CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

14 de febrer del 2014

Vídeo: Talen les palmeres mortes de la Plaça dels Infants al Barri del Port de Tarragona

Efectius de la brigada talan les palmeres mortes aquest matí.
Foto Blog Barri del Port www.tgnbarridelport.blogspot.com

Aquest matí la brigada municipal ha procedit a talar les palmeres que havien mort a la Plaça dels Infants anteriorment (veure).

Primerament es van podar les palmes decaigudes deixant pelada la copa i ara el consistori ha optat per enretirar les restes, donada la mala imatge visual que suposa per una Plaça que sempre s'ha caracteritzat per una "estampa" formada per aquestes palmeres i la Fàbrica Chartreuse de fons.


Les palmeres de la Plaça dels Infants provenen originàriament del Passeig de les Palmeres (antigament de Santa Clara) on es van substituïr pels arbres actuals. També en aquest passeig i en altres indrets de la ciutat s'han dut a terme tasques similars donat que no han estat les úniques palmeres que han estat enguany afectades.

El becut vermell podria ser-ne la causa

La causa més probable i habitual en la mort de palmeres és el becut vermell, una especie de escarabat en que la larva n'és la responsable. En alimentar-se realitza galeries de més d'un metre i, si aquestes galeries danyen la gemma apical, la palmera mor. 

La plaga no abandona la palmera immediatament, sinó quan ja està en avançat estat de descomposició o quan és atreta per substàncies procedents d'altres palmeres com a conseqüència de les podes o per les feromones emeses pels adults.