CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

23 de novembre del 2023

Ematsa impulsa millores en el sistema de sanejament a la Part Baixa

Tasques a clavegueram carrer sant miquel. Foto @framatic


Ematsa informa aquest dijous de les millores impulsades en el sistema de sanejament els darrers mesos com la millora de les arquetes en la xarxa de clavegueram de la Part Baixa i l'adequació dels sobreeixidors. 

L’empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona  ha realitzat la darrera setmana una actuació integral en un d’aquests punts ubicat a la desembocadura del riu Francolí. 

Les tasques han consistit en la neteja i esbrossada de la zona per assegurar el correcte funcionament del canal i garantir-ne la capacitat de desguàs, en cas que entri en funcionament per pluges intenses que superin la capacitat de drenatge del sistema.

Aquesta actuació se suma a les impulsades en els darrers mesos per a la millora del sistema de sanejament. Així, s'estan executant arquetes de registre de grans dimensions a diversos punts de la Part Baixa de Tarragona per on transcorre la galeria principal de clavegueram. Les actuacions s’han dut a terme als carrers Sant Miquel i Castaños, on fins i tot es podien veure vestiguis de clavegueram antic com mostren imatges de @framatic a twitter. 

Les obres tenen com a objectiu, informa Ematsa, de millorar les condicions de seguretat dels equips de treballs que accedeixen a la galeria, així com optimitzar les tasques de manteniment necessàries i, si és possible, incrementar la capacitat de desguàs de la galeria.

A les noves arquetes s’hi estan instal·lant sensors de nivell pel control en continu de l'alçada de l'aigua a la galeria. Aquests sensors facilitaran dades de seguiment dels nivells que agafa la galeria, en funció de les intensitats de les pluges registrades i també servirà com a sistema d'alerta. Aquests nous sensors complementen als existents en altres punts de la xarxa.

També, relacionat amb el funcionament del clavegueram a la Part Baixa de Tarragona, la companyia d’aigües està duent a terme treballs d’inspecció dels principals col·lectors de la xarxa de clavegueram, des de la rambla Nova fins a la platja del Miracle i riu Francolí. Aquestes tasques permetran analitzar les possibilitats d’interconnexió dels col·lectors per a l'optimització de la capacitat hidràulica de la xarxa. 

A més, en la línia de millorar el sistema de clavegueram i reduir l’impacte al medi ambient, continua el desplegament de les xarxes de retenció de residus en els sobreeixidors. Fins al moment, s’han instal·lat cinc punts que, en el darrer any, han retingut més de deu tones de residus que arrossega el clavegueram quan cauen forts aiguats.