CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

6 de novembre del 2023

L'Ajuntament tirarà endavant la rehabilitació de l'edifici del carrer Santiyán que ha d'acollir un centre cívic


L'Ajuntament de Tarragona està a punt d'enllestir el projecte executiu per rehabilitar l'edifici municipal ubicat al número 8 del carrer Santiyán, segons publica aquest dilluns el Diari Més.

La recuperació d'aquest immoble abandonat des dels anys 80 consistirà en l'arranjament de la façana, la coberta i el jardí interior, així com el canvi de la fusteria d'alumini, a partir d'un projecte de rehabilitació que va impulsar el govern anterior amb la intenció de dedicar els baixos a acollir el demandat centre cívic que hi manca a la Part Baixa, i que ara el govern actual hauria decidit tirar endavant, després del reclam per part d'ERC al plenari.

L'AVV del Port celebra que així sigui donat que en un primer moment se li havia comunicat que econòmicament no seria posible. No obstant, segons fonts municipals, la intenció del govern és incloure una partida als pressupostos del 2024 per dur a terme les obres de rehabilitació, que suposaran una inversió de 450.000 euros (IVA inclòs) i donar-li un «ús ciutadà» publica el rotatiu.

El Diari Més assenyala que l'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ja va explicar fa unes setmanes que el problema econòmic que té l'Ajuntament és de despesa corrent i que això no afectava la capacitat inversora del consistori. Per aquest motiu, poden tirar endavant nous projectes com el de rehabilitar l'edifici de Santiyán. Això sí, per fer-lo realitat, primer caldrà tenir assegurada una partida pressupostària. Durant les pròximes setmanes, el govern haurà de tornar a reunir-se amb els grups de l'oposició, per aprovar els comptes de l'any que ve. Durant les negociacions, s'acabaran de definir com es gastarà la partida d'inversions dels pressupostos del 2024.

Aquest edifici fins ara abandonat ha patit nombrosos incidents per despreniments, ocupacions, degradació i brossa, i havia estat reclamat pel teixit social del barri amb diverses accions per poder-hi ubicar serveis envers la ciutadania i el veïnat.