CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

16 d’agost del 2016

Vídeo: Càsting 'La Cucafera busca princesa i cavaller 2016'

Laura del Peso i Marcel Mislata, princesa i cavaller de
 La Cucafera Baixa 2016. Foto: Cucafera de Tarragona

La Cucafera ja té nova princesa i nou cavaller per a la representació de la seva llegenda el proper 20 de setembre a l'acte 'La Cucafera Baixa! 2016' de les festes de Santa Tecla: Laura del Peso de 8 anys i Marcel Mislata, de 7 anys.

La Plaça del Fòrum ha estat enguany testimoni de la 3a Edició del càsting 'La Cucafera busca princesa i cavaller' que ha tingut lloc aquest dilluns 15 d'agost a la tarda en un acte on han participat fins a sis nenes i quatre nens d'entre 5 i 10 anys de tota Tarragona. Presentat novament pel periodista i cap de comunicació de l'entitat, Adrià Recasens, el càsting s'ha traslladat de les festes del Barri del Port a les de Sant Magí i ha inclòs la modalitat per escollir cavaller, figura que es va introduir a la representació l'any passat.


Laura del Pesto en el moment en que es proclama el seu nom
com a guanyadora. Foto: Cucafera de Tarragona

El jurat format aquesta vegada pels dos caps de colla de la Cucafera, Paco Ruiz i Alejandro González, a més de Mamen Puig, vocal de festes de l'A.V.V del Port, ha declarat que "ha estat complicat decidir-nos ja que tots tenen molta il·lusió i ho han fet molt bé". Tots tres han puntuat la posada en escena de les nenes que han recitat el poema de la representació d'una banda, i per l'altra el resultat de la confecció d'una espasa i un escut amb l'ajuda d'un adult, en el cas dels nens.

Laura del Peso durant el càsting.
Foto: Cucafera de Tarragona
Els guanyadors

Laura del Peso té 8 anys, és del barri del Serrallo i ja ho va intentar l'any passat. Enguany s'ha tornat a presentar ja que "m'agrada molt ser una princesa i la cucafera i així puc combinar les dues coses que m'agraden" ha explicat amb molta soltesa sobre l'escenari. 

Marcel Mislata durant el càsting.
Foto: Cucafera de Tarragona
De fet la seva actitud, empenta i desimboltura ha estat el que l'ha fet destacar entre la resta, quedant com a finalista junt a Mireia Santiago de 6 anys i Judit Bernal de 8 anys, i que el jurat s'hagi acabat de decidir per ella finalment, fent-la guanyadora, cosa que l'ha posat visiblement contenta.

Per la seva banda, Marcel Mislata de 7 anys i del barri del Torreforta ha esdevingut el nou cavaller amb la seva espasa i escut fets de cartó i recoberts de paper d'alumini. Tot i ser dues armes elaborades senzillament, el jurat ha tingut en compte que no estigués a mig fer des de casa com s'ha observat en altres participants amb resultats més destacats.
Foto en grup en acabar l'acte. Foto: Cucafera de Tarragona

Recasens, que ha felicitat a tots els participants i a les famílies, ha explicat als nens i nenes la llegenda per tal de fer-los veure la necessitat i importància d'un bon comportament. A més, ha destacat que "es tracta d'un acte cultural i familiar que apropa als infants al món de la teatralització i la poesia, a més de l'aprenentatge, el treball en equip i a posar-se davant d'un públic per defensar i aconseguir un objectiu, així com perdre la por i competir de forma sana i divertida". L'Ivan i la Irene, cavaller i princesa de la passada edició, també hi han estat presents per fer el relleu, explicar la seva experiència i donar bons consells als nous guanyadors.

*Properament les fotos i vídeo de Barri del Port TV a continuació: