CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

VEÏNAT

El Barri del Port de Tarragona compta amb un elevant índex poblacional i diverses entitats veïnals representives del seu teixit actiu.

En aquest sentit, principalment el Barri del Port compta amb una associació de veïns que treballa pels interessos del barri i el veïnat des de fa més de 25 anys i reconeguda per l'Ajuntament de Tarragona. Actualment la seva presidenta és la Sra. Maria del Carme Puig.

El Blog del Barri del Port col·labora activament amb l'Associació de Veïns del Barri del Port tenint en compte que és l'entitat més representativa del barri. No obstant cal recordar que aquest blog i les respectives xarxes socials són independents i NO són les propies de l'entitat veïnal, donant-li difusió, cobertura i altaveu, com amb d'altres entitats i associacions del barri.


Des del punt de vista veïnal el Blog del Barri del Port s'adhereix i dóna suport i visibilitat a la campanya 'Per Un Barri Digne' en defensa de les reivindicacions veïnals per les millores del barri sobre tot pel que fa a més neteja, més seguretat i més inversions, i és impulsor de diverses propostes culturals i la campanya comercial 'Jo compro al barri del Port' en suport al comerç de proximitat.

Associació de Veïns del Barri del Port de Tarragona 


L'Associació de Veïns del Barri del Port de Tarragona és una entitat sense ànim de lucre i apolítica amb més de 25 anys de trajectòria i tasca desinteressada i voluntària envers el benestar i els interessos del barri i el seu veïnat, des que va ser fundada l'any 1989.


Ubicada al carrer Reial,9 Baixos, la seu social és de propietat municipal i compta amb vestíbul, despatx i sala de juntes, lavabos, sala d'actes/activitats i servei de bar. Tanmateix té cedit espai de l'antic magatzem del blat al carrer Sant Miquel n.19, espai d'ús festiu i veïnal on s'hi guarda el patrimoni de l'entitat entre gegants, cucafera, taules i cadires etc... que compta amb escenari i espai suficient per a la celebració d'actes envers els veïns.

Local Social de l'AVV del Port:

associació de veïns del barri del port de tarragona
 • Ubicació: Carrer Reial 9, baixos.
 • Horari: obert de 17h a 20h els dimecres i divendres, la resta de tardes i matins cal trucar al timbre de la porta.
 • Telf. de contacte: 977 241 050 / 640 81 67 30
 • Correu electrònic: aavvdelport@hotmail.com 
 • Facebook: https://www.facebook.com/AVVdelPortDeTarragona 
 • Fundació: 1989
 • Socis: 300

Magatzem de l'AVV del Port: 

magatzem associació de veïns del port de tarragona

 • Ubicació: Carrer Sant Miquel,19
 • Usabilitat: Magatzem de l'entitat veïnal i seu de la Cucafera Petita, Gegants del Port i grans actes de l'A.V.V del Port com Festes del Barri, Carnaval, etc.


Junta Directiva (aprovada en Assemblea el 20.12.16):

-Sra. Mari Carmen Puig: Presidenta en funcions. Suplent del president/a de forma accidental i responsable d'Àrea de Seguretat i Civisme. A més de dirigir la Junta Directiva i presidir l'associació, vetlla per la seguretat del barri i en col·laboració amb els agents policials de la ciutat (Guàrdia Urbana, Policia Portuària i Mossos d'Esquadra) per prevenir l'incivisme, el vandalisme i els actes delictius i il·legals al barri)

-Sr. Adrià Recasens: Secretari, persona de confiança del president/a i suport en tasques administratives de l'entitat, així com prendre acta de sessions, reunions i assemblees. També assumeix la direcció de la nova Comissió ‘Joventut, Cultura i Festes’ com a vocal (Representant de l'àrea encarregada d'impulsar i mantenir actiu el barri i el veïnat amb propostes de la vessant cultural i festiva, oci i esbarjo durant tot l'any (Carnaval, Setmana Santa, Sant Jordi, Festes del Barri, Sant Magí, Santa Tecla, Setmana Cultural, Castanyada/Halloween, Nadal...) i impulsar/activar el públic infantil i jove). Hi formen part: Sra. Mari Carmen Puig, Sra. Pilar Budesca, Sr. Raül Queipo, Sra. Begoña Fernández, Sra. Ángeles Manero, Sra. Montse Puig i Sra. Núria Bartolomé. Del mateix mode coordinador de la Cucafera de Tarragona, Cucafera Petita i fins al 2019 en que s'independitzen, Gegants del Port. Finalment s’encarrega de la tasca de Cap de Comunicació i Relacions Ciutadanes: Periodista/persona encarregada d'establir la relació i lligam entre l'associació i els mitjans de comunicació, el veïnat i resta d'entitats i agents actius (socials, comercials, polítics, culturals...) de la ciutat. Paral·lelament des d'abans d'entrar a formar part de l'entitat veïnal, al 2012, creador i al capdavant del Blog del Barri del Port i Barri del Port TV (aquest ara amb suport de Sr.Raül Queipo) que tot i que dóna cobertura a l'A.V.V del Port, esdevé mitjà de comunicació independent al barri, amb l'actualitat, història i activitat, també d'altres entitats i agents de la Part Baixa (no és la web/blog de l'A.V.V del Port tot i que en dóna cobertura).

