CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

28 de maig del 2024

'Setmana Internacional dels Arxius 2024' amb l'Arxiu del Port de Tarragona

Del 3 al 9 de juny l'Arxiu del Port de Tarragona celebra la 'Setmana Internacional dels Arxius 2024' en motiu de la celebració el dia 9 de juny com a Dia Internacional dels Arxius, marcat pel Consell Internacional d’Arxius (CIA/ICA) i a la qual se sumen cada any la majoria d’arxius del món, que aprofiten l’avinentesa per programar activitats amb la finalitat de donar a  conèixer els centres i els fons que custodien a la ciutadania.

Des de l’Arxiu del Port de Tarragona s'han programat dues activitats que es desenvoluparan al llarg d’aquella setmana. 

La primera és un taller de conservació de documents de gran format que impartirà la conservadora-restauradora, Anna Ferran Roig. El taller consta de dues sessions de tres hores cadascuna; la primera el dilluns 3 de juny i la segona el dimecres 5 de juny en horari de 16 a 19 h de la tarda. Es pretén amb aquestes sessions donar unes pautes bàsiques per poder conservar amb un grau òptim documents de gran format com ara cartells, mapes, plànols, fotografies grans, etc.

La segona activitat prevista és una ruta guiada que hem titulat: La gran pedrera, i que conduirà l’arquitecte, Ramon Aloguín. L’itinerari sortirà de davant del teatre romà de Tarragona (carrer sant Magí) i anirà pels carrers de la Part Baixa de la ciutat, per arribar al Palau de Congressos on es conserva la paret de la gran pedrera que va nodrir de matèria primera les obres de construcció del Port de Tarragona, entre finals del segle XVIII i començaments del segle XX.  

Ambdues activitats són gratuïtes, però cal reservar, ja que les places són limitades. 

Les reserves per la ruta es poden fer enviant un correu a arxiu@porttarragona.cat i per al taller cal inscripció mitjançant formulari.inscripció mitjançant formulari.