CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

28 de març del 2014

Caminada saludable dels alumnes de 5è de Primària del Col·legi 'El Carme' fins al bosc de la Marquesa i La Móra

Els alumnes en un moment de descans.
Foto: elcarmetarragona.wordpress.com/

Aquest divendres els alumnes de 5è de primària del Col·legi 'El Carme' del Barri del Port de Tarragona han fet una sortida a peu per la costa de Tarragona. Una caminada saludable des de l’escola fins al bosc de la Marquesa i la Móra.

Una ruta de gairebé 10 kilòmetres passejant per la platja Llarga, boscos de pins, cales solitàries, roquissars, i sempre amb el soroll del mar al fons.

A banda de descobrir un dels pocs espais que encara conserven el paisatge original de la Costa Daurada, han treballat l’ecosistema de la costa, l’escala i la situació als mapes mentre gaudien de l’entorn.

La tornada l’han fet amb l’autobús urbà.

Font: http://elcarmetarragona.wordpress.com/

L'edifici de la Duana a la Plaça dels Carros serà rehabilitat per l'Agència Tributària

L'edifici de la Duana a la Plaça dels Carros
 serà rehabilitat a finals d'any
A finals del 2014 s'iniciaran les obres de rehabilitació de l'edifici de la Duana a la Plaça dels Carros a càrrec de l'Agència Tributària amb un cost de poc més d'1'5 milions d'euros, i una durada d'un any quedant enllestit a finals de 2015, informava el Diari Més a la seva edició d'aquest dijous.

La rehabilitació del primer edifici erigit al Barri del Port quedarà en mans de l'Agència Tributària que obrirà concurs públic per dur a terme les obres adaptant l'edifici d'oficines a les necessitats actuals. Actualment allotja les dependències de la duana portuària, una planta d'oficines i la planta baixa per a la declaració de la renda quan escau.

Construït al 1960 sobre els fonaments d'un anterior bombardejat durant la Guerra Civil, l'edifici compta amb 1.900 metres quadrats dels quals es vol que 1.000 siguin oficines i la remodelació permeti la funcionalitat, ja que està distribuït com habitatges.

Font: Diari Més

24 de març del 2014

Els veïns del Barri del Port sentiran sonar aquest dimarts les sirenes en una nova prova de risc químic

La sirena del Moll de Costa.
Foto www.tgnbarridelport.blogspot.com
Aquest dimarts dia 25 de març es realitzarà a Tarragona, així com a d’altres municipis de Catalunya, una prova de so de les sirenes d’avís a la població en cas d’accident químic per tal de comprovar el bon funcionament i fer conèixer el seu so a la població.

L’alarma sonarà a través de les sirenes instal·lades al territori, i consta de tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Per saber que ja ha finalitzat la prova, els ciutadans sentiran un senyal continuat de 30 segons de durada.

A Tarragona les sirenes sonaran en dos horaris segons les ubicades al Poligon nord o sud de la ciutat. Entre les 11.20h i 11.30h les del polígon nord i entre les 11.40h i 11.50h les del polígon sud, entre les quals hi ha la del Moll de Costa i serà la que podrà sentir el veïnat del Barri del Port.



Les sirenes sonaran per tant de la següent manera:

-Polígon nord Tarragona: són les que estan situades a la urbanització Sant Salvador (Club de Tir i junt accés des de la N-340); a la Universitat Rovira i Virgili, i al Polígon Industrial Riu Clar (dins Lavaflix).

11:20 hores:  activació en alerta de les sirenes.
11:30 hores: activació de les sirenes en fi d’alerta.

-Polígon sud Tarragona: són les situades al barri de Torreforta (Parc de Bombers i Camp Municipal de Futbol); al barri de Bonavista (Centre d’Assistència Primària i empresa d’aigües AITASA); al barri de Camp Clar (edifici FECSA i Centre Segur. I Cond. Salut Treball); avinguda de la Independència (junt a l’Eroski); a la prolongació del carrer Joan Miró (junt al Francolí); a la Zona Portuària (dins l’empresa Kemira Ibèrica S.A.); al Polígon Industrial Entrevies; al Moll de Costa; al barri del Serrallo; a l’IES Vidal i Barraquer, i a la Universitat Laboral.

11:40 hores: activació en alerta de les sirenes.
11:50 hores: activació de les sirenes en fi d’alerta.

