És una talla de grandària natural realitzada en fusta de cedre policromada, obra de l'escultora reusenca Maria Mercè Bessó Carreras. Surt per primera vegada a la Processó del Sant Enterrament el Divendres Sant de 1996 un cop l'Arquebisbe de Tarragona, Ramón Torrella i Cascante, el beneeix al Santuari del Llorito.
Per bastir el misteri, la confraria aprofità la vella peanya de la Soledat, cedida per la Congregació de La Sang, que s'engalana amb clavells vermells.
A la Setmana Santa del 1999, el pas estrenà una nova peanya, feta d'alumini. Les faldilles del pas són de vellut lila amb serrells daurats i les lletres CBA, inicials de la confraria ('Cristo del Buen Amor'), també daurades. Va il·luminat amb quatre fanals elèctrics fabricats a Lucena (Còrdova). El duen al coll 15 portants interiors.
Des de l'any 1997 l'acompanya una banda de cornetes i tambors pròpia, formada per uns vint confrares. El misteri precedeix al de 'Nuestra Señora de la Amargura con San Juan Evangelista' de la mateixa confraria dels conguts com ''Els Andalusos'' per la tradició i procedència dels seus integrants.
El Cristo del Buen Amor es troba per a culte i adoració dels fidels a la mateixa seu de la confraria, a l'Església de Sant Nicolau de Bari al C./ Pau del Protectorat 36 del Barri del Port de Tarragona.
L'any 2016 la confraria estrena la seva pròpia processó al Barri del Port sota el nom 'Processó de Passió' que amb sortida des de la seva seu al carrer Pau del Protectorat recorre els principals carrers del barri com Apocada, Reial, Plaça dels Infants i Plaça dels Carros.
Fonts: gal-art.com i cristodelbuenamor.com