CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

26 de setembre del 2022

Els veïns del Barri del Port pateixen novament les conseqüències dels forts aiguats

Tarragona va patir el passat divendres les pluges més fortes dels darrers 13 anys amb un total de 130'4 mm d'aigua, dels quals 49'1 van caure en tan sols 30 minuts, les dades més altes de la història de la ciutat, des del 1994, i desbordant novament el riu Francolí que acostuma a estar sec.

Les aigües torrencials van inundat diversos carrers i zones de la ciutat i entre elles el Barri del Port on històricament els aiguats s'acumulen al carrer Rebolledo i Smith, afectant, entre d'altres, un dels aparcaments subterranis i els vehicles del seu interior. Molts d'aquests vehicles, com d'altres vegades, hauran de passar pel taller i d'altres amb aigua al motor directament quedaran inservibles, lamenten els veïns que veuen repetir la història una vegada i una altra. A més alerten i adverteixen de la responsabilitat de l'Ajuntament a aquest problema històric i del perill estructural de l'aigua que xuclen les columnes dels baixos i que poden fer ensorrar l'edifici amb el pas dels anys.

A més del Bari del Port, on diversos carrers també es van quedar sense llum, es va inundar el barri veí del Serrallo, l'Arrabassada i Cala Romana, principalment amb importants desperfectes.

Des del veïnat del Barri del Port es continua reclamant solucions al consistori qui ja abans de governar estava al costat dels veïns per aquesta problemàtica (veure reclams de Pau Ricomà). Fins al moment es va renovar el col·lector del carrer Barcelona que d'alguna manera ha fet millorar la capacitat de recollida d'aigües pluvials, però que no és suficient davant episodis com el de divendres que ja els experts han assenyalat que cada cop seran més freqüents.