La Direcció General de Protecció Civil ha organitzat aquests exercicis d’activacions de sirenes, que formen part de la xarxa general d’alarmes i protecció civil adscrites al Plaseqcat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona. 

Durant l’exercici sonaran les sirenes repartides per 37 municipis de Catalunya, el so de les quals és perceptible en una àrea aproximada de 137 km2.

23 de març del 2014

Cros dels alumnes del Col·legi 'El Carme' de Tarragona

Una imatge de la cursa aquest matí.
Foto: www.tgnbarridelport.blogspot.com

Aquest diumenge al matí ha tingut lloc el Cros del Col·legi del Carme, del Barri del Port de Tarragona.

Els alumnes participants a la cursa han voltejat el voltant de l'escola en els carrers del Mar, Lleó, Castellarnau i Castaños.

Una imatge de la cursa aquest matí.
Foto: www.tgnbarridelport.blogspot.com

Per a dur a terme aquesta activitat l'estacionament havia quedat prohibit des del divendres fins a les 15h d'aquesta tarda i durant la cursa el trànsit ha quedat tallat.

18 de març del 2014

Xerrada de la CUP aquesta tarda a l'A.V.V del Port per reivindicar uns ''pressupostos municipals participatius i populars''


La CUP de Tarragona continua desenvolupant la campanya que va iniciar l’any passat per tal de reivindicar "uns pressupostos municipals participatius i populars".

Després de la xerrada al barri de Sant Salvador, aquest dimarts 18 de març, a les 19 h, la Candidatura d’Unitat Popular farà dues xerrades més. Una al Barri del Port a l'A.V.V del Port, carrer Reial,9 Baixos. L'altra tindrà lloc a la Part Alta, al Casal Popular Sageta de Foc, carrer de la Nau,11.

La cita servirà per explicar els pressupostos municipals aprovats pel Consistori, així com la possibilitat de desenvolupar un format diferent per a desenvolupar-los.

Tal com va fer amb la xerrada a Sant Salvador, la CUP aprofitarà les xerrades per a recollir adhesions d’entitats i persones a títol individual que vulguin donar suport a la reclamació d’un procés de pressupostos participatius.

15 de març del 2014

Aquest dilluns 17 de març una nova farmàcia obre al carrer Reial del Barri del Port

Nova farmàcia al carrer Reial. Foto: www.tgnbarridelport.blogspot.com

Gairebé un any més tard del tancament de la Farmàcia Vidal al carrer Reial,1 del Barri del Port (veure), traslladada a la Vall de l'Arrabassada, obre una nova farmàcia al mateix carrer.

Ho farà aquest dilluns 17 de març al carrer Reial, al costat del núm.21, la Farmàcia Boronat que prové del Serrallo, barri que ara es quedarà sense. D'aquesta manera el Barri del Port en canvi, recuperarà el nombre d'establiments mèdics junt amb la Farmàcia Fullana del carrer Apodaca i la Farmàcia Ciprés a la cantonada entre Reial i Jaume I.

Nova farmàcia al carrer Reial.
Foto: www.tgnbarridelport.blogspot.com

10 de març del 2014

Una pedalada a favor dels carrils bici a Tarragona va fer pas pel carrer Reial voltejant la Plaça dels Infants diumenge

Pas de la pedalada pel carrer Reial.
Foto: Blog Barri del Port www.tgnbarridelport.blogspot.com

Aquest diumenge una pedalada organitzada pel ‘Grup per una mobilitat social i ambientalment justa a Tarragona’va comptar amb una seixantena de persones que van pedalar i patinar pel circuit de 7'5km establert i del que formava part el carrer Reial i la Plaça dels Infants on els participants van rodejar-la per fer el camí de tornada.

Pa pedalada va voltejar la Plaça dels Infants.
Foto: Blog Barri del Port www.tgnbarridelport.blogspot.com

Gent amb bici i patins van formar-hi part.
Foto: Blog Barri del Port www.tgnbarridelport.blogspot.com

Amb sortida a les 11.30h a l’Av. Catalunya, va continuar cap al carrer Rovira i Virgili, baixant per la Rambla Nova, Pl. Imperial Tàrraco, Av. Lluís Companys, Av. República Argentina, Av. Andorra, Pl. Imperial Tàrraco, carrer Enric d’Ossó, Av. Vidal i Barraquer, carrer Torres Jordi, carrer Reial, volta a Pl. Dels Infants i retorn pel carrer Reial, carrer Torres Jordi, Av. Vidal i Barraquer, Pl. Salvador Allende, carrer Enric d’Ossó, Av. Lluís Companys, Pl. Imperial Tàrraco, Rambla Nova pujant fins al Balcó del Mediterrani, carrer Girona, Rambla Vella, Rotonda Amfiteatre, carrer Sant Oleguer, carrer Cos del Bou, i Pl. de la Font, on a portes del consistori una de les pancartes habituals del grup amb el lema ‘Pedala pel carril bici’ va presidir una lectura de diversos parlaments.

