CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

17 de maig del 2017

L'A.V.V del Port es planteja no treure enguany la Cucafereta a les festes tot i els seu 15è aniversari

El forat del morro actualment és més gran. Foto: CucaferaTGN
La Cucafera de Tarragona i l'Associació de Veïns del Port, entitat a càrrec, es plantegen no treure enguany la Cucafera Petita durant les festes de la ciutat, tot i que ho lamenten, ja que enguany celebra el seu 15è aniversari. La causa, la falta de recursos per a la seva necessària restauració.

L'entitat volia repetir la fórmula de la Cucafera gran l'any passat, restaurar-la i celebrar l'aniversari, però aquest cop la situació és més complicada. Mentre que l'any anterior l'Ajuntament es va fer càrrec del cost de la restauració per ser una peça municipal, en el cas de la Cucafera petita, propietat de l'A.V.V del Port, la despesa corre a càrrec seu, motiu pel qual no hi pot fer-hi front.

"No és que no vulguem treure-la si no es restaura per tal que llueixi maca en el seu aniversari sinó que es tracta d'un motiu de seguretat" apunten. I es que el seu deteriorament després de 15 anys i sobretot després de les festes del passat any en què va patir un cop al morro que li ha deixat un destacat forat, no són convenients per treure-la. "Som conscients de la gran estima que per ella tenen els nens i nenes i estèticament no és adient mostrar-la però a més i pel fet que la toquen pot suposar un perill tant per a la canalla com per la peça que pot deteriorar-se encara més" afirmen.


Vols col·laborar? Contacte: cucaferatgn@hotmail.com / aavvdelport@hotmail.com / 977 241 050