CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

28 de setembre del 2022

Activitats diverses en motiu del Dia Marítim Mundial 2022

En motiu del Dia Marítim Mundial 2022, els diferents espais culturals del Port de Tarragona com són el Teatret del Serrallo, el Museu, l’Arxiu del Port i el Moll de Costa han preparat un seguit d’activitats per donar a conèixer la mar entre la ciutadania, presentant com a plat fort l’espectacle “Dones de Sal” de la reconeguda Neus Mar.

Un any més arriba al Moll de Costa la celebració del Dia Marítim Mundial que s’estrena amb un cartell ple d’activitats culturals dirigides a tots els públics que el Port de Tarragona ha programat amb la voluntat de fer conèixer la importància del transport marítim i les persones que dediquen la seva vida a aquest propòsit, així com donar a conèixer la mar i la tradició marinera a la ciutadania.

DONES DE SAL ( 1 d’octubre a les 20 h al Tinglado 1)

Espectacle musical ideat i dirigit per Neus Mar (veu) i Montse Canals Rabassada (dansa), amb escenografia de Jaume Tans, en coproducció amb el Museu de Pesca de Palamós. “Dones de Sal” es tracta d’un espectacle que, com el seu nom anticipa, vol ser un homenatge a totes aquelles dones que malgrat la seva invisibilitat històrica, també formen part consubstancial del món del mar. Dividit en tres parts: tradició, reflexió i passió, i amb l’havanera com a eix vertebrador, el concert combina la música amb dansa contemporània. Espectacle amb aforament limitat. Cal realitzar reserva prèvia a portciutat@porttarragona.cat o al telèfon 977 259462 en horari de 9 a 14 hores fins divendres.

“AL MUSEU ... PESCA LA HISTÒRIA!” (29 de setembre a 18 h al Museu del Port)

Visita en família al Museu del Port de Tarragona per poder descobrir-lo d’una manera diferent. La descoberta dels objectes relacionats amb el port comercial, pesquer i esportiu serviran de fil conductor per apropar-nos a ha història i el present del Port de Tarragona amb una visita adaptada al públic familiar. Quins són els tipus de pesca que es duen a terme al barri del Serrallo, quines mercaderies arriben a port o què és una "Puça" son algunes de les preguntes que ens plantejarem al llarg del recorregut i anirem resolvent de manera participativa. Activitat gratuïta i adreçada a famílies amb infants a partir dels 6 anys. Durada aproximada d’una hora i amb aforament limitat. Cal realitzar reserva prèvia a museuport@porttarragona.cat o 977 25 94 34

ESCAPE ROOM “EL MISTERI DE L’ARXIVERA” (30 de setembre i 1 d’octubre a 18 h, 19.30h i 21 h a l’Arxiu del Port)

El Port de Tarragona, sota la seva marca cultural Moll de Costa i, organitzat per l’Arxiu del Port, proposa l’activitat “EL MISTERI DE L’ARXIVERA” uns escape room on s’hi posen a prova les habilitats dels participants per salvar a l’arxivera, i on cal resoldre una sèrie d’enigmes utilitzant tot l’enginy i imaginació possibles per tal de superar el repte. Els objectius d’aquesta activitat son oferir una proposta diferent d’oci per tal d’apropar l’Arxiu a la ciutadania alhora que es donen a conèixer alguns dels espais de l’Arxiu del Port. Cal realitzar reserva prèvia a arxiu@porttarragona.cat. Activitat amb aforament limitat.

“HISTÒRIES DE LA MAR SALADA” (2 d’octubre a 11.30 h al Teatret del Serrallo)

El Teatret del Serrallo juntament amb Blai Senabre, ens presenten un nou espectacle de petit format pensat perquè els mes petits fomentin la imaginació literària amb una història que des dels mars i els oceans que hi ha pel món us portem aquests contes, una mica salats, que expliquen les aventures de les criatures que viuen sota la superfície del mar i al seu voltant. Així doncs, si els voleu escoltar haurem de bussejar ... o no! Espectacle dirigit a un públic familiar. Es podrà veure, de manera gratuïta, el diumenge 2 d’octubre, amb reserva prèvia a la plataforma Entradium a partir de les 11 hores del dia 28 de setembre

EXPOSICIÓ “ 75è ANIVERSARI CLUB CICLISTA” (fins al 23 d’octubre al Refugi 1 – sala 1)

Al Refugi 1 (sala 1) del Port de Tarragona es mostra una exposició commemorativa dels 75 anys del Club Ciclista de Tarragona que es divideix en dues seccions: la història del Club Cicclista de Tarragona i la història del ciclisme en general. Una exposició que mostra la història del club amb projeccions, recopilació d’imatges, selecció de bicicletes d’època i complements i objectes de col·leccions privades. També s’hi realitzaran activitats complementàries com són conferències, sortides en BTT o ciclisme de carretes i tallers, entre d’altres. L’exposició romandrà oberta fins el 23 d’octubre. L’horari expositiu e de les 10 a les 13h i de 17 a 20h de dimarts a dissabtes. Els diumenges i festius l’horari és de’11 a 14h. Entrada gratuïta.

EXPOSICIÓ “EUSTAQUI VALLES, L’ART DE LA SUPERVIVÈNCIA” (fins el 13 de novembre al Tinglado 2)

‘L’art de la supervivència’ retrata, des d’un punt de vista molt personal, la manera de fer i entendre l’art d’Eustaqui Vallès. La vida s’accelera amb el pas dels anys i el temps corre cada cop més efímer. Les formes de treball antigues semblen condemnades a l’extinció arrossegades pel progrés i la producció en sèrie. Només els últims clàssics resisteixen el pas del temps mentre vetllen per la supervivència d’una forma de treballar l’art amb data de caducitat. Eustaqui Vallès és un dels últims artesans avui dia. Escultor, reproductor i restaurador, va néixer a la Part Alta de Tarragona, el 23 de setembre de 1937, on hi ha el seu taller, un espai on el temps s’ha aturat, i on treballa l’ofici des de fa més de 60 anys fidel a les tècniques artesanals de tota la vida. La mostra compta amb col·laboracions del món cultural i social del Camp de Tarragona com l’Associació de l’ermita de la Mare de Déu de la Riera, el Col·legi d’Enginyers la Confraria del Nostre Pare Jesús del Calvari de Reus, el Museu Diocesà de Tarragona, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i la Reial Germandat de Jesús de Natzarè de Tarragona. L'exposició romandrà oberta fins al 13 de novembre de 2022. L’horari expositiu del recinte és de les 10 a les 13 h i de 17 a 20 h de dimarts a dissabtes. Els diumenges i festius l’horari és d’11 a 14 hores.

EXPOSICIÓ “DESENTERRANT EL SILENCI” (fins el 30 d’octubre al Refugi 1 sala 3).