CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

5 de setembre del 2014

L'Associació de Veïns del Port dona suport a la proposta que Ballesteros ha fet a la Generalitat per evitar que ocupi l'EOI



Després de què la Generalitat anunciés la seva intenció d'ocupar l'última planta de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) amb el Departament d'Economia, les protestes i reivindicacions per part dels alumnes han estat varies, ja que la previsió inicial era disposar en ella d'una biblioteca i sala d'actes. Dimarts l'alcalde Ballesteros va anunciar als estudiants la proposta d'oferir al govern d'un mòdul a la Tabacalera com alternativa, una solució que recolza l'Associació de Veïns del Port.

L'EOI, instal·lada des de fa gairebé un any a l'edifici de la Chartreuse de la Plaça dels Infants, al Barri del Port de Tarragona, ha estat motiu de diverses polèmiques. L'Ajuntament de Tarragona va haver de fer front als costos de rehabilitació de l'edifici per tal que fos possible el trasllat com a préstec a la Generalitat que ara haurà de retornar-ho al consistori. L'últim motiu de disputa ha estat les intencions de la Generalitat d'ocupar l'última planta per ubicar-hi dependències pròpies, un fet que de complir-se deixaria a l'escola sense biblioteca ni sala d'actes.

“La cessió seria gratuïta i els diners que anaven a invertir en condicionar un espai, el de l’edifici de l’antiga fàbrica Chartreuse, que el dediquin a aquest espai municipal. Facilitats totes”, va explicar la tinent d’alcalde d’Ensenyament i regidora del Barri del Port, Carme Crespo, que també estava a la reunió.

Per aquest motiu, l'Ajuntament ha volgut tornar a mitjançar en favor dels interessos tarragonins, de l'alumnat i del barri, oferint a l'edifici de la Tabacalera espai per a què la Generalitat ubiqui el Departament d'Economia. L'A.V.V del Port ha comunicat a aquest blog el seu rebuig per la decisió de la Generalitat i el suport a l'alternativa de Ballesteros, esperant que s'accepti i l'EOI pugui disposar de l'edifici en la seva totalitat, tal com estava previst.