CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

29 d’octubre del 2017

La Guàrdia Urbana desallotja tot un edifici ocupat al carrer del Mar i en estat de ruïna

Els ocupes abandOnant l'edifici. Foto: Fernando Jiménez

La Guàrdia Urbana va fer efectiu divendres a la tarda el desallotjament d'un bloc situat en el número 22 del carrer del Mar, al Barri del Port, que des de feia anys estava ocupat. La falta de salubritat i l'estat precari de l'edifici va fer que l'Ajuntament iniciés un expedient de declaració de ruïna, segons el Diari de Tarragona.

El rotatiu indica que l'ocupació de l'immoble va arrencar a mitjans de l'any 2014, quan l'Ajuntament va instar als propietaris a adaptar les mesures necessàries per evitar que els problemes estructurals poguessin causar algun ferit, fins a poder ser enderrocat. Els amos van trobar-se l'edifici ocupat i van iniciar els tràmits pertinents per al desallotjament. 

Insalubritat i manipulacions elèctriques

Segons els informes i les inspeccions, indica el Diari, la façana estava deteriorada, amb el risc de despreniment, i la xarxa i l'estructura que la subjectava per sota de la balconada estava més caiguda. D'altra banda, la coberta presentava molts defectes així com esquerdes i humitats. Això incideix que en cas d'un vendaval de mitja intensitat no resistiria. I la seva caiguda podria afectar fins i tot als pisos inferiors. Un altre dels problemes oposats és una deficiència en la instal·lació elèctrica. Va ser manipulada i no disposa de cap aparell de protecció. Això pot provocar a qualsevol moment un incendi. I més tenint en compte que en un dels pisos existeix un aparell d'aire condicionat. Per això, l'arquitecte assegurava la necessitat urgent de desconnectar la instal·lació del corrent elèctric.

Davant la delicada situació s'havia de procedir al desallotjament de les persones que hi ha a l'interior i el tapiat dels espais per evitar que tornin a entrar noves persones, fins disposar de llicència per a l'enderrocament. El rotatiu publica que va ser divendres passat a la tarda, quan la Guàrdia Urbana va fer efectiu el desallotjament. Quan van acudir els agents hi havia nou persones en el seu interior, que van abandonar els diferents pisos amb normalitat. Posteriorment uns paletes van tapiar les diferents entrades perquè l'edifici no pugui ser ocupat de nou.