CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

28 de gener del 2014

Un grup d'usuaris a Twitter planteja convertir el solar del Carrer Lleó en un hort urbà

(En castellano -aquí-)
Solar del Carrer Lleó. Foto @elputuamu usuari Twitter

Convertir el solar 'abandonat', ple d'herbes, brossa i plagues del c/Lleó en un "hort urbà, social i veïnal" és una proposta popular sorgida avui en un debat a twitter entre alguns usuaris.

La iniciativa sorgia arran d'una queixa de l'usuari @elputuamu dirigida a @TGNAjuntament: "Solar buit al c/ Lleó cant. c/ Misericòrdia ple de porqueria, rates i cuques. Què fem?".

Es tracta d'una finca que ha estat motiu de notícia contínuament al Blog del Barri del Port per aquesta problemàtica. En el seu dia l'Ajuntament va col·locar un cartell advertint sobre la "prohibició" d'abocar escombraries en el que s'ha convertit en "abocador veïnal" des de la retirada de contenidors en aquella mateixa cantonada.

Recentment el consistori va dur a terme tasques de neteja retirant les males herbes tot i que no la brossa ni es va tapiar la finca. L'A.V.V del Port havia recordat a l'Ajuntament la seva obligació per instar als propietaris a que s'encarreguin del manteniment dels seus solars, i que si no ho fan l'ent municipal s'ha de fer càrrec i traspassar-los la factura.

Ara, un grup de ciutadans plantegen una actuació voluntària per netejar el terreny, i fins i tot proposen dur a terme un hort urbà per al veïnat. Caldrà veure si la iniciativa tira endavant o es queda en mera "idea", ja que cal tenir en compte la legalitat.