Pàgines

13 de setembre del 2022

La Plaça dels Carros recupera aquest dissabte La CucaFesta 2022, la revetlla de La Cucafera Baixa


El proper dissabte 17 de setembre a la nit es recupera 'La Cucafera Baixa' després de dos anys d'aturada a causa de la pandèmia, i en el marc de les festes de Santa Tecla 2022 i la celebració dels 700 anys.

Es tracta de la representació de la llegenda amb què a les 21.30 h tindrà lloc La Captura de la Cucafera als Jardins de Casa de la Festa per part del valent cavaller que serà capaç d'apressar la bèstia i portar-la fins als peus de la Catedral, on a les 22.30 h tindrà lloc la popular baixada de la Cucafera per les escales, i el ritual amb què la princesa la domesticarà i farà bona per tal que llenci caramels.

Sofia Marín de 6 anys i Òscar Vendrell de 7 anys són els infants que enguany han estat escollits per representar el paper de la princesa i el cavaller de la llegenda mitjançant càsting a les festes de Sant Magí, entre una quinzena de candidats/es, i ja han estat assajant per tal d'aconseguir el seu propòsit.

Un any més la Xaranga Tocabemolls s'encarregarà d'acompanyar i amenitzar el recorregut des de la Part Alta fins a la Part Baixa, des de la Plaça de les Cols i amb pas pel carrer Major, Baixada de Misericòrdia, carrer Sant Agustí, Rambla Nova, carrer Unió, Plaça de Mitja Lluna, carrer Apodaca i Plaça dels Carros on a partir de les 23.30h tindrà lloc la CucaFesta, la revetlla final amb DJ RAYO, URI MC, ALVARO RM i Guest Dj: Mark Gomez, pizzes, servei bar i la millor gresca fins a la matinada.

Amb un cartell dissenyat un any més pel membre de l'entitat Iván Puente, La Cucafera Baixa 2022 es tracta d'un acte organitzat per la Cucafera de Tarragona i l'Associació de Veïns del Barri del Port de Tarragona amb l'Ajuntament de Tarragona i la col·laboració de Barri del Port TV, Ràdio Ciutat de Tarragona, l'Associació Baixa TGN, Mercamoda, i Domino's Pizza, a més del Port de Tarragona, el Club Nàutic de Tarragona i la gelateria Raffa Gelati qui enguany col·laboren amb l'aportació de caramels.