CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

2 d’octubre del 2017

Gairebé 3 mil persones aconsegueixen votar a l'EOI aquest 1O al Barri del Port assetjat també per la Policia Nacional

La cara A i B de l'1O al Barri del Port. Foto esquerra: Rosa M.Ibarz,. Foto dreta: @carlaaguilarc

Aquest diumenge 1 d'octubre centenars de persones es congregaven des de les 5 i 6h del matí a la Plaça dels Infants del Barri del Port a portes de l'Escola Oficial d'Idiomes on a les 7.45h dos Mossos d'Esquadra s'hi van personar per cumplir l'ordre judicial de precintar el centre i evitar la seva entrada.

Els assistents van rebre als Mossos de forma pacífica i van accedir a mostrar dos DNI's que van requerir a dos dels presents, i davant el gran allau de persones presents, van prendre acte i van marxar sota aplaudiments. Poc després es van obrir portes i el veïnat va poder accedir per, durant al llarg del dia exercir el seu dret a vot, de forma democràtica i independentment de la seva posició política. Tot i així el gran nombre de persones es va mantenir a l'indret per evitar una possible arribada de la Policia Nacional que suposava una amenaça davant l'actuació repressiva i violenta que sí estava mostrant a altres centres de la ciutat amb càrregues policials i ferits.

Els assistents a primera hora a les dues seus electorals del barri. Foto: Barri del Port


Porta rebentada per la Policia Nacional.
Foto: @tarragonacdr
Finalment gairebé 3 mil persones van poder votar a l'EOI sense rebre la visita dels agents nacionals.
No va còrrer la mateixa sort un altre indret del barri, la seu de la subdelegació de Territori i Mobilitat del Govern de la Generalitat a tocar de la Plaça dels Carros, davant l'Arxiu del Port, on al llarg del dia el nombre d'assistens va ser menor  i on sí van personar-se a la tarda fins a 10 furgons de la Policia Nacional que de forma violenta van accedir a l'edifici rebentant la porta i emportant-se una urna. Va ser en aquest moment quan tot va apuntar que seguidament es dirigirien a la Plaça dels Infants però no s'hi van aturar. D'aquesta manera els presents a l'EOI van celebrar la jornada amb el recompte de paperetes: 2.977 vots: SÍ 2.618 / NO 178 / En Blanc 162 /  Nuls 19.