CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

1 de juliol del 2014

El Barri del Port comença a buscar nova princesa per a la Cucafera Baixa 2014


Des d'avui dimarts 1 de juliol i fins al proper dia 15 queda obert el plaç per apuntar-se a la selecció per fer de princesa a La Cucafera Baixa 2014.

El Blog del Barri del Port junt amb l'Associació de Veïns del Port i la Cucafera emprenen així els passos previs per a celebrar per segon any, la baixada de la Cucafera durant Santa Tecla 2014.

L'any passat es va dur a terme per primer cop i amb èxit 'La Cucafera Baixa' recuperant els orígens de tradició i història d'aquesta bèstia tarragonina del Barri del Port. D'aquesta manera per una banda la Cucafera va acompanyada de la princesa que suposadament la va domesticar i fer bona, llençant caramels per la boca, ja que en primer moment menjava habitants. I per l'altra, torna a treure amb la boca, els barrets d'aquells que el porten posat durant el seu pas com devia fer amb aquells que no se'l treien en passar la relíquia de Santa Tecla.

La princesa de la primera edició.
Foto: Blog Barri del Port / per Manuel López

Per optar a ser princesa, cal tenir de 5 a 9 anys, els pares han d'enviar un correu a blogbarridelport@hotmail.com o trucar a l'A.V.V al 977 241 050 donant el nom i cognom de la nena i del titular, el lloc i data de naixement de la candidata i un telèfon i correu de contacte. Les aspirants s'hauran d'aprendre de memòria el breu text que la princesa recita la nit de la baixada a les escales de la Catedral i les que millor ho facin quedaran escollides per passar una última prova durant les festes del barri, que enguany tenen lloc els dies 25 i 26 de juliol, mitjançant un joc infantil.