junta associació de veïns del port de tarragona

-Sr. Ramón Vargas: Vocal d'Urbanisme. Persona encarregada de vetllar per unes bones condicions i infraestructures i mobiliari urbà del barri (ascensors i escales mecàniques, semàfors, bancs i gronxadors, cablejat, papereres...) així com façanes i edificis.

-Sra. Mercedes Canovaca: Vocal de Neteja Pública. Persona encarregada de vetllar per un barri net tant en els carrers, places, solars i infraestructures, així com la recollida d'escombraries (contenidors) i plagues (rates, paneroles...)

-Sra. Isabel Núñez: Vocal de Gent Gran. Persona encarregada de promoure l'activitat i esbarjo de la Gent Gran del barri, vetllar pels seus interessos i atenció.

-Sr. Toni Raimo i Sra. Mari Carmen Dattoli: Vocals d'infraestructures i publicitat. Persona encarregada en el suport organitzatiu i infraestructures, així com missatgeria

-Sra. Begoña Fernández: Vocal de Medi Ambient. Persona encarregada de vetllar per un barri saludable

-Sra. Núria Bartolomé: Vocal de veïnat. Persona encarregada d'escoltar i recollir reclams i queixes veïnals per traslladar-les al president/a

-Sr. Josep Andrés Pedrola: Vocal de Benestar Social. Persona al capdavant d'aquesta nova vocalia que té com objectiu ajudar i donar suport a les persones i famílies desfavorides del barri i en perill d'exclusió social. Una àrea en defensa de les necessitats bàsiques i de respecte amb les llibertats i condicions ideològiques, sexuals, ètnia/raça, etc.

_____________________

Com fer-se soci/a de l'Associació de Veïns del Port?


L'Associació de Veïns del Port és una entitat sense ànim de lucre impulsada per un conjunt de veïns que treballen i s'encarreguen desinteressadament per tirar endavant el barri i vetllar pel veïnat establint lligam entre veïns i Ajuntament, i servint com a reclam i plataforma reivindicativa de les necessitats i interessos de la comunitat veïnal. També vinculació amb la colla gegantera dels Gegants del Port i la Cucafera de Tarragona, gran i petita. Per tot plegat l'entitat es serveix de les aportacions i col·laboració dels socis amb un preu simbòlic i agrupat en cas de parelles i/o famílies tal com es detalla a continuació:

 • Preu individual: 12€ a l'any
 • Preu 2 persones: 18€ a l'any
 • Preu 3 persones: 20€ a l'any
 • Preu 4 persones o més: 22€ a l'any

*Els socis agrupats a partir de dues persones disposen de tan sols un vot en reunions i assamblees, i sempre que estiguin al corrent de pagament, com també el soci individual.

*La quota de soci pot pagar-se personalment o de forma bancaria (recomanat) i es pot acordar que sigui de cop o fraccionat segons la comoditat, necessitats o circumstàncies de cadascú.


Xarxa de La Marina

La Xarxa de La Marina és un col·lectiu veïnal que sorgeix l'any 2019 en el sí de les trobades i mobilitzacions veïnals reivindicatives #PerUnBarriDigne, com un grup heterogeni de persones que inclouen arquitectes, advocats, creadors visuals, arqueòlegs, professors, politòlegs, empresaris, treballadors socials (…) i tots ells es consideren activistes pel Barri del Port i per la ciutat.CreActives

CreActives és un col·lectiu veïnal i cultural que sorgeix a finals del 2018 en el sí de les trobades i mobilitzacions veïnals reivindicatives #PerUnBarriDigne, format per quatre veïnes que creuen en l'art com a instrument de transformació i canvi, i impulsores de diverses accions al barri en aquest sentit.