CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

28 de juliol del 2013

Vídeo: Reunió Informativa sobre la implantació de zones de pagament per aparcar al Barri del Port


Vídeo de la Reunión Inormativa sobre la implantantación de zonas de pago por aparcar en el Barri del Port (26 de julio de 2013 en A.V.V. del Port)

-El Barri del Port tractarà de millorar la mobilitat i facilitar l'aparcament amb la implantació de zones verdes, taronges i blaves de pagament (llegir)

-El Barri del Port tratará de mejorar la movilidad y facilitar el aparcamiento con la implantación de zonas verdes, naranjas y azules de pago (leer)

-Zona verda d'aparcament a tot el Barri del Port excepte el c/ Apodaca i Pl. dels Carros que es convertiran en zona blava i c/ Lleó i del Mar en zona taronja (llegir) 

-Zona verde de aparcamiento en todo el Barri del Port excepto c/ Apodaca y Pl. dels Carros que se convertirán en zona azul y c/ Lleó y del Mar en zona naranja (leer)


Zona verde de aparcamiento en todo el Barri del Port excepto c/ Apodaca y Pl. dels Carros que se convertirán en zona azul y c/ Lleó y del Mar en zona naranja

(En català -aquí-)

(Clica sobre el mapa para AMPLIAR)

Con el objetivo de mejorar la movilidad y facilitar el aparcamiento tanto para los residentes cómo para los usuarios que nos visitan, y por lo tanto beneficiar al comercio de la zona, la A.V.V del Port ha solicitado la implantación de zonas verdes, naranjas y azules de pago en el Barri del Port para fomentar la rotación de las plazas de aparcamiento (ver).

ZONA AZUL: Carrer Apodaca, Sant Magí y Plaça dels Carros


El Barri del Port contará con Zona Azul alrededor de la Plaça dels Carros, el Carrer Apodaca y el Carrer Nou de Sant Magí donde la presencia de comercios y empresas requiere una mayor rotación de las plazas de aparcamiento destinadas a estancias breves.

De 9h a 14h y de 16h a 20h de lunes a sábado, excepto festivos, la tarifa es de:
   *0'70€ por 30 minutos
   *1'10€ por 1 hora
   *2'95€ por 2 horas (tiempo máximo autorizado)

El importe mínimo es de 0'20€ y las tarifas son comunes a residentes y no residentes.

ZONA NARANJA: Zona entre Carrer Lleó y Carrer del Mar


Con plazas de aparcamiento destinadas a estancias largas, el barrio contará con zona naranja en el Carrer Lleó y en el Carrer del Mar, además de las calles Jaume I, Carrer Vapor, Castaños, Castellarnau, Misericòrdia y Rebolledo, tan solo en el tramo entre Carrer Reial y del Mar.

De 09h a 14h y de 16h a 20h de lunes a viernes, excepto festivos, la tarifa es de:
   *2'30€ de máximo diario para los no residentes (1€ a partir de agosto)
   *0'40€ para los residentes 

ZONA VERDE en casi todo el resto del barrio


El resto del Barri del Port será zona verde, destinada a beneficiar a los residentes con una plaza para aparcar cerca de casa. No afectará a Carrer Caputxins, parte del Carrer Sant Josep, Carrer Oleguer y la zona entre Apodaca y Estación Renfe que seguirá como zona blanca.

De 9h a 14h y de 16h a 20h de lunes a viernes, excepto festivos, la tarifa es de:
   *Residentes: 0'40€ al día (durada máxima de dos días)
   *No residentes: con una durada máxima permitida de 2 horas: costará 0'70€ estacionar 30 minutos, 1'10€  por 1 hora y 2'90€ las dos horas máximas.

La anulación de cualquier denuncia (en zona verde, naranja o azul) tiene un coste de 5'90€

Para disfrutar de las tarifas y beneficios como residente es necesario estar empadronado en el barrio, pagar el impuesto de circulación en Tarragona y adquirir una tarjeta trimestral o anual. Para ello se debe pedir cita llamando al 977 23 91 51, a les oficines del pàrquing Saavedra /c/Josepa Massanés, S/N) o en la web www.aparcamentstgn.cat donde encontrar más información.



Según se ha comunicado en la Reunión Informativa en la A.V.V del Port (ver), con la tarjeta de residente también se entrega una pegatina identificativa para el vehículo. 

Los usuarios con alguna discapacidad, el aparcamiento en cualquier zona es gratuita siempre y que se tenga la pertinente tarjeta de discapacitado e identificativo en el vehículo. 

Los vehículos de empresa se podrán registrar con un certificado que acredite que el vehículo y conductor operan en el barrio. 

Los vehículos de familiares que visitan a residentes del Barrio no podrán disfrutar del importe reduit de estos, ha sido una de las críticas de los asistentes a la reunión. 

Esta previsión de implantación de zonas verdes, naranjas y azules es por ahora la propuesta que se quiere hacer efectiva en el Barrio. Quedará pendiente que se cierre, se confirme y una vez sea así se pintarán las plazas de aparcamiento, se habilitarán los parquímetros, se informará al vecindario y se dará un plazo de 15 días para acostumbrar e informar a los usuarios de la zona sobre la nueva medida.

27 de juliol del 2013

El Barri del Port tratará de mejorar la movilidad y facilitar el aparcamiento con la implantación de zonas verdes, naranjas y azules de pago

(En català -aquí-)

Reunión informativa en l'A.V.V del Port. Foto: Blog Barri del Port

Este viernes por la tarde ha tenido lugar en el local de la Asociación de Vecinos del Port la anunciada Reunión Informativa sobre la regulación e implantación de zonas de pago para aparcar en el Barri del Port.

