CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

7 de juliol del 2022

L'AVV del Port instal·la guardioles als comerços del Barri del Port i fa crida a la col·laboració per tirar endavant les festes del barri

L'Associació de Veïns del Port ha instal·lat guardioles en alguns dels principals comerços del Barri del Port demanant la col·laboració veïnal per tirar endavant les festes del Barri del Port.

En aquests dos anys de pandèmia sense festes del barri i amb baixa activitat, l'entitat veïnal que no ha pogut acollir-se durant aquest temps a la sol·licitud de subvencions ni tampoc ha cobrat quotes de soci, es troba en una delicada situació econòmica i amb el local social municipal tancat per obres a causa de desperfectes en el sostre, motiu pel qual tampoc ha pogut recuperar les activitats habituals per sobreposar-se. Això no obstant, l'associació afirma no tirar la tovallola en tractar de celebrar a finals d'aquest mes les festes de manera modesta i austera en la mesura del possible.

Per aquest motiu, i per poder fer front a la despesa mínima que s'hi pugui generar, d'una banda fa una crida a tota entitat del barri que hi vulgui col·laborar farcint el programa amb activitats i propostes, així com les empreses i establiments que hi puguin contribuir. I per altra una crida a la col·laboració del veïnat mitjançant aportacions econòmiques que poden dur ja a terme al Bar-Restaurant Xiulet, Bar Moderno, Farmàcia Fullana, Can Domènech i Forn-Pastisseria Sant Miquel, entre d'altres, així com voluntariat per a l'organització i celebració d'aquestes.

La seva presidenta, Mari Carme Puig, explica que ''molts veïns i socis porten temps preguntant per la celebració de les festes i per poder pagar la quota. No hem volgut passar el cobrament bancari ja que si hi ha baixes o socis que no estan al corrent el retornament també ens genera despesa afegida". En aquest sentit Puig indica que 'en aquestes punts també es pot pagar i registrar la quota de soci, a falta de local social, així com el cap de setmana previ a les festes amb la celebració d'un vermut al carrer Rebolledo de retrobament veïnal on també serveixi d'ocasió, així com en les pròpies festes del barri, previstes del 29 al 31 de juliol. "Les festes del barri són festes dels veïns i per als veïns, i creiem que amb l'ajuda d'entre tots, tant econòmicament com donant un cop de mà que sempre fa falta, les podem recuperar. Es farà el que es pugui" assenyala la presidenta amb optimisme.

Entre les principals activitats es preveu poder mantenir la xocolatada, musclada-vermut, els jocs infantils i algunes actuacions o tallers, a més del sopar de germanor que seria de carmanyola on cada veí pugui portar el seu sopar de casa oferint taules i cadires, a més de la Cercavila i la Despertada de la Cucafera, un dels plats forts i on cal poder disposar de Xaranga.

Davant qualsevol aportació, proposta, bizum, col·laboració etc. l'AVV del Port disposa del telèfon 640 81 67 30 on poder contactar.