Foto final dels alumnes a l'última planta de la Chartreuse que reclamen per a l'EOI |
Els estudiants de l’Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona s’han mobilitzat de nou aquesta tarda contra la decisió de la Generalitat de destinar la 2a planta de la Chartreusse a oficines del departament d’Economia i Finances. Els alumnes reclamen que tot l’edifici es dediqui a serveis educatius tal i com estava previst inicialment.
La mobilització ha consistit en una passejada que ha anat des de l’antiga seu de l’EOI a la Rambla Nova fins l’actual seu a l’edifici de la Chartreusse. El recorregut ha estat avinguda de Ramon y Cajal, carrer de Jaume I, carrer d’Smith, plaça dels Infants i interior de l’escola on s’hi ha afegit més estudiants.
Aquesta ha estat la tercera d’un paquet d’accions que van començar el dia de Sant Jordi quan es va fer una classe de conversa al bell mig de la Rambla Nova; va continuar l’endemà, 24 d’abril, amb un berenar al pati de l’escola i ha culminat avui amb la passejada.
El següent pas que es farà serà demanar dia i hora al Síndic de Greuges per tal de fer-li arribar totes les reivindicacions i que es posi en contacte amb el departament d’Ensenyament de la Generalitat reclamant-los que tot l’edifici es dediqui a ensenyament i s’abandoni la idea de col·locar oficines en un centre educatiu.
Els estudiants denuncien que "a l’Escola Oficial de Tarragona li ha costat 25 anys tenir un edifici en condicions. És un menysteniment que no tinguem una biblioteca en condicions, que molts llibres estiguin en prestatgeries pels passadissos, que no es puguin fer actes culturals per la falta d’una sala d’actes, que no tinguem una aula multimèdia-laboratori. No estem demanant res que no tinguin altres escoles d’idiomes de Catalunya. I de fet només reclamem el que se’ns va prometre quan l’Ajuntament de Tarragona va decidir fer-se càrrec de les obres. En aquell moment no es pensava en un ús compartit o, sinó, perquè es va posar una tarima al que hauria de ser una sala d’actes. Les oficines tenen tarimes?"
Per aquest motiu, "demanem que la Generalitat reconsideri la seva postura i si necessita canviar de lloc el departament d’Economia i Finances en algun altre emplaçament que no dificulti l’ensenyament de llengües, precisament ara que és tant important l’aprenentatge d’idiomes" reclamen.