Con tan sólo una treintena de asistentes, han intervenido en la sesión informativa el presidente del A.V.V José Ruiz, el presidente de la Federación de A.A.V.V Siglo XXI, Pedro Sánchez, y el director y gerente de la Empresa de Aparcamientos Municipal de Tarragona (AMT) Sergi Arts.

El motivo de la reunión ha sido informar del objetivo de poner en marcha la aplicación del Plan de Movilidad Urbana Sostenible (PMUS) en la zona 3 de Tarragona (Part Baixa), después de haberlo hecho en las zonas 1 y 2 correspondientes a la Parte Alta y Centro de la Ciudad.

La A.V.V ha solicitado la medida de la que otros barrios ya se benefician


José Ruiz
El presidente del A.V.V del Port, José Ruiz, solicitó a la consejería de movilidad del Ajuntament de Tarragona esta regulación en el Barrio, puesto que considera que "en esta zona cuesta mucho aparcar y esto provoca que la gente que nos visita o viene a comprar se canse de dar vueltas y se marche. Esto perjudica a nuestro comercio".

En este sentido, afirma que los empresarios de la zona se muestran a favor de la medida según la encuesta realizada a los varios establecimientos del barrio.


  
Pedro Sánchez
Pedro Sánchez, presidente de la Federación de Asociaciones de Vecinos Siglo XXI, ha destacado por su parte que esta medida en un principio no es nunca bien recibida por los vecinos de los barrios y zonas donde se ha implantado, pero después con el tiempo se ha notado una gran mejora y satisfacción por parte de los usuarios. Afirma también, que "es necesario acabar con el intrusismo de usuarios que sin ser del barrio quieren ir al centro y vienen a aparcar aquí para no pagar y perjudican a los vecinos que tienen gran dificultad para estacionar su vehículo"

Sergi Arts
El director y gerente de la Empresa de Aparcamientos Municipales de Tarragona (AMT), Sergi Arts, ha comentado que la implantación de zonas verdes, naranjas y azules en el barrio tiene como objetivo la rotación de las plazas de aparcamiento puesto que la zona blanca "supone que un usuario disponga de una plaza de espacio público de forma exlusiva y gratuita todo el tiempo que quiera" y que la rotación de estas es muy nula y complicada.

Si la dificultad para aparcar en el barrio para los no residentes supone que estos acaben marchando, para los vecinos supone un volteo continuado de los vehículos hasta encontrar una plaza. Esto genera además de crispación, gasto de carburante, contaminación y tráfico, problemas que mejorarían con esta medida.

Por este motivo, se ha diseñado una previsión por la cual la mayoría de calles del Barrio serán zona verde con un precio para aparcar más reducido para los residentes, el mismo que pagarán en la zona entre Calle León y del Mar que será naranja, y finalmente Plaza de los Carros y Apodaca que por la presencia de empresas y comercios será zona azul para dotarla de mayor rotación

26 de juliol del 2013

Zona verda d'aparcament a tot el Barri del Port excepte el c/ Apodaca i Pl. dels Carros que es convertiran en zona blava i c/ Lleó i del Mar en zona taronja

(En castellano -aquí-)

(Clica sobre el mapa per AMPLIAR)

Amb l'objectiu de millorar la mobilitat i facilitar l'aparcament tant per als residents com per als usuaris que ens visiten, i per tant beneficiar al comerç de la zona, l'A.V.V del Port ha sol.licitat la implantació de zones verdes, taronges i blaves de pagament al Barri del Port per fomentar la rotació de les places d'aparcament (veure).

ZONA BLAVA: Carrer Apodaca, Sant Magí i Plaça dels Carros


El Barri del Port comptarà amb Zona Blava al voltant de la Plaça dels Carros, el Carrer Apodaca i el Carrer Nou de Sant Magí on la presència de comerços i empreses requereix una major rotació de les places d'aparcament destinades a estades breus.

*Actualització 23/08/13: Finalment seran zona verda i no blava (veure)

De 9h a 14h i de 16h a 20h de dilluns a dissabte, excepte festius, la tarifa és de:
   *0'70€ per 30 minuts
   *1'10€ per 1 hora
   *2'95€ per 2 hores (temps màxim autoritzat)

L'import mínim és de 0'20€ i les tarifes són comuns a residents i no residents.

ZONA TARONJA: Zona entre Carrer Lleó i Carrer del Mar


Amb places d'aparcament destinades a estades llargues, el barri comptarà amb zona taronja al Carrer Lleó i al Carrer del Mar, a més dels Carrers Jaume I, Carrer Vapor, Castaños, Castellarnau, Misericòrdia i Rebolledo, tan sols en el tram entre Carrer Reial i del Mar.

De 09h a 14h i de 16h a 20h de dilluns a divendres, excepte festius, la tarifa és de:
   *2'30€ de màxim diari per als no residents (1€ a partir d'agost)
   *0'40€ per als residents 

ZONA VERDA a gairebé la resta del Barri


La resta del Barri del Port serà zona verda, destinada a beneficiar als residents amb una plaça per aparcar a prop de casa. No afectarà als Carrers Caputxins, part del Carrer Sant Josep, Carrer Oleguer i la zona entre Apodaca i Estació Renfe que seguirà com a zona blanca.

De 9h a 14h i de 16h a 20h de dilluns a divendres, excepte festius, la tarifa és de:
   *Residents: 0'40€ al dia (durada màxima de dos dies)
   *No residents: amb una durada màxima permesa de 2 hores: costarà 0'70€ estacionar 30 minuts, 1'10€  per 1 hora i 2'90€ les dues hores màximes.

L'anul.lació de qualsevol denúncia (a zona verda, taronja o blava) té un cost de 5'90€

Per tal de gaudir de les tarifes i beneficis com a resident cal estar empadronat al barri, pagar l'impost de circulació a Tarragona i adquirir una targeta trimestral o anual. Per això és necessari demanar cita trucant al 977 23 91 51, a les oficines del pàrquin Saavedra /c/Josepa Massanés, S/N) o a la web www.aparcamentstgn.cat on trobar també més informació.


