Pàgines

3 d’octubre del 2013

Silva Editorial presenta aquest divendres el nou llibre 'El dit a l'ull' de Jaume Borràs

'Silva Editorial', empresa del Barri del Port ubicada al Carrer Nou de Santa Tecla i que va col·laborar amb aquest blog en les Festes del Barri 2013 el passat estiu en el sorteig de premis, presenta aquest divendres 04 d'octubre el nou llibre 'El dit a l'ull' de Jaume Borràs. 

L'acte tindrà lloc a les 20h al Centre Cultural de Cambrils. 
Intervindran: Manuel Rivera (director de Silva Editorial), Lluís Rovira (director de Revista Cambrils), Ignasi Martí (historiador i prologuista del llibre) i Jaume Borràs (autor del llibre)



L’OBRA
'El dit a l’ull' de Jaume Borràs Galceran (Silva Editorial, 2013) és una filípica contra el Poder, el que s’aprofita o el que no en sap més. Al costat i a favor de la gent treballadora i humil, la joventut, els companys i mestres, l’autor no s’està de posar “el dit a l’ull” a jerarques, jutges injustos, mediàtics mediatitzats, servils, ignorants, nous i vells pijos, manipuladors, eurovividors i altres. Aquí, la veu que parla —humana i sensible, rebel i revoltada— s’arma de cultura, paraules, experiències i raó, tot adreçant-se a una comunitat lectora “intel·ligent” que també vol pensar i expressar-se i sentir per ella mateixa, ser sobirana, sense por ni a debatre ni a cremar-se amb la veritat o els desitjos col·lectius.
L’articulista no es tanca a una Caverna literària i mítica sinó que ens invita entre platònic i polític a distingir la llum de les ombres, la veu dels ressons, amb una base històrica que no exclou l’humor ni l’observació de l’avui, fent servir un llenguatge cuinat a terra amb foc viu que constitueix un veritable model d’escriptura. Aquesta suma de peces curtes és el reflex d’una època de canvis i un canvi d’època que encara vivim, a més d’una bona vacuna contra l’oblit. El llibre aplega 128 articles publicats per la Revista Cambrils (des de març de 2001).
L’AUTOR
Jaume Borràs i Galceran, resident i nascut a Montbrió del Camp (1962), és llicenciat en Geografia i Història i diplomat en Ciències Religioses. Treballa en la docència fa més de vint anys —va ser professor a l’IES Cambrils i, en l’actualitat, és catedràtic de socials a l’IES Antoni Ballester de Mont-roig del Camp.
Ha participat en nombroses iniciatives culturals i divulgatives de les comarques tarragonines. Al Priorat, va ser col·laborador i tertulià de Ràdio Falset, cofundador de la revista cultural Lo violí i impulsor dels Estudis Prioratins del Centre d’Estudis Falsetans. Al Baix Camp, col·labora amb la Revista Cambrils i és membre de la Comissió de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Montbrió del Camp. Ha impartit conferències i xerrades a molts pobles i ciutats: d’actualitat i també d’història antiga i moderna, de temes generals i locals