CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

29 de maig del 2014

La Campanya Informativa 'Millor Mou-te' per una mobilitat sostenible arriba aquest divendres al Col·legi El Carme

Una informadora a les portes d'una de les escoles
visitades. Foto: @TGNMobilitat

Aquest divendres a les 17h de la tarda, informadores de la Campanya 'Millor Mou-te', impulsada per l'Àrea de Mobilitat de l'Ajuntament de Tarragona, estaran a les portes del Col·legi El Carme del Barri del Port.

Es tracta d'una campanya per una mobilitat més sostenible a la ciutat impulsant alternatives al vehicle privat com és el transport públic, anar a peu o en bici.

La mobilitat sostenible comporta respectar el dret a la salut, perquè es tradueix en menys riscos d'accidents, menys sorolls i un aire més net. També significa tenir en compte l'interès de més persones, tant en aspectes econòmics com ambientals, perquè quan fem servir els mitjans de transport de menor impacte o es redueix el trànsit, es promou un major ús social de l’espai públic. La mobilitat sostenible comporta respectar el dret a la millora de l'accessibilitat general que proporcionen les alternatives a l’automòbil privat.

La necessitat de disminuir l’ús del cotxe radica en la ineficiència de l’ús de forma massiva. L’automòbil és, amb diferència, el mitjà de transport que més energia i espai consumeix per persona transportada, el que més contaminació emet −tant acústica com atmosfèrica−, així com el que més accidents ocasiona.

Entre les actuacions de la campanya, a més d'estar present als parquímetres, part posterior dels busos i fulletons informatius, es vol donar a conèixer a les escoles donat que és un punt de conflictivitat generat per tots aquells pares que volen recollir als fills i filles a portes del centre ocasionant trànsit, retencions, aparcaments en doble filera, contaminació acústica i ambiental,etc.

Abans d'arribar al Col·legi El Carme, la campanya ja ha estat present en altres escoles com el Col·legi Sant Pau, La Salle, l'Estonnac-Ensenyança i les Teresianes entre altres.