Segons s'ha comunicat a la Reunió Informativa a l'A.V.V del Port (veure), amb la targeta de resident també s'entrega una enganxina identificativa per al vehicle. 

Els usuaris amb alguna discapacitat, l'aparcament en qualsevol zona és gratuïta sempre i que es tingui la pertinent targeta de discapacitat i identificatiu al vehicle.  

Els vehicles d'empresa es podran registrar amb un certificat que acrediti que el vehicle i conductor operen al barri.

Els vehicles de familiars que visiten a residents del Barri no podran gaudir de l'import reduit d'aquests, ha estat una de les crítiques dels assistents a la reunió.

Aquesta previsió d'implantació de zones verdes, taronges i blaves és per ara la proposta que es vol fer efectiva al Barri. Quedarà pendent que es tanqui, es confirmi i un cop sigui així es pintaran les places d'aparcament, s'habilitaran els parquímetres, s'informarà al veïnat i es donarà un plaç de 15 dies per acostumar e informar als usuaris de la zona sobre la nova mesura.

El Barri del Port tractarà de millorar la mobilitat i facilitar l'aparcament amb la implantació de zones verdes, taronges i blaves de pagament

(En castellano -aquí-)

Reunió informativa aquesta tarda a l'A.V.V del Port. Foto: Blog Barri del Port

Aquest divendres a la tarda ha tingut lloc al local de l'Associació de Veïns del Port l'anunciada Reunió Informativa sobre la regulació i implantació de zones de pagament per aparcar al Barri del Port. 

Amb tan sols una trentena d'assistents, han intervingut a la sessió informativa el president de l'A.V.V José Ruiz, el president de la Federació d'A.A.V.V Segle XXI, Pedro Sánchez, i el director i gerent de l'Empresa d'Aparcaments Municipal de Tarragona (AMT) Sergi Arts.

El motiu de la reunió ha estat informar de l'objectiu de possar en marxa l'aplicació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) a la zona 3 de Tarragona (Part Baixa), desprès d'haver-ho fet a les zones 1 i 2 corresponents a la Part Alta i Centre de la Ciutat.

L'A.V.V del Port ha sol·licitat la mesura de la qual altres barris ja es beneficien


José Ruiz
El president de l'A.V.V del Port, José Ruiz, va sol·licitar a la conselleria de mobilitat de l'Ajuntament de Tarragona aquesta regulació en el Barri, ja que considera que "en aquesta zona costa molt aparcar i això provoca que la gent que ens visita o ve a comprar es cansi de donar voltes i marxi. Això perjudica el nostre comerç".

En aquest sentit, afirma que els empresaris de la zona es mostren a favor de la mesura segons l'enquesta realitzada als diversos establiments del barri.



  
Pedro Sánchez
Pedro Sánchez, president de la Federació d'Associacions de Veïns Segle XXI, ha destacat per la seva banda que aquesta mesura en un principi no és mai ben rebuda pels veïns dels barris i zones on s'ha implantat, però després amb el temps s'ha notat una gran millora i acontentament per part dels usuaris.

Afirma també, que "és necessari acabar amb l'intrusisme d'usuaris que sense ser del barri volen anar al centre i venen a aparcar aquí per no pagar i perjudiquen als veïns que tenen gran dificultat per estacionar el seu vehicle"

Sergi Arts
El director i gerent de l'Empresa d'Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT), Sergi Arts, ha comentat que la implantació de zones verdes, taronges i blaves al barri té com a objectiu la rotació de les places d'aparcament ja que la zona blanca "suposa que un usuari disposi d'una plaça d'espai públic de forma exlusiva i gratuïta tot el temps que vulgui" i que la rotació d'aquestes és molt nul.la i complicada. 

Si la dificultat per aparcar al barri per als no residents suposa que aquests acabin marxant, per als veïns suposa un volteig continuat dels vehicles fins a trobar una plaça. Això genera a més de crispació, despesa de carburant, contaminació i trànsit, problemes que millorarien amb aquesta mesura.

Per aquest motiu, s'ha dissenyat una previsió per la qual la majoria de carrers del Barri seran zona verda amb un preu per aparcar més reduït per als residents, el mateix que pagaran a la zona entre Carrer Lleó i del Mar que serà taronja, i finalment Plaça dels Carros i Apodaca que per la presència d'empreses i comerços serà zona blava per dotar-la de major rotació

(VEURE MÉS DETALL DE ZONES DE PAGAMENT I TARIFES)

El Blog del Barri del Port cumple un año ofreciendo la historia y la actualidad del segundo barrio más antiguo de Tarragona con más de 9.600 visitas

(En català -aquí-)

Hace justo un año, el 26 de julio de 2012, arrancaba el Blog del Barri del Port de Tarragona a Internet informando sobre el Programa de Fiestas del Barrio del verano pasado.

Ahora, este blog que a modo de Diario-Digital ha acontecido el primer medio de comunicación de un barrio de Tarragona, el segundo más antiguo, cumple 1 año.

Un año en el que hasta un total de casi 600 publicaciones entre catalán y castellano se ha informado de la actualidad del barrio y su historia con noticias de todo tipos. Entre ellas, inauguraciones como las del Paso Subterráneo, Jardins Vapor o la nueva Chartreuse; acontecimientos como las Fiestas, Salidas de los Gigantes, Cabalgata de Reyes; problemas/quejas y denuncias sociales diversas; cierre de establecimientos como 'Cañas y Tapas', Forn Besora o el Día; polémicas como la participación de la Cucafera a la Baixada de l'àliga o el cambio de líneas de bus entre algunas de las más destacadas.

