CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

17 de setembre del 2014

La Cucafera retorna als carrers de Tarragona els propers dies per Santa Tecla 2014


Arribades les esperades i aclamades festes de Santa Tecla 2014 a Tarragona, la Cucafera i la versió infantil de la Cucafereta ja estan llestes i preparades per sortir i fer aparició als carrers de la ciutat en diversos actes on participen.

Dijous 18:

-A les 18h. té lloc la Baixadeta Petita des del Pla de la Seu amb l'Aligueta, la Mulasseta, el Lleonet i els Gegants Moros Petits als que també acompanyarà, i per segon any, la Cucafereta que farà sortida en el seu cas des de la Plaça de les Cols i en últim lloc.

Divendres 19:

-A les 19h. té lloc la Cercavila de la Santa Tecla Petita des de la Plaça de la Font on també farà sortida la Cucafereta en el Seguici Petit.

Hi participen: Ball de Diables Petit, Drac Petit, Bou Petit, Vibrieta, Ball de Serrallonga Petit, Aligueta, Mulasseta, Cucafereta, Lleonet, Negritos Petits, Gegants Moros Petits, els debutants Nanos Nous Petits acompanyats i apadrinats pels Nanos Petits de Reus, Ball de Bastons Petit, Ball de Pastorets Petit, Ball del Patatuf Petitet, Ball de Cercolets Petit, Ball de Bastons Petit de l’Esbart Santa Tecla, Ball de Gitanetes, Ball de Cossis Petit, la Colla Petita dels Xiquets de Tarragona i la Banda Petita de la Unió Musical de Tarragona.

Itinerari: pl. de la Font, baixada Misericòrdia, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria, pl. del Fòrum, c. Santa Anna, pl. del Rei, Pilat, baixada Pescateria, c. Cós del Bou i pl. de la Font.

Dissabte 20:

-A les 21.30h. La Cucafera Baixa 2014 des del Pla de la Seu i fins al Barri del Port unint La Part Alta i la Part Baixa de Tarragona per segon any i desprès de l'exit de l'anterior recuperant els orígens i tradició de la Cucafera.

Itinerari: pla de la Seu, pl. de les Cols, c. Major, baixada Misericòrdia, c. Portalet, c. Sant Agustí, Rambla Nova, c. Unió, c. Apodaca i c. Sant Miquel.

Diumenge 21:

-A les 18.30h Arrencada de Gegants des de la Plaça de la Font. En aquest cas seran els Gegants del Barri del Port els que faran sortida amb la resta de la ciutat.

Dilluns 22:

-A les 19h: Cercavila de Santa Tecla des de la Plaça de la Font on la Cucafera formarà part de la primera sortida al complet de tot el Seguici Popular: el Ball de Diables, el Drac, el Bou, la Víbria, el Griu —que s’incorpora com a nou element al nostre bestiari de foc i que estarà apadrinat pel Griu de Barcelona - el Ball de Joan de Serrallonga, l’Àliga, la Mulassa, la Cucafera, el Lleó, el Magí de les Timbales, els gegantons Negritos, els Gegants Moros, els Gegants Vells, els Nanos Vells, els Nanos Nous, els Balls de Bastons, Pastorets, Turcs i Cavallets, Patatuf, Cercolets, Bastoners de l’Esbart Santa Tecla, els Balls de Gitanes, Valencians i Cossis, i les representacions al·legòriques dels Set Pecats Capitals i de la Moixiganga. Aniran acompanyats pels sonadors i les bandes de música.

Itinerari: pl. de la Font, baixada Misericòrdia, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria, pl. del Fòrum, c. Santa Anna, pl. del Rei, Pilat, baixada Pescateria, pl. de l’Esperidió, c. Cós del Bou, pl. de la Font, c. Portalet, Rambla Vella, c. Comte de Rius, Rambla Nova, c. Sant Agustí, c. Portalet i pl. de la Font.

Dimarts 23:

-A les 9.15h. Anada a Ofici amb el Seguici Popular.

L’Anada Ofici amb el Seguici Popular i salutació a la Senyera pels trompeters municipals en la confluència dels carrers dels Cavallers i la Nau, als Quatre Cantons i a la pl. de les Cols. Tot seguit, al pla de la Seu, entrada de la Senyera de la ciutat amb la ballada conjunta de tots els elements festius, alhora que esclaten les salves pirotècniques de rigor i la tronada de la Pirotècnia Martí de Borriana (Plana Baixa).

Recorregut: pl. de la Font, baixada Misericòrdia, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria, c. Pare Iglésias i pla de la Seu

-A les 18.15h Anada a Processó i Processó del Braç de Santa Tecla.

Tercera i última sortida al complet del Seguici Popular i les colles castelleres. 

Cap a les 20h, al llindar de la Catedral, apareix el tabernacle de la Santa acompanyat per la Cobla de Ministrers de la Ciutat de Tarragona, la Banda Unió Musical interpreta la Marxa de Santa Tecla i els campaners engeguen el repic general fins que perden de vista la relíquia. El Capítol de la Catedral, el clergat, la Senyera de la ciutat, els representants de les ciutats germanes i la Corporació Municipal, amb escorta de macers, uixers i Guàrdia Urbana de gran gala, tanquen la professó. 

Itinerari: pla de la Seu, c. Pare Iglésias, c. Merceria, pl. de les Cols, c. Major, baixada Misericòrdia, c. Cós del Bou, baixada Pescateria, Pilat, pl. del Rei, c. Santa Anna, pl. del Fòrum (per les dues bandes de la plaça), c. Arc de Sant Bernat, c. Granada, pl. Sant Antoni, pl. Carles Llorach, c. de la Mercè, pl. de l’Oli, c.Pescateries Velles, c. Nou del Patriarca i pla de la Seu.