CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

19 d’octubre del 2016

Els alumnes de 4t d'ESO del Col·legi El Carme inicien un projecte d'estudi social del Barri del Port (vídeo)

Adrià Recasens parlant sobre el Blog del Barri del Port als alumnes d'ESO

L'Assemblea de Cooperació per la Pau ha iniciat un projecte amb els alumnes de 4t d'ESO del Col·legi 'El Carme' del Barri del Port amb l'objectiu de fomentar una major participació social al barri, des de l'àmbit de l'educació formal i a través del coneixement del teixit associatiu i la memòria col·lectiva, restablint els vincles afectius entre patrimoni del barri i les persones que hi conviuen.

Amb aquest projecte la quarantena d'alumnes faran una recerca sobre el capital social que té el barri del centre educatiu on es troben per tal que puguin extreure'n conclusions sobre les seves fortaleses i mancances. Un estudi que al llarg del projecte podria ampliar-se també i incloure el Serrallo i Torres Jordi.
Alba Guitart, directora del projecte, explicant les tasques i objectius

Es confeccionarà un mapa associatiu i un mural

La recerca comptarà amb recull documental, observació i entrevistes amb diferents veïns i veïnes, així com associacions i entitats. En aquest sentit tant l'A.V.V del Port com el Blog del Barri del Port jugaran un paper important i de suport. De fet, l'autor del Blog del Barri del Port, el periodista i exalumne, Adrià Recasens, va tenir l'oportunitat d'assistir a la primera sessió d'aquest interessant projecte, per presentar i donar a conèixer als alumnes la tasca del blog.

Aquesta recerca i diagnòstic portarà a l'alumnat a retrobar-se en un espai urbà i confeccionaran un mapa amb els serveis públics i associacions, o d'altres espais que promoguin la ciutadania i la cohesió social, que serà editat i repartit al barri. Finalment també hauran d'escollir un tret característic que puguin plasmar en una pintura mural que presentaran públicament i regalaran al barri.

El projecte, que també s'està portant a terme amb alumnes de l'INS Tarragona d'una manera similar, tindrà una durada de 4 mesos i es reflectirà de ben a prop amb aquest blog que en farà seguiment.