Pàgines

29 d’agost del 2014

Denuncien un pis ocupat al carrer Castaños del Barri del Port

El pis ocupat es troba a la segona planta del número 2 del carrer Castaños,
 a la part baixa de Tarragona 
Foto: E. MAGRE.
La propietària d'un pis al carrer Castaños de Tarragona, Eva Aymamí, assegura viure “un malson” i “una injustícia” des que va descobrir que l'habitatge havia estat ocupat. El cas el va denunciar el 16 d'agost passat als Mossos d'Esquadra, que es van personar al pis ocupat i van tramitar la diligència al jutjat.

L'immoble afectat es troba al número 2 del carrer Castaños (2n, 4a), a la part baixa de la ciutat. Segons explica la propietària, fins a finals de juliol el pis estava llogat, però els seus llogaters, després de deixar els dos darrers mesos pendents de pagament, van pactar amb la propietària que el dia 1 d'agost abandonarien la vivenda. Després d'aquesta data, quan Eva Aymamí va intentar accedir a l'immoble “per comprovar l'estat en que l'havien deixat”, no només es va trobar amb el pany canviat: “em vaig trobar amb la desagradable sorpresa que estava ocupat per unes altres persones”. “Després de trucar a la porta de casa meva un munt de cops i comprovar que ningú obria la porta, (només un gosset bordava a l'interior), em vaig decidir a presentar denúncia als Mossos d'Esquadra”, explica. 

Els agents es van personar a l'habitatge i van demanar la identificació de les persones que ocupaven el pis: “cosa que va fer sense cap mena d'escrúpol, assegurant a més que no marxarien de casa meva fins que hi anessin amb una ordre judicial, ja que ells era un okupa i sabien perfectament els seus drets”, apunta.

La propietària ha donat de baixa el comptador de la llum: “sabent les costes que hauré d'assumir el dia que el torni a connectar, però el més probable és que ‘punxaran' la llum de l'escala sense cap mirament, i ningú els dirà res, perquè l'empresa subministradora d'electricitat està tipa de veure blocs sencers consumint una electricitat que al final acabem abonant els ciutadans”, explica la dona.

Ràbia i impotència

Eva Aymamí es posa les mans al cap quan parla del moviment ocupa, que ara viu de manera directa. El cas és al jutjat però “segurament s'hi passarà mesos i mesos”: “i mentrestant, el meu fill, que estudia a Tarragona i tenia pensat quedar-se al nostre pis durant la setmana, haurà de fer seixanta quilòmetres cada dia perquè casa nostra està ocupada per uns indecents que ni tan sols reivindiquen res, només s'aprofiten de la meva situació i de la meva ràbia i impotència davant d'unes lleis que el dia que he necessitat m'han deixat ben desafavorida”, critica.

Per ella, els ocupes “s'aprofiten de la problemàtica dels pisos propietat dels bancs etc., i aprofitant l'avinentesa i sense cap intenció de reivindicar absolutament res de res, entren en qualsevol habitatge i se'l fan seu tot el temps que poden”, lamenta Aymamí.

Font: El Punt Avui.

7 d’agost del 2014

Schlecker es converteix en Clarel al carrer Apodaca del Barri del Port

Botiga Clarel al carrer Apodaca del Barri del Port.
Foto: Blog Barri del Port  www.tgnbarridelport.blogspot.com

El Schlecker del carrer Apodaca al Barri del Port ha obert recentment després d'algunes reformes i sota el nom de 'Clarel'. 

Alguns veïns podran pensar que és un nou establiment tot i que realment segueix formant part del mateix Grup Dia. 'Clarel', està especialitzada en la venda de productes per a la cura personal, bellesa i llar, ja ha obert més de 100 noves tendes per any a Espanya i amb expansió a Portugal. 

S'uneixen a la xarxa d'1.100 tendes Shlecker, que estan en procés de transformació a Clarel. La directora de relacions externes del Grup Dia, Nieves Alvarez, ha explicat que la nova ensenya està dedicada a la “cura personal” i que neix amb una “imatge senzilla, moderna, funcional i agradable”, mantenint la “política de preus del grup”. 

Les noves tendes, compten amb 2 persones per tenda, tenen una superfície de venda d'entre 160 i 260 metres quadrats com a mitjana, mentre que hi ha alguns establiments de format XXL amb un espai de 300 a 350 metres quadrats i en el qual es troben prop de 5.000 referències. En l'actualitat els nous establiments estan localitzats a la zona nord-oest d'Espanya amb una àmplia presència a Catalunya, Aragó i Comunitat Valenciana. L'objectiu és que Clarel compti amb un ampli nombre d'establiments a nivell nacional.

Botiga Clarel al carrer Apodaca del Barri del Port.
Foto: Blog Barri del Port  www.tgnbarridelport.blogspot.com
Dia ha creat una marca pròpia Bonté, dedicada a productes d'higiene personal i bellesa. Aquesta marca conviurà en la tenda amb altres que ja hi havia anteriorment, com Basic Cosmetics, centrada en el segment de la cosmètica color i el maquillatge. 

A Clarel també es troben les referències BabySmile i Junior Smile, que estan dedicades al món del bebè, amb tot el necessari per a la seva higiene i alimentació, mentre que sota la marca AS, els consumidors podran trobar tot el relacionat amb l'alimentació de les mascotes. 

En els lineals de la nova ensenya també estan presents algunes referències d'alimentació i begudes, però enfocades al món de la salut i el benestar, posant el focus en productes dietètics, integrals, sense sucre, ecològics, infusions, soia i civada.

4 d’agost del 2014

Termes Romanes al carrer Sant Miquel del Barri del Port (Història)

L'interessant i extens volum "Les termes públiques de l'àrea portuària de Tarraco. Carrer de Sant Miquel de Tarragona", del doctor Josep Maria Macias, explica la troballa d'unes termes romanes en el subsòl de Tarragona, concretament en el número 33 del Carrer Sant Miquel del Barri del Port.

Les excavacions dutes a terme per l'empresa 'Codex-Arqueologia i Patrimoni' entre 1994 i 1998 en aquesta ubicació, en el marc d'unes actuacions arqueològiques preventives, van posar al descobert aquesta troballa.

Això va obligar a l'expropiació del solar, d'aproximadament 950 metres quadrats. També es van recobrir les termes amb grava, per preservar-les, i es va dur a terme un profund i detallat estudi, encapçalat per Macias, que ha donat com resultat aquest llibre.

En ell es determina que l'edifici termal localitzat a la zona portuària de Tarragona podria tenir una extensió d'entre 2.500 i 3.000 metres quadrats i que es remuntaria a la primera meitat del s.III després de Crist, moment avançat de l'època de l'Alt Imperi.

Se sap també que les termes es van aixecar damunt de dos edificis anteriors, un "horreum" i un ampli magatzem que formarien part del conjunt d'infraestructures portuàries del segle I d. de C.

Són les segones termes documentades i trobades d'Hispània al costat de les de Clunia a Burgos. Les termes de la ciutat romana al costat del teatre, circ, fòrum i amfiteatre reafirmaria Tàrraco com a "capital de l'Imperi".

Actualment les termes segueixen enterrades i recobertes de grava en un solar "semi-abandonat" i inaccessible. El POUM (Pla d'Ordenació Urbanística Municipal) permet la construcció d'habitatges sobre les termes, alguna cosa contra el que s'oposa la Generalitat i la 'Reial Societat Arqueològica Tarragonina' (més info.)