CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

15 de febrer del 2016

El Ministeri de Foment treu a concurs les obres de millora de l'Estació de Trens de Tarragona

Façana de l'Estació de Trens de Tarragona, al Barri del Port

Nou pas per a les esperades obres de remodelació i millora de l'Estació de Trens de Tarragona, ubicada al Barri del Port. El Ministeri de Foment ha anunciat avui que ha tret a concurs la licitació de les obres, notícia ben rebuda a l'Ajuntament.

La portaveu de l'equip de govern de l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, ha tornat a insistir, aquest dilluns, que les obres que es facin a l'estació de tren de la ciutat han de resoldre "els problemes d'accessibilitat", que són "els més greus" de la infraestructura i la situen com una estació "no pròpia d'un país europeu". Aquesta ha estat la resposta del consistori a la licitació del projecte per part d'Adif, que es va publicar aquest dissabte al BOE per un pressupost de gairebé 5.591.000 euros i amb un termini d'execució d'onze mesos. Floria ha remarcat que es tracta d'una "bona notícia", a la vegada que ha deixat clar que estaran "especialment atents" al contingut del projecte, que l'Ajuntament encara no coneix.

Segons s'especifica des del Ministeri de Foment, l'actuació està previst que garanteixi la "plena accessibilitat" a l'estació, així com l'augment dels nivells de seguretat i confort de les instal·lacions. En aquest sentit, detalla que s'instal·laran ascensors i escales mecàniques a dues andanes, la principal i la segona (aquesta última s'ampliarà fins arribar a una amplada mitjana de 7,75 metres). A més, s'augmentarà l'altura de les dues andanes fins als 68 centímetres, per facilitar un accés més còmode i segur als diversos vagons dels combois que paren a l'estació.