CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

12 de gener del 2017

Comencen les obres de conservació i museització del Teatre Romà amb gairebé un any de retard

Operaris al Teatre Romà. Foto: ACN
Operaris i excavadores van iniciar aquest dimarts les obres del que serà la rehabilitació i museizació del Teatre Romà de Tàrraco, al Barri del Port, sense dubte el monument més oblidat de quants conformen el conjunt Patrimoni Mundial.

La intervenció arqueològica arriba amb gairebé mig any de retard respecte el calendari inicialment previst i anunciat, i segons el qual ja hauria d'estar tot enllestit (veure detalls). Aquestes obres seran a més únicament les de la primera fase destinada a garantir la conservació del monument. El seu pressupost és de 394.800 euros i el termini d'execució s'estableix en quatre mesos. Es tracta d'una espècie de treballs preparatoris que han de permetre la segona fase posterior, que consistirà a fer realitat el projecte de museizació que servirà per integrar per fi al Teatre dins del circuit de visites dels equipaments patrimonials de la ciutat de Tarraco.

El Govern, titular de l'espai, inverteix en total més de 700.000 euros per a la conservació i restauració del recinte. El 50% del cost de l'obra va a càrrec del Ministeri de Foment, i va amb càrrec al programa d'ajudes conegut com '1% cultural'.

L'actuació més visible consistirà en instal·lar una gran estructura metàl·lica que representarà a grandària real com era la graderia del recinte i que ha generat gran polèmica. La museizació se centrarà en una part representativa del teatre, les dues primeres caveas. A pesar que a l'espai falten alguns elements necessaris per a la seva comprensió global, la intervenció permetrà donar escala al conjunt complementant el que és visible amb la informació explicativa del que no es pot veure a l'actualitat.