Retorn pel carrer Reial novament.
Foto: Blog Barri del Port www.tgnbarridelport.blogspot.com

8 de març del 2014

El Barri del Port de Tarragona celebra aquest cap de setmana el 'Dia d'Andalusia'

Local de la 'Asociación Cultural y Folklórica de Tarragona' al carrer Sant Josep

El passat 28 de febrer se celebra el Dia d'Andalusia, i tot i que des d'aleshores se celebren diversos actes, alguns de destacats recauen aquest cap de setmana al Barri del Port de Tarragona en la seva 30a edició, per diverses entitats arrelades a la zona.

Aquesta nit per exemple l'Associació Cultural i Folklòrica Andaluza del carrer Sant Josep, 11-13, convoca una conferència de l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros a les 21h. També està previst una sessió de flamenc per part de Luisa Márquez, presidenta de l'entitat.

Demà diumenge a les 10h la 'Casa de Andalucía de Tarragona y Provincia', ubicada al carrer Barcelona, 4 Baixos oficiarà una Missa Rociera en el seu local. 

A banda, el conjunt d’entitats andaluses del territori faran l’ofrena floral a Blas Infante en el Camp de Mart. Entorn a les 12h hi ha una comitiva que sortirà des del carrer Reial a la Plaça dels Carros i que pujarà pel carrer Apodaca fins a Mitja Lluna, carrer Unió, Rambla Nova, Sant Francesc, Rambla Vella, Via de l'Imperi, Camp de Mart i finalment cap a l'Arquebisbat de Tarragona.

7 de març del 2014

Crits de socors d'un motorista accidentat alerten els veïns del carrer Lleó aquest matí

Un turisme s'ha donat a la fuga deixant ferit a un motorista al Barri del Port

Accident alarmant aquest matí al Barri del Port. Ha estat al voltant de les 5.30h de la matinada quan els crits d'un jove de trenta anys demanant socors han alertat als veïns del carrer Lleó de la seva situació. El motorista havia estat envestit per un turisme que s'ha donat a la fuga i fruit del xoc a la cruïlla amb el carrer Misericòrdia el jove ha estat desplaçat fins a deu metres.

Unes veïnes donant suport al ferit

Estès a terra boca amunt i amb el casc col·locat, el jove es queixava de forts dolors a l'esquena i demanava ajuda. El veïnat a trucat a l'ambulància i alguns veïns l'han estat donant suport dins que el SEM ha arribat, trigant fins a 10 i 15 minuts, comenten.

Un veí recollint i partant de la via peces de la moto accidentada

Uns minuts més tard han arribat també un vehicle de la Guàrdia Urbana, dos dels bombers i un furgó d'atestats. La moto ha estat portada al Dipòsit Municipal i el jove traslladat a l'Hospital Joan XXIII en estat lleu.


Han participat dos efectius dels bombers, un del SEM i dos entre la Guàrdia Urbana i atestats

5 de març del 2014

Tasques de reparació d'asfalt al carrer Apodaca i de clavegueram al carrer Caputxins aquests dies

Tasques al clavegueram de Caputxins i Soler

Aquest dijous 6 i divendres 7 de març tindran lloc tasques de reparació d'asfalt al carrer Apodaca al pas de vianants de la cruïlla del carrer Sant Miquel i Barcelona, amb ocupació d'un carril de circulació amb senyalització corresponent.

A la vegada, des d'aquest dijous 6 i fins al dia 18 de març queda prohibit estacionar del núm.18 del carrer Caputxins fins a la cantonada amb carrer Zamenhoff,1 a les places de motos, i fins al carrer Soler,19 per tasques al clavegueram, entre les 8h i les 18h.També al carrer Pin i Soler,2 des del pas de vianants fins als contenidors, amb desviament de vianants, tot i que en aquest cas tan sols els dies 6 i 7.

