Forn de pa Besora' al Barri del Port desprès de quasi cent anys

(En castellano -aquí-)

Forn de Pa Besora tancat. Foto: Blog Barri del Port

El 'Forn de pa Besora' tanca les seves portes desprès d'almenys dues generacions i gairebé cent anys d'activitat al Barri del Port. La panaderia del Carrer Reial situada davant de l'Associació de Veïns va abaixar la reixa fa algunes setmanes degut a la jubilació dels seus propietaris panaders, que la van adquirir en el seu moment per herència dels seus predecessors. 

Forn de Pa Besora abans del tancament. Foto: Blog Barri del Port

El Forn d'Ernesto Besora Queralto ha estat la panaderia de barri en la que molts veïns han adquirit durant molts anys el pa diari de la seva taula, el berenar o esmorzar dels seus fills i l'amistat en molts casos amb els seus dependents. Ara el local tancat espera amb un cartell de 'Es lloga' a que algú s'interessi per seguir-la potenciant com a panaderia o com a altre negoci.