CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

25 d’octubre del 2022

El pati de l'antiga fàbrica Chartreuse acull aquest dijous un especial radiofònic de RCTGN

Aquest dijous 27 d’octubre Ràdio Ciutat de Tarragona i les ràdios de La Xarxa al Camp de Tarragona fan un salt a la Tarragona del segle XX amb un especial del programa #CarrerMajor des del pati de l’antiga fàbrica de Chartreuse al Barri del Port, a la Part Baixa de Tarragona.

En directe de 16h a 19h el programa comptarà amb diversos convidats i protagonistes que ens podran contextualitzar els avenços en infraestructures com el port i el ferrocarril, la industrialització i l’auge comercial.

En aquest sentit fàbriques com la Chartreuse, De Muller o la Tabacalera són un clar exemple. Podrem fer un recorregut per la seva història i pel llegat actual que ens han deixat, així com debatre sobre el futur que els hi espera, i els reclams i reivindicacions veïnals que hi ha actualment per a dotar aquests equipaments de nous usos i/o posar de rellevància el que van significar.

El programa també comptarà amb connexions i reportatges amb aquests espais i d’altres que són significatius per a la conservació de la història com són l’Arxiu Històric, el Museu del Port, l’Arxiu del Port, l’Hemeroteca…o la Casa Fontanals i Vidal, que tot i ser un exemple de família benestant i comerciant del s.XIX ja és un llegat que actualment vol museitzar-se i esdevenir un centre d'interpretació del vi i el que va significar.

A més, l’especial, amb els periodistes Eduard Virgili i Adrià Recasens al capdavant, comptarà amb cobertura a xarxes, podcast amb els continguts i senyal de vídeo en directe.