El blog ha reunido más de 9.600 visitas anuales, una media de 600-700 mensuales (por encima de las mil en algunos casos) y unas 50-70 diarias, con presencia también en Facebook y Twitter donde se acerca a los 200 seguidores y también en Youtube con canal de vídeos y reportajes.

Un proyecto impulsado por el periodista tarraconense Adrià Recasens (servidor) que ha contado desde primer momento con el apoyo de la Associació de Veïns del Port quien, además, durante las Fiestas de este año ha querido hacer una distinción entregando un Premio de Reconocimiento por la tarea realizada (ver).

Con el objetivo de seguir ofreciendo al vecindario el día a día de su entorno, su historia, los problemas y aspectos que se los afecta, etc. este blog espera poder celebrar muchos más aniversarios con esfuerzo, ganas e ilusión de seguir avanzando y mejorando.

Del mismo modo, se anima y se recuerda a los vecinos y ciudadanos en general que pueden participar activamente tanto en las redes sociales como contactando en el correo blogbarridelport@hotmail.com para ofrecer informaciones, noticias, fotos, vídeos, propuestas, quejas... en relación al barrio. Especialmente los jóvenes, la nueva generación, con la necesidad que se impliquen en todos aquellos temas que afectan en el Barrio del Puerto poblado mayoritariamente por gente mayor.

El Blog del Barri del Port llevó a cabo durante las fiestas un Gran Sorteo de Premios con motivo de este primer aniversario y quiere agradecer nuevamente el apoyo de la A.V.V del Port y el de todos aquellos usuarios y seguidores fieles a este pequeño medio de comunicación, esperando y confiando en que se sumen muchos más.

El blog presentará en breve algunos cambios en su distribución para ofrecer los contenidos y destacados de forma más clara y atractiva, y se estrenará un mapa on.line del barrio donde se irán situando toda una serie de puntos de interés.

El Blog del Barri del Port compleix un any oferint la història i actualitat del segon barri més antic de Tarragona amb més de 9.600 visites


(En castellano -aquí-)


Fa just un any, el 26 de juliol de 2012, arrancava el Blog del Barri del Port de Tarragona a Internet informant sobre el Programa de Festes del Barri de l'estiu passat.

Ara, aquest blog que a mode de Diari-Digital ha esdevingut el primer mitjà de comunicació d'un barri de Tarragona, el segon més antic, compleix 1 any.

Un any en el que fins a un total de gairebé 600 publicacions entre català i castellà s'ha informat de l'actualitat del barri i la seva història amb notícies de tot tipus. Entre elles, inauguracions com les del Pas Soterrat, Jardins Vapor o la nova Chartreuse; esdeveniments com les Festes, Sortides dels Gegants, Cavalcada de Reis; problemes/queixes i denúncies socials diverses; tancament d'establiments com 'Cañas y Tapas', Forn Besora o el Dia; polèmiques com la participació de la Cucafera a la Baixada de l'Àliga o el canvi de línies de bus entre algunes de les més destacades.

El blog ha reunit més de 9.600 visites anuals, una mitja de 600-700 mensuals (per sobre de les mil en alguns casos) i unes 50-70 diàries, amb presència també a Facebook i Twitter on s'apropa als 200 seguidors i també a Youtube amb canal de vídeos i reportatges.

Un projecte impulsat pel periodista tarragoní Adrià Recasens (servidor) que ha comptat des de primer moment amb el recolzament de l'Associació de Veïns del Port qui, a més, durant les Festes d'enguany ha volgut fer-hi una distinció entregant un Premi de Reconeixement per la tasca realitzada (veure).

Amb l'objectiu de seguir oferint al veïnat el dia a dia del seu entorn, la seva història, els problemes i aspectes que els hi afecta, etc. aquest blog espera poder cel.lebrar molts més aniversaris amb esforç, ganes i il.lusió de seguir avançant i millorant. 

De la mateixa manera, s'anima i es recorda als veïns i ciutadans en general que poden participar activament tant a les xarxes socials com contactant al correu blogbarridelport@hotmail.com per oferir informacions, notícies, fotos, vídeos, propostes, queixes... en relació al barri. Especialment els joves, la nova generació, amb la necessitat que s'impliquin en tots aquells temes que afecten al Barri del Port poblat majoritàriament per gent gran.

El Blog del Barri del Port va dur a terme durant les festes un Gran Sorteig de Premis amb motiu d'aquest primer aniversari i vol agrair novament el recolzament de l'A.V.V del Port i el de tots aquells usuaris i seguidors fidels a aquest petit mitjà de comunicació, esperant i confiant en que s'hi sumin molts més.

El blog presentarà en breu alguns canvis en la seva distribució per oferir els continguts i destacats de forma més clara i atractiva, i s'estrenarà un mapa on.line del barri on s'aniran situant tot un seguit de punts d'interés.

24 de juliol del 2013

Entran en funcionamiento las nuevas paradas de bus del Barri del Port

(En catalán -aquí-)

Marquesina de Plaça dels Carros desplazada unos metros
dirección la Estación Renfe. Foto: Blog Barri del Port

Tal como habíamos avanzado (ver) se han llevado a cabo esta semana cambios en algunas de las paradas de bus del Barri del Port. 

Bus parado delante de la marquesina de Plaça dels Carros desplazada unos
metros dirección la Estación Renfe. Foto: Blog Barri del Port

Por un lado se ha desplazado la marquesina de la parada de tornada del bus en la Plaça dels Carros a unos metros dirección la Estación Renfe en la misma plaza, donde también se ha cambiado la ubicación de los contenedores.

Por otro lado, se ha trasladado la parada del bus de ida situada delante del Restaurante Chino a unos metros en dirección a la Plaça dels Infants, justo en la plazoleta del Carrer Rebolledo.