Nova operació policial al Barri del Port amb dos detinguts per venda d'heroïna al Carrer Apodaca

Un dels detinguts. Foto: Blog Barri del Port
 www.tgnbarridelport.blogspot.com

Dues persones han estat detingudes aquest dimecres al matí al número 32 del Carrer Apodaca en una operació policial entre la Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana on podria haver estat desarticulat un altre punt de venda d'heroïna al Barri del Port.

Arran de les recerques que es duen a terme, va ser detectat un important nombre de visites diàries a un domicili del carrer Apodaca de Tarragona, així es va poder comprovar com assíduament era visitat el domicili per persones consumidores de substàncies estupefaents i el consum de les mateixes es realitzava possiblement a l'interior de l'edifici.

Una altra detinguda. Foto: Blog Barri del Port
 www.tgnbarridelport.blogspot.com
El desplegament dels cossos policials s'ha iniciat a les 10h del matí i s'ha allargat fins a les 12h del migdia amb gossos ensinistrats, tall de carril i fins a quatre vehícles i furgonetes de la Guàrdia Cicil i Urbana, donant lloc a la detenció de dues persones de 35 i 43 anys de nacionalitat espanyola i veïns de Tarragona amb antecedents que seran possats a disposició judicial del Jutjat de Guàrdia de Tarragona. 

S'ha requisat material. Foto: Blog Barri del Port
www.tgnbarridelport.blogspot.com
Durant l'escorcoll s'ha descobert ocult en una bossa 65 dosi d'heroïna disposada per a la venda i, dissimulat en un armari heroïna en roca per a la seva elaboració, a més d'una balança de precisió, tot requisat junt a documentació i altre material relacionat. Recentment un altra operació policial en aquest barri va desarticular un altre punt de venda de droga, també d'heroïna, al Carrer Reial.

L'operatiu ha tingut lloc al Carrer Apodaca,32. Foto: Blog Barri del Port
www.tgnbarridelport.blogspot.com

4 de març del 2014

L'Escola 'Nou Ritme' del Barri del Port guanya com a millor comparsa del Carnaval 2014 de Tarragona

Marc Pedraza, encapçalant la comparsa de 'Nou Rimte',
guanyadora del Carnaval 2014. Foto: Sara Guitiérrez

Organitzarà novament el sèquit del Rei Carnestoltes l'any vinent

La comparsa de l'Escola 'Nou Ritme' del Barri del Port de Tarragona ha estat avui la guanyadora del Trofeu "Ninot del Carnaval" que suposarà la organització del Sèquit del Rei Carnestoltes XXXIV durant el Carnaval de l'any 2015, en la qual haurà de lluir una disfressa de nova creació, i serà l'encarregada de dur el Penó de Carnaval en el conjunt de la festa, i el Cremaller Reial durant els actes de l’Enterrament i Crema.

Tal com va avançar aquest blog, la temàtica de la comparsa ha estat 'Egyptian' amb motius i vestimenta egípcia amb una gran posada en escena que ha destacat aquest cap de setmana a les Rues de Carnaval d'Artesania i Lluïment, i ja anteriorment a la seva presentació durant la Gala Disfressa d'Or.

No és el primer cop que 'Nou Ritme' guanya com a millor comparsa de Carnaval ni que s'encarregarà de dur el Sèquit del Rei Carnestoltes, ja ho va fer l'any passat després de guanyar l'edició anterior, la del 2012.

'Nou Ritme' guanya per segona vegada com a millor comparsa
del Carnaval de Tarragona. Foto: Sara Guitiérrez

El director de l'Escola i ballarí professional, Marc Pedraza, que també va ser Rei Carnestoltes l'any 2010, va explicar a aquest blog que "va ser molt especial portar el sèquit del Rei Carnestoltes després de guanyar l'edició anterior. Sense dubte, l'acte per excel·lència del Carnaval i amb el que més vaig gaudir va ser la Gala de Disfressa d'Or tot i que també el tomb per les escoles i entitats". D'aquesta manera l'any vinent Pedraza serà Rei Carnestoltes per tercer cop.

Sobre la temàtica d'enguany comentava que "enguany portem una aposta arriscada però amb la que de ben segur gaudirem de cada moment.Es tracta d'un disseny inspiració meva des de fa alguns anys i que vaig prometre dur a terme si guanyàvem i així ha estat". Ara Pedraza ha vist com la seva idea ha estat guanyadora un any més del carnaval tarragoní.