CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

10 de juliol del 2014

L'actriu Mercè Rovira, de 'Fill de Caín', pregonera de les XXV Festes del Barri del Port 2014 de Tarragona

L'actriu Mercè Rovira
El proper 25 i 26 de juliol arriben les XXV Festes del Barri del Port de Tarragona amb un seguit d'actes. L'actriu Mercè Rovira de l'exitós film 'Fill de Caín' farà de pregonera junt amb la regidora de festes, Begoña Floria, i el president de l'A.V.V del Port, José Ruiz, que també hi estarà present, així com Adrià Recasens, redactor del Blog del Barri del Port i presentador dels actes.

Dissenyat per segon any consecutiu pel Blog del Barri del Port, el cartell del Programa de les XXV Festes del Barri del Port 2014 de Tarragona ja està disponible i penjat als carrers i comerços del barri, i per primer cop el fulletó detallat dels actes.

El veïnat gaudirà d'un seguit d'actes i propostes que l'Associació de Veïns del Port ha organitzat per a divendres 25 i dissabte 26 de juliol.

Pregó per donar tret de sortida

Entre les novetats hi ha precisament el pregó, que tindrà lloc divendres 25 a les 18h i que es recupera d'anys enrere. Cada any un representant polític com enguany la regidora de festes, Begoña Floria, junt amb algú destacat de l'any, en aquest cas l'actriu Mercè Rovira, donaran tret de sortida a les festes. Estaran acompanyades pel president veïnal, José Ruiz, i el periodista Adrià Recasens que per segon any farà de presentador dels actes sobre l'escenari, tot i que enguany només podrà fer-ho divendres 25.

Mercè Rovira, la Patrícia de l'exitosa pel·lícula del tarragoní Jesús Monllaó, Fill de Caín, és una actriu, professora de teatre i coach amb llarga experiència. Va començar a interessar-se pel teatre a Tarragona com a alumna de la desapareguda Escola d’Art Dramàtic Josep Yxart i no va ser fins als 24 anys que es va traslladar a Barcelona per estudiar a l’Institut del Teatre i emprendre una carrera que l’ha portat a compaginar projectes molt diferents, des de fer una gira per mig món amb La Fura dels Baus a participar a Les tres germanes al Teatre Nacional de Catalunya, passant per nombroses aparicions en sèries de televisió catalanes i estatals. D’altra banda, ha estat integrant del Ball de Diables i de l’Esbart Santa Tecla i la seva col·laboració amb entitats, projectes i iniciatives de la nostra ciutat és contínua. Properament li espera un nou film que es rodarà a l'agost a Tarragona, 'El dolç sabor de la llimona'.

Acte per escollir princesa de La Cucafera Baixa

Un dels actes serà per escollir la
princesa de La Cucafera Baixa
Altres novetats són la recuperació del Concurs de Rebosteria amb que tothom qui vulgui podrà presentar-se divendres 25 a les 21.15h amb alguna creació dolça i un jurat tastarà i deliberarà qui guanya sense conèixer els autors.

Abans, a les 20.30h hi ha la principal de les novetats: 'La Cucafera busca princesa', l'acte mitjançant el qual s'escollirà la nova princesa que enguany acompanyarà a la Cucafera durant la baixada a Santa Tecla, en l'acte 'La Cucafera Baixa' que es va estrenar amb èxit l'any passat. De l'1 al 15 de juliol queda obert el termini perquè totes aquelles nenes d'entre 5 i 9 anys es puguin apuntar i optin a ser candidata. Cal que els pares enviïn un correu a a blogbarridelport@hotmail.com o trucar a l'A.V.V al 977 241 050 donant el nom i cognom de la nena i del titular, el lloc i data de naixement de la candidata i un telèfon i correu de contacte. 

Les aspirants s'hauran d'aprendre de memòria el breu text que la princesa recita la nit de la baixada a les escales de la Catedral. Les que millor ho facin participaran divendres 25 del joc final que determinarà la guanyadora. Cadascuna de les candidates formarà equips amb altres nens i nenes i mitjançant relleus i curses hauran de competir. L'equip que millor ho faci farà que la seva capitana sigui la princesa 2014 de La Cucafera Baixa.

Grup De Duende, enguany a les festes

Revetlla amb 'De Duende' i 'Los de ayer'

La revetlla del divendres anirà de la mà del grup reusenc de pop-rock espanyol 'De Duende' i la de dissabte amb l'orquestra 'Los de Ayer' que acompanyaran el sopar de germanor. Els veïns poden baixar a sopar a les taules i cadires que l'A.V.V cedeix gratuïtament. També s'ofereix menú a 12'50€.

Enguany es suprimeix el Concurs de Cervesa i s'afegeix més actes dirigits als menuts. Per exemple l'animació infantil de divendres 25 a les 19h amb el grup 'Vine amb mi' o el de dissabte 26 a les 19h amb el grup 'Juegos de Bolos' que anirà seguit d'altres jocs infantils a les 20h.

Es mantenen actes populars i tradicionals com la xocolatada (divendres 25 a les 18.30h), la sardinada (dissabte 26 a les 11.30h) o la Festa de l'Escuma (dissabte 26 a les 13.30h) entre altres.