Nueva parada de bus situada en la palzoleta entre Carrer Reial y
Carrer dels Rebolledo. Foto: Blog Barri del Port

En este caso para dotar a la parada de un lugar con más sombra y espacio con bancos para esperar sentado.

Entren en funcionament les noves parades de Bus del Barri del Port

(En castellano -aquí-)

Marquesina de Plaça dels Carros desplaçada uns metres
direcció Estació Renfe. Foto: Blog Barri del Port

Tal com havíem avançat (veure) s'han dut a terme aquesta setmana canvis en algunes de les parades de bus del Barri del Port. 

Bus parat davant la marquesina de Plaça dels Carros desplaçada uns
metres direcció Estació Renfe. Foto: Blog Barri del Port

D'una banda s'ha desplaçat la marquesina de la parada d'anada del bus a la Plaça dels Carros a uns metres direcció l'Estació Renfe a la mateixa plaça, on també s'ha canviat l'ubicació dels contenidors.

Per l'altra, s'ha traslladat la parada del bus d'anada situada davant del Restaurant Xinés a uns metres en direcció a la Plaça dels Infants, just a la placeta del Carrer Rebolledo.

Nova parada de bus situada a la palceta entre Carrer Reial i
Carrer dels Rebolledo. Foto: Blog Barri del Port

En aquest cas per dotar la parada d'un lloc amb més ombra i espai amb bancs per esperar sentat.

Unos ladrones arrancan los contadores de un edificio del Carrer Apodaca dejando sin luz a los vecinos y a una empresa

(En català -aquí-)

Uno de los afectados mostrando donde estaban los contadores
arrancados por los ladrones. Foto: Lluís Millán. Diari de Tarragona


Según informa el Diari de Tarragona, los vecinos de un edificio del Carrer Apodaca se encuentran sin luz desde el pasado fin de semana debido a que unos ladrones arrancaron los contadores del subministro eléctrico situados en el portal.

Los ladrones forzaron la puerta de acceso con una palanca y se dirigieron a la portería donde sustrajeron los contadores y cableado eléctrico afectando el vecindario y a una empresa con oficinas en el edificio que se quedaron un día sin poder trabajar hasta que les proporcionaron una línea eléctrica provisional. Endesa tiene previsto instalar nuevos contadores en este edificio entre hoy y mañana.

Font: diaridetarragona.com

El ascensor del Paso Subterráneo de la Plaça dels Carros estropeado una semana y media a la espera de una pieza de Suiza

(En català -aquí-)

Ascensor del Paso Soterrado planta superior. Foto: Blog Barri del Port

Una vez más el Paso Subterráneo de la Plaça dels Carros es protagonista y motivo de "dolores de cabeza" para el Ajuntament de Tarragona. 

Los distintos y continuados actos vandálicos que sufre este equipamiento desde su inauguración y el mal servicio de las escaleras mecánicas que a menudo se encuentran paralizadas, se suman en a un nuevo problema, el ascensor está estropeado desde la semana pasada.

Ascensor Paso Soterrado planta inferior. Foto: Blog Barri del Port

Muchos vecinos y usuarios han criticado que éste contiene pintadas urbanas y a menudo huele a orina.

Ahora, además, está fuera de servicio desde hace una semana y seguirá así hasta finales de esta debido a que la reparación precisa de una pieza proveniente de Suiza, según informa el 'Circ de Tarragona'.

Esta nueva incidencia supone un grave problema para todas las personas con movilidad reducida que ven del todo imposibilitado el cruzamiento de un lado al otro de la vía de tren. Por otro lado, afirman varios vecinos, que el pasado fin de semana no había luz.

Actualización 19.30h: Los ascensores funcionaban esta tarde sin problema.

Font: circdetarragona.com

Uns lladres arranquen els contadors d'un edifici del Carrer Apodaca deixant sense llum als veïns i a una empresa

(En castellano -aquí-)

Un dels afectats mostrant on estaven els contadors
arrancats pels lladres. Foto: Lluís Millán. Diari de Tarragona


Segons informa el Diari de Tarragona, els veïns d'un edifici del Carrer Apodaca es troben sense llum des del passat cap de setmana degut a que uns lladres van arrancar els contadors del subministrament elèctric situats al portal.

Els lladres van forçar la porta d'accés amb una palanca i es van dirigir a la porteria on van sostreure els contadors i cablejat elèctric afectant el veïnat i a una empresa amb oficines a l'edifici que es van quedar un dia sense poder treballar fins que els hi van proporcionar una línia elèctrica provisional. Endesa té previst instal.lar nous contadors en aquest edifici entre avui i demà.

Font: diaridetarragona.com

Reunión Informativa sobre la llegada de zonas de aparcamiento de pago en el Barri del Port este viernes en la A.V.V del Port

(En català -aquí-)

Foto: noticiestgn

El Barri del Port también se teñirá de colores


Tal como estaba previsto, y ya se había publicado (ver), la zona de aparcamiento de pago instaurada ya en algunas zonas y barrios de Tarragona llega ahora al Barri del Port.

Las polémicas zonas verdes, naranjas o azules de aparcamiento que tantas críticas han suscitado entre muchos ciudadanos que han tildado la medida como "recaudatoria" entrarán en funcionamiento próximamente en el Barrio ya que en este caso ha sido la propia Asociación de Vecinos quién lo ha solicitado.

Según publicaba el Diari Més el pasado mes de abril (ver), José Ruiz, presidente del A.V.V, hizo la petición a la teniente de alcalde de movilidad, Begoña Floría, ya que "durante el año y sobre todo los meses de verano, muchos ciudadanos vienen a comprar o a comer en algunos de los establecimientos y al no encontrar lugar donde estacionar el vehículo acaban marchándose". Por este motivo Ruiz considera necesario que se regulen calles como Apodaca, Reial, Smith, del Mar y Lleó.

