CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

26 d’octubre del 2022

Nou endarreriment per a la remodelació del carrer Orosi al Barri del Port

Les obres de remodelació del carrer Orosi es tornen a endarrerir. "Les obres de remodelació del carrer d'Orosi haurien d'haver començat a principis d'aquest 2022, però estem a octubre i encara no hi ha res fet", lamenta Mari Carmen Puig, presidenta de l'Associació de Veïns del Barri del Port en declaracions al Diari Més.

Aquest projecte és una de les millores que s'emmarquen dins del Pla Integral de la Part Baixa que ha elaborat l'Ajuntament de Tarragona. L'última previsió era que les obres s'iniciessin a finals d'aquest any, però el conseller d'Urbanisme, Xavier Puig, ha reconegut al rotatiu que "el més probable és que comencin a principis de l'any vinent, tot i que m'agradaria que fos al desembre" assenyala. 

El Diari Més informa que el conseller d'Urbanisme afirma que el projecte es troba en tramitació de contractació i que el que es tardi a finalitzar aquest procés serà el que marcarà l'inici de les obres al carrer d'Orosi. Des de l'AV del barri del Port reconeixen que estan "una mica cansats dels endarreriments constants, primer ens van dir que seria al gener, després que començarien les obres a l'estiu i, la darrera vegada, van posposar-les fins a finals d'aquest any" critica la presidenta veïnal.

Xavier Puig, durant la presentació del projecte el 2020, que té un pressupost de gairebé 600.000 euros i serà finançat pel Pla d'Acció Municipal de la Diputació de Tarragona del 2022, ja va destacar la importància de la reforma del carrer d'Orosi per recuperar l'espai públic del vianant i per la convivència pacífica amb altres formes de mobilitat. Tal com assenyala el rotatiu, la proposta va ser molt ben acollida pel barri, però el retard en la seva execució ha provocat una situació de malestar entre els veïns: "Molts van votar als partits que ara són a l'Ajuntament perquè ens van prometre que el barri del Port seria una prioritat per a ells, però en realitat sentim que les coses o no es fan o es tarda massa".

A més al Diari Més, Mari Carme Puig confessa que el veïnat no enten que s'hagin finalitzat projectes en altres punts de la ciutat que estaven "planificades a posteriori del d'Orosi" com el carrer Canyelles que s'ha presentat aquest mateix dijous.

El projecte de remodelació d'Orosi consistirà a instal·lar una plataforma única per a vianants en la qual els vehicles hauran d'accedir a velocitat reduïda (20 km/h), on hauran de girar per deixar el tram final completament lliure de vehicles. La pacificació del trànsit anirà acompanyada de noves zones de descans i d'ombra a través de la instal·lació de bancs i de nou arbrat. Aquest hauria de ser el primer pas del Pla Integral de la Part Baixa, que contempla altres projectes com el del centre cívic que s'obrirà al carrer de Santiyán.

Font: Diari Mes.