CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

30 de maig del 2015

Pau Ricomà (ERC): "Pressionarem a Ballesteros per tal que actuï d'una vegada al Barri del Port"

A la dreta, Pau Ricomà acompanyat d'altre membres d'ERC a la Plaça dels Infants

Pau Ricomà, líder d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Tarragona, segona força política més votada al Barri del Port en aqueste eleccions 2015 amb un 14'51% per  darrere del PSC (26'24%), lamenta no poder complir l'aposta prevista i dirigida a la Part Baixa.

"Tot i així farem pressió a Ballesteros per tal que actuï d'una vegada al Barri del Port" comenta Ricomà a aquest blog. I es que el seu partit "és el que més s'ha mullat per la Part Baixa" consideren. 

ERC Tarragona, amb seu al carrer Reial del Barri del Port, havia dedicat a aquesta zona de la ciutat "que coneixem bé", una part destacada del programa electoral i fins i tot s'havien dissenyat flyers explicatius de les actuacions que es durien a terme. 

De fet, el partit liderat per Ricomà ha passat enguany del 5è lloc al 2n, per sobre d'altres partits afeblits com CiU (11'89%) i PP (10'21%) als barris marítims.



Recuperar la vida social del barri

ERC aposava per impulsar un pla de rehabilitació de la Part Baixa que doni vida social, cultural i comercial a una zona que considera oblidada per les administracions, declarar la Part Baixa, àrea de conservació i Rehabilitació mitjançant convenis amb la corresponent dotació econòmica. Els republicans també plantejaven la creació al Palau Firal d’un espai de trobada i de treball conjunt per als artistes. 

D'altra banda, situar el pas soterrat per a cotxes al final del passeig de l’Estació de Tren per descongestionar el trànsit el carrer Reial. Finalment, un Pla de Dinamització Comercial o actuar a la plaça dels Carros i dels Infants per convertir-les en veritables espais de vida social, i en definitiva que la Part Baixa torni a ser una zona digna.

Ara que ERC entra a l'Ajuntament, el veïnat segurament esperarà veure en aquest partit una lluita per defensar els interessos de la zona i les propostes plantejades. El president de l'A.V.V del Port, José Ruiz, guarda bon record del govern d'ERC a l'Ajuntament amb Sergi de los Rios tot i que critica que aquest partit "tan sol visita l'associació quan hi ha eleccions, caldria que ho fessin mes sovint".