CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

10 de febrer del 2017

Nous descobriments sobre el Port i Teatre de Tàrraco al Barri del Port

Treballs arqueològics al Teatre Romà. Foto: Blog Barri del Port

L’excavació que des de fa just un mes es duu a terme en el Teatre de Tàrraco, al Barri del Port, ha posat al descobert una àrea comercial que va estar activa en un període anterior a la construcció de l’edifici cultural, i la traça de la que va poder ser un carrer que discorria per l’espai que va ocupar l’escena, publica avui el Diari Més.

Segons indica el rotatiu, no es descarta que entre els sediments dipositats apareguin peces de ceràmica o altres elements que permetin definir l’ús que es va donar a les tabernae, L’excavació permet començar a poder parlar d’un abans i un després del Teatre de Tàrraco. Tot indica que la zona comercial va romandre en funcionament en època tardorepublicana. La segona troballa d’especial rellevància és l’empremta d’un carrer que formaria part d’una via comercial de la zona portuària de Tàrraco.

De fet, aquesta mateixa setmana s'ha conegut també que el port de Tàrraco tenia una superfície d’entre 15 i 17 hectàrees i un calat màxim d’11 metres. Les seves dimensions no el situen al capdavant dels ports de la Mediterrània en època romana però era l’epicentre d’un sistema portuari més ampli format per altres punts d’embarcament a nord i sud. Són algunes de les conclusions obtingudes després de les prospeccions geofísiques i geotècniques que es van dur a terme a la Part Baixa a finals de 2015.