CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

2 de gener del 2017

Creix la inseguretat entre el veïnat del Barri del Port pels últims episodis i conflictes de joves a la zona

Grup de joves als Jardins Vapor. Foto: cedida
Tot i que sempre s'ha pensat que la Part Baixa és una zona insegura, en els últims temps els episodis, conflictes i detencions havien estat més puntuals que en d'altres ocasions fins que des d'ara fa un temps aquests s'han incrementat fins a tal punt que la sensació d'inseguretat ha tornat entre el veïnat del Barri del Port amb la presència de diversos grups de joves i bandes que actuen a la seva gana. El  passat dijous van ser detinguts cinc joves d'origen magrebí amb pals, navalles i fins i tot una pistola que després va resultar ser de fogueig.

Alguns veïns assenyalen com una de les principals causes la reobertura del circuit annex a les escales mecàniques del carrer Vapor, epicentre i lloc on es reuneixes aquest tipus de joves. Aquest blog ja ha publicat diversos casos i episodis de conflicte com una ocasió on va haver-hi una baralla amb pedres des de la part superior a la inferior (veure), altercat amb la Guàrdia Urbana (veure), joves campant i saltant entre les restes romanes i botellots (veure) en aquestes terrasses on el xivarri, sexe i drogues fan perdre la son i el descans dels veïns propers que fins i tot fan fotos, vídeos i una recollida de signatures (veure).

L'alcalde Josep Fèlix Ballesteros ha declarat que la Guàrdia Urbana treballa per eradicar aquesta situació i ha fet una crida a la calma agraint la paciència del veïnat davant d'aquests fets. Molts afirmen tenir por a sortir al carrer quan s'amaga el sol a la zona al voltant del carrer Vapor i la Plaça dels Infants on ara l'antiga pista de basquet reconvertida en zona de jocs infantils ha provocat que els que allà es reunien també vulguin ocupar les terrasses dels jardins Vapor, motiu pel qual s'hauria originat un conflicte entre bandes.

Una lluita constant

Rosa Puig, presidenta de l'AVV del Port s'encarrega també a l'entitat veïnal de l'àrea de seguretat ciutadana i civisme i declara que "des de l'associació sempre hem col·laborat amb els cossos policials i ho seguirem fent ja que no podem permetre aquesta situació", reconeix que "cada cop hi ha més problemes d'aquest tipus i això genera por entre els veïns", tenint en compte també que hi ha gran volum de població de gent gran al barri. Les cases i edificis antics serien també causa de baixos preus que donen lloc a l'habitatge de persones i famílies estrangeres, que junt a la falta de comerços i botigues completen tots els ingredients per donar lloc a guetos com sempre ha apuntat i denunciat el PP de Tarragona. Ara caldrà treballar per buscar solucions per tal que aquesta situació no perjudiqui la imatge del barri que sempre ha lluitat per revitalitzar-se i guanyar renom.