CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

23 de juny del 2014

Els veïns del Barri del Port es preparen per a la nit de Sant Joan

Coques de la Pastisseria Sant Miquel. Foto: Blog Barri del Port
www.tgnbarridelport.blogspot.com
Revetlla davant la Tabacalera

Enguany Tarragona trasllada i celebra la revetlla de la nit de Sant Joan de la Platja del Miracle a la zona de la Tabacalera, davant la pantalla gegant, dos indrets propers al Barri del Port. Ja l'any passat la va ubicar a la Plaça de la Font.

Els motius pels quals l'Ajuntament de Tarragona ha decidit traslladar la festa a l'Avinguda Vidal i Barraquer descartant el Miracle és per un informe d'Adif que al·lega motius de seguretat davant la circulació de trens amb mercancies perilloses. Els veïns propers a les vies de tren i per tant també els del Barri del Port han mostrat la seva preocupació davant aquest fet e informació, tal com ha plasmat el president de l'Associació de Veïns del Port, José Ruiz, a aquest blog.

Venda de coets i petards tot l'any a la Botiga del Port
davant la Plaça dels Carros. Foto: Blog Barri del Port
www.tgnbarridelport.blogspot.com
La revetlla s'iniciarà a les 23.30h i s'allargarà fins a les 4.30h de la ma de la Cadena SER, 40 Principales i Tarragona 2017 presentant: El Tour40 Tarragona 2017, una gira que amb els dj’s Adrià Ortega, Ernest Codina i Roger Carandell desembarquen a la nostra ciutat en el marc d’una festa que s’anuncia i es presenta com la referència de totes les festes de l’estiu, amb la millor ambientació, efectes de llum i so, mapping 3D i una posada en escena espectacular.

Coques i petards, els protagonistes

D'altra banda, i com és tradició, les coques dolces, els petards i coets són els protagonistes de la festa.

A la Pastisseria Sant Miquel del Barri del Port porten dies venent coques de diversa tipologia. Segons expliquen a aquest blog, destaquen les farcides de crema tot i que en venen "per a tos els gustos" i per tant les hi ha de sucre, de pinyons, d'ametlla, de crema, de nata, farcides o sense farcir, de xocolata o de fruites, i de mides més grans o petites i preus entre els 30 i 50€.

Gama diversa de petards i coets a la Botiga del Port. Foto: Blog Barri
del Port  www.tgnbarridelport.blogspot.com
Pel que fa a coets i petards, a la Botiga del Port, al carrer Reial i propera a la Plaça dels Carros, no s'hi han venut gaire fins avui mateix, comenta la seva propietària. "Destaquen els petits, els xinos i les bombetes més que els grans, sorollosos o lluminosos" explica. Enguany s'ha notat més la crisi en la venta. "Anys enrere es començaven a vendre a inicis de juny i es gastaven al voltant de 50€ mentre que ara la majoria no passa dels 10 o els 20€" detalla.

Preguntats pel Blog del Barri del Port, alguns veïns expliquen que els llocs on acostumen a celebrar la nit de Sant Joan és a la platja petita o la del Miracle, sobretot els joves, les pareceles en l'entorn familiar, i també les revetlles de barri i la prevista a la Tabacalera són indrets on preveu gaudir la nit aquest veïnat.