CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

26 de setembre del 2016

Indignació veïnal a l'entorn dels Jardins Vapor per macrobotellot dissabte i degradació de l'espai

Una de les imatges de diumenge al matí. Foto: DiariMés
Ampolles de vidre i de plàstic, bosses de gel, paquets buits de tabac, gots, brutícia, vidres trencats, soroll i xivarri són els motius de la indignació dels veïns de l'entorn dels Jardins Vapor després d'un macrobotellot dissabte nit i la situació habitual d'aquest indret. 

I és que la nit del dissabte al diumenge, un grup nombrós de joves van fer un macrobotellót a la zona dels Jardins del Vapor com és habitual quan hi ha concert o festa a la TAP, indiquen els veïns. En aquesta ocasió el d'Abraham Mateo. 

Segons publica aquest dilluns el Diari Més, el grup de joves va arribar a les Cent Escales al voltant de les onze de la nit, i es van veure sorpresos per una patrulla de la Guàrdia Urbana que tan sols els van obligar a marxar del lloc sense cap identificació ni detenció. Segons expliquen els veïns del carrer del Pare Agustí Altissent, encarregats de trucar a la policia, quan aquesta va marxar, el grup de joves va tornar i "van estar fent xauxa fins a les tres de la matinada". 

Un indret habitualment problemàtic

Els  veïns dels carrers Pere Martell, Mallorca, Francesc Bastos, Ramon i Cajal i Caputxins també es van aixecar aquest diumenge amb botelles, vidres i gots per les voreres.  A més, a la zona entre les escales mecàniques  i la plaça dels Infants, al Barri del Port, també es van trencar els vidres d’alguns cotxes, informa el rotatiu.

Es tracta d'un indret habitualment problemàtic que sempre ha estat ocupat per joves, bandes i indigents, i conseqüentment brut (veure).

Pel que fa a l’Associació de Veïns del Barri del Port, asseguren que estan cansats d’aquesta situació. "És vergonyós, sembla que la zona baixa de la ciutat no existeix", explica la presidenta Rosa Puig. L’associació proposa a l’Ajuntament tancar la zona dels Jardins del Vapor, ja que hi ha veïns que tenen por de passar per les Cent Escales. "Fins i tot es poden trobar xeringuilles", explica Puig. Aquest dimecres, la presidenta tindrà una reunió amb l’Ajuntament per parlar de la problemàtica.