Un onstant de la passejada. Foto: ACN |
Aquest dijous vespre una quinzena de persones van participar en la primer apassejada programada per l'Ajuntament de Tarragona per detectar mancances i necessitats i que servirà per dissenyar el Pla Integral de la Part Baixa de Tarragona.
Un equip dinamitzador i el conseller d'Urbanisme, Xavi Puig van acompanyar als veïns, i entre ells membres de Xarxa La Marina, i la presidenta de l'AVV del Port, Mari Carme Puig, qui s'ha mostrat confiada que el document permeti el sanejament» urbanístic, si bé ha advertit que les aportacions fetes per la ciutadania no es quedin en un calaix en un context preelectoral.
Amb el passeig el veïnat va poder proposat millores sobre accessibilitat i inclusió a la zona. La mobilitat o la il·luminació dels carrers han estat dues de les temàtiques més repetides, com solventar el problema de les inundacions.
Dijous que ve es farà una segona ruta exploratòria amb perspectiva de gènere.
La ruta exploratòria s'emmarca en les activitats que s'organitzen per redactar el futur Pla Integral de la Part Baixa de Tarragona, després de recollir els resultats de les enquestes ciutadanes i les aportacions compartides als tallers temàtics que tenen per objectiu identificar les problemàtiques i recollir propostes per a l'entorn al barri.
Un cop recollides les dades i les propostes, aquestes es compartiran amb l'equip que s'encarregarà de redactar el Pla Integral de la zona, on s'inclouran accions específiques dels àmbits econòmics, urbanístics i socials. De moment, no hi ha una data concreta per a la publicació d'aquest pla. La presidenta veïnal ha remarcat que es tracta d'un pas important, però ha recordat el context preelectoral en què es treballa, ha reconegut que un document com aquest pot representar un canvi destacat per al barri, tot i l'escepticisme veïnal després de tants anys de reclam i reinvindicació.
Aquesta és la primera de dues marxes que es faran al Barri del Port de Tarragona. Dijous vinent està previst una segona ruta que tindrà una perspectiva de gènere amb què es pretén identificar i localitzar les mancances que té el barri en aquest àmbit. En aquesta ocasió, l'activitat està adreçada específicament a la població femenina.