La propia A.V.V llevó a cabo una encuesta entre los comerciantes de la zona y afirman que estos están a favor. En cuanto a la opinión general del vecindario, se desconoce si la medida será o no bien recibida.

Este blog abrió en su día una encuesta mediante Facebook donde 44 usuarios han participado hasta ahora. De estos, 3 se han mostrado a favor de las zonas de aparcamiento ante los 39 que han votado en contra y otros 2 que han marcado que no les importa.



La A.V.V del Por  ha convocado para informar sobre esta medida, los precios y el funcionamiento una Reunión Informativa el próximo viernes 26 de julio a las 19h en el Local Social del Carrer Reial, 9 Bajos abierto a todos los interesados. Formarán parte el mismo presidente del A.V.V José Ruiz, el presidente de la Federación de Asociaciones de Vecinos Siglo XXI, Pedro Sanchez, y Salud Muñoz, secretaría de la teniente de alcalde en movilidad, Begoña Floría.

L'ascensor del Pas Soterrat de la Plaça dels Carros espatllat setmana i mitja a l'espera d'una peça provinent de Suïssa

(En castellano -aquí-)

Escensor del Pas Soterrat planta superior. Foto: Blog Barri del Port

Un cop més el Pas Soterrat de la Plaça dels Carros és protagonista i motiu de "maldecaps" per a l'Ajuntament de Tarragona. 

Els diversos i continuats actes vandàlics que pateix aquest equipament des de la seva inauguració i el mal servei de les escales mecàniques que sovint es troben aturades o paralitzades, es sumen a un nou problema, l'ascensor està espatllat des de la setmana passada.

Ascensor Pas Soterrat planta inferior. Foto: Blog Barri del Port

Molts veïns i usuaris han criticat que aquest conté pintades urbanes i sovint fa olor d'orina. Ara, a més, està fora de servei des de fa una setmana i seguirà així fins a finals d'aquesta degut a que la reparació precisa d'una peça provinent de Suïssa, segons informa el 'Circ de Tarragona'.

Aquesta nova incidència suposa un greu problema per a tots les persones amb mobilitat reduïda que veuen del tot impossibilitat el creuament d'un costat a l'altre de la via de tren. D'altra banda, afirmen diversos veïns, el passat cap de setmana no hi havia llum.

Actualització 19.30h: Els ascensors funcionaven aquesta tarda sense problema.

Font: circdetarragona.com

23 de juliol del 2013

Reunió Informativa sobre l'arribada de zones d'aparcament de pagament al Barri del Port aquest divendres a l'A.V.V del Port

(En castellano -aquí-)

Foto: noticiestgn

El Barri del Port també s'omplirà de colors


Tal com estava previst, i ja s'havia publicat (veure), la zona d'aparcament de pagament instaurada ja en algunes zones i barris de Tarragona arriba ara al Barri del Port.

Les polèmiques zones verdes, taronges o blaves d'aparcament que tantes crítiques han suscitat entre molts ciutadans que han titllat la mesura com a "recaptatòria" entraran en funcionament properament al Barri ja que en aquest cas ha estat la propia Associació de Veïns qui ho ha demanat.

Segons publicava el Diari Més el passat mes d'abril (veure), José Ruiz, president de l'A.V.V, va fer la petició a la tinent d'alcalde de mobilitat, Begoña Floria, ja que "durant l'any i sobretot els mesos d'estiu, molts ciutadans venen a comprar o menjar en alguns dels establiments i en no trobar lloc on estacionar el vehicle acaben marxant". Per aquest motiu Ruiz considera necessari que es regulin carrers com l'Apodaca, el Reial, Smith, del Mar i Lleó.

La pròpia A.V.V va dur a terme una enquesta entre els comerciants de la zona i afirmen que aquests estan a favor. Pel que fa l'opinió general del veïnat, es desconeix si la mesura serà o no ben rebuda.

Aquest blog va obrir en el seu dia una enquesta a Facebook on 44 usuaris han participat fins ara. D'aquests, 3 s'han mostrat a favor de les zones d'aparcament davant dels 39 que han votat en contra i uns altres 2 que han marcat que no els hi importa.


L'A.V.V del Port ha convocat per tal d'informar sobre aquesta mesura, els preus i el funcionament una Reunió Informativa el proper divendres 26 de juliol a les 19h al Local Social del Carrer Reial, 9 Baixos obert a tots els interessats. Hi formaran part el mateix president de l'A.V.V José Ruiz, el president de la Federació d'Associacions de Veïns Segle XXI, Pedro Sanchez, i Salud Muñoz, secretaria de la tinent d'alcalde en mobilitat, Begoña Floria.

El Ajuntament de Tarragona ordena el cierre del Restaurante de la Calle Apodaca que contenía un Club de Marihuana en su interior

(En català -aquí-)

Establecimiento del Carrer Apodaca con un Club de
Marihuana en el interior. Foto: Christina Aguilar. Diari Més

El pasado mes de Junio saltaba la noticia en el Diari de Tarragona que la Guardia Urbana había llevado a cabo una operación policial en un bar-restaurant del nº7 del Carrer Apodaca del Barri del Port donde descubrió un club de marihuana: la 'Associació Cannàbica Liberty Social Club' (ver).

Informa ahora el Diari Més que el Ajuntament ha dado un plazo de tres días para que los propietarios del establecimiento, José L.G de 53 años, María de P.P de 46 años junto con su hijo, David L.P de 24 años, imputados por un delito contra la salud pública, cierren el establecimiento. Si no es así, el mismo consistorio lo precintará.

Fuente: DiariMés

22 de juliol del 2013

L'Ajuntament de Tarragona ordena el tancament del Restaurant del Carrer Apodaca que contenia un Club de Marihuana a l'interior

(En castellano -aquí-)

Establiment del Carrer Apodaca amb Club de
Marihuana a l'interior. Foto: Christina Aguilar. Diari Més

El passat mes de Juny saltava la notícia al Diari de Tarragona que la Guàrdia Urbana havia dut a terme una operació policial en un bar-restaurant del nº7 del Carrer Apodaca del Barri del Port on va descobrir un club de marihuana: l'Associació Cannàbica Liberty Social Club (veure).

Informa ara el Diari Més que l'Ajuntament ha donat un plaç de tres dies per a que els propietaris de l'establiment, José L.G de 53 anys, María de P.P de 46 anys juntament amb el seu fill, David L.P de 24 anys, imputats per un delicte contra la salut pública, tanquin l'establiment. Si no éx així, el mateix consistori el precintarà.

Font: DiariMés

21 de juliol del 2013

El traslado de la EOI a la Chartreuse pendiente de la Generalitat que si no paga al Ajuntament, éste no entregará las llaves



Después de muchos años de espera, la 'Escola Oficial d'Idiomes de Tarragona' (EOIT), había visto hecho realidad su traslado de la Rambla Nova al Barri del Port con la finalización de las obras y la Inauguración del nuevo edificio de la antigua Fábrica Chartreuse, la nueva sede.

Aún así, ahora nuevamente la situación cuelga de un hilo. La EOIT tiene previsto el inicio del nuevo curso para el mes de septiembre pero todavía no se ha podido trasladar. Y es que el Ajuntament de Tarragona, que ha asumido los costes de las obras que la Generalitat le tendrá que devolver, no entregará las llaves si el Gobierno no cumple con el acuerdo firmado.

Fuente: TarragonaDiari

Marquesina desplazada en la Parada de Bus de la Plaça dels Carros

(En català -aquí-)

Marquesina de la Parada de Bus de retorno de Plaça dels
Carros desplazada unos metros. Foto: Blog Barri del Port

La marquesina de la Parada de Bus de la Plaça dels Carros ha sido desplazada este fin de semana 30 metros en dirección a la Estación Renfe en la misma plaza, tal como se venía anunciando en unos carteles días atrás.

La variación se enmarcaría dentro de los cambios propuestos y acordados en la reunión entre la A.V.V del Barri del Port y la teniente de alcalde en movilidad Begoña Floría (ver).

Esta marquesina había ocupado un espacio junto a la taquilla de la Once "toda una vida" formando parte del paisaje de la Plaza donde ahora deja un vacío.

Anterior ubicación de la marquesina. Foto: Blog Barri del Port


La parada donde hasta ahora los usuarios esperaban coger el Bus 2 se ha convertido en una parada de bajada puesto que resulta la penúltima de las nuevas líneas que regresan a la Estación Renfe y por tanto la marquesina en sí misma pierde su funcionalidad de alguna manera.

Se desconoce si los contenedores que ahora quedan junto a la nueva ubicación de la marquesina también serán desplazados puesto que estos, junto con la 'Desechería' temporal que se instala detrás, podrían generar nuevas quejas de los usuarios por cuestiones de olores ahora en verano.

Para la semana próxima queda pendiente acabar de acondicionar esta parada con su panel informativo de horarios y desplazar también la parada del bus de ida. Esta, pasará de la acera del Restaurante Chino hacia la plazoleta de la Calle Rebolledo, a unos metros dirección Plaça dels Infants, donde toca más la sombra y se pueden habilitar asientos para esperar.

Próxima nueva ubicación de la Parada de Bus de ida de
Plaça dels Carros en la Plazoleta de los Rebolledo. Foto: Blog Barri del Port

Estas variaciones del servicio de transporte público en el Barri del Port suponen una mejora para las nuevas líneas ya en funcionamiento y la aún por llegar Línea 23 que volverá a conectar el barrio con el Hospital Joan XXIII a partir del lunes 5 de Agosto (ver).

El trasllat de l'EOI a la Chartreuse pendent de la Generalitat que si no paga a l'Ajuntament, aquest no entregarà les claus



Després de molts anys d'espera, l'Escola Oficial d'Idiomes de Tarragona (EOIT), havia vist fet realitat el seu trasllat de la Rambla Nova al Barri del Port amb la finalització de les obres i la Inauguració del nou edifici de l'antiga Fàbrica Chartreuse, la nova seu.

Tot i així, ara novament la situació penja d'un fil. L'EOIT té previst l'inici del nou curs per al mes de setembre però encara no s'hi ha pogut traslladar. I esque l'Ajuntament de Tarragona, que ha asumit els costos de les obres que la Generalitat li haurà de retornar, no entregará les claus si el Govern no compleix amb l'acord signat. 

Font: TarragonaDiari

Marquesina desplaçada a la Parada de Bus de la Plaça dels Carros

(En castellano -aquí-)

Marquesina de la Parada de Bus de tornada de Plaça dels
Carros desplaçada uns metres. Foto: Blog Barri del Port

La marquesina de la Parada de Bus de la Plaça dels Carros ha estat desplaçada aquest cap de setmana 30 metres en direcció a l'Estació Renfe a la mateixa plaça, tal com es venia anunciant en uns cartells dies enrere.

La variació s'emmarcaria dins dels canvis proposats i acordats en la reunió entre l'A.V.V del Barri del Port i la tinent d'alcalde en mobilitat Begoña Floria (veure).

Aquesta marquesina havia ocupat un espai al costat de la guixeta de la Once "tota una vida" formant part del paisatge de la Plaça on ara deixa un buit.

Anterior ubicació de la marquesina. Foto: Blog Barri del Port


La parada on fins ara els usuaris esperaven agafar el Bus 2 s'ha convertit en una parada de baixada ja que resulta la penúltima de les noves línies que retornen a l'Estació Renfe i per tan la marquesina en sí mateixa perd la seva funcionalitat d'alguna manera.

Es desconeix si els contenidors que ara queden al costat de la nova ubicació de la marquesina també seran desplaçats ja que aquests, junt amb la 'Deixalleria' temporal que s'hi instal.la darrere, podrien generar noves queixes dels usuaris per qüestions d'olors ara a l'estiu.

Per a la setmana vinent queda pendent acabar d'enllestir aquesta parada amb el seu panell informatiu d'horaris i desplaçar també la parada del bus d'anada. Aquesta, passarà de la vorera del Restaurant Xinès cap a la placeta del Carrer Rebolledo, a uns metres direcció Plaça dels Infants, on hi toca més l'ombra i es poden habilitar seients per esperar.

Propera nova ubicació de la Parada de Bus d'anada de
Plaça dels Carros a Placeta dels Rebolledo. Foto: Blog Barri del Port

Aquestes variacions del servei de transport públic al Barri del Port suposen una millora per a les noves línies ja instaurades i la propvinent Línia 23 que tornarà a connectar el Barri amb l'Hospital Joan XXIII a partir del dilluns 5 d'Agost (veure).

19 de juliol del 2013

Cierra "temporalmente" el Supermercado Día del Barri del Port en el Carrer Ferrer i Duran

(En català -aquí-)

Supermercado Día del Barri del Port cerrado. Foto: Blog Barri del Port


Algunos de los vecinos del Barri del Port se han encontrado cerradas las puertas del Supermercado Maxi Día del Carrer Ferrer i Duran (entorno a los Jardins Vapor y Chartreuse) desde hace cerca de una semana. 

A pesar de que el cierre podría deberse a vacaciones, no hay ningún cartel que así lo indique en las paredes o persianas del establecimiento. La realidad no es otra que la misma que ha hecho cerrar otros establecimientos del Barrio últimamente como el Restaurante 'Cañas y Tapas' (ver), la crisis.

Este Supermercado franquiciado no ha podido continuar adelante y se ha visto obligado a bajar la persiana, sin remontar. Ya hacía tiempo que muchos clientes se venían quejando por la falta de existencias de muchos productos y una mala gestión y servicios.

El establecimiento, antes estaba ubicado en un local de dimensiones más pequeñas justo en la Plaça dels Infants donde posteriormente con el traslado se instaló Schlecker, de la misma empresa, y ahora una frutería.


Cerrado también el Día del Carrer Gasòmetre


El otro Supermercado Día más cercano al Barri del Port se encuentra en el Carrer Gasòmetre donde casualmente las persianas también hace días que se encuentran cerradas. En este caso un cartel comunica 'Motivos personales' como causa del cierre.

Supermercado Día del Carrer Gasòmetre cerrado. Foto: Blog Barri del Port

Aún así la web de los Supermercados Día ya marca que ambos establecimientos están ''temporalmente cerrados" y marca como fecha de apertura diciembre de 2013.



(clica sobre la imagen para ampliar)

El periodista Adrià Recasens recibe un Premio de Reconocimiento por parte de la A.V.V del Port por el trabajo realizado con el Blog del Barri del Port

(En català -aquí-)

Adrià Recasens, impulsor del Blog del Barri del Port,
con el Premio de Reconocimiento de la A.V.V del Port

Durante la Cena Popular de las XXIV Fiestas del Barri del Port el pasado sábado, el periodista Adrià Recasens (servidor) recibió un Premio de Reconocimiento por parte de José Ruiz, presidente de la Asociación de Vecinos del Port, junto con la teniente de alcalde de Cultura y regidora del barrio, Carme Crespo, también presente, por el trabajo realizado con el Blog del Barri del Port.

A la izquierda el Premio de Reconocimiento de a 'A.V.V. A la derecha José Ruiz, Carme Crespo
 y Adrià Recasens desprevenidos en el momento de la entrega durante la Cena Popular de las Fiestas

Esta distinción dio lugar a un agradecimiento posterior sobre el escenario durante la despedida de las fiestas. 



José Ruiz destacó el trabajo desinteresado que se está llevando a cabo con esta publicación del Barrio donde el vecindario puede encontrar toda la actualidad e historia de su entorno.

El Blog del Barri del Port, que cumple ya su 1er Aniversario, y su impulsor Adrià Recasens quieren mostrar gratitud por este Reconocimiento que supone un apoyo y ánimo a seguir tirando adelante este proyecto con ilusión, esfuerzo y ganas.

En este primer año se han publicado un total de 600 publicaciones entre catalán y castellano con todo tipo de noticias. Entre ellas, inauguraciones como las del Paso Subterráneo, Jardins Vapor o la nueva Chartreuse, acontecimientos como las Fiestas, Salidas de los Gigantes, Cabalgata de Reyes, problemas/quejas y denuncias sociales diversas, polémicas como la participación de la Cucafera en la 'Baixada de l'Àliga' o el cambio de líneas de bus, entre algunas de las más destacadas.

Presentando las Fiestas del Barrio
Este Blog a modo de Diario-Digital ha acontecido el único medio de comunicación propio de un barrio de Tarragona, el segundo más antiguo después de la Parte Alta.

Con alrededor de 9.000 visitas anuales, 600 mensuales y unas 50 diarias, (a fecha de julio 2013) el Blog está presente en Facebook y Twitter donde se acerca a los 200 seguidores y también en Youtube con canal de vídeos y reportajes.

Será concretamente el próximo 26 de Julio cuando se cumpla la fecha exacta de este Primer Aniversario y para celebrarlo se ha llevado a cabo un amplio Sorteo de Premios durante las fiestas.

La presentación de actos sobre el escenari por parte de un servidor, Adrià Recasens, amenizó las jornadas, entretuvo al público, y reformuló la fiesta en directo como si se tratara de un programa de televisión.

Nuevamente, ¡gracias!