CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

24 de març del 2014

Els veïns del Barri del Port sentiran sonar aquest dimarts les sirenes en una nova prova de risc químic

La sirena del Moll de Costa.
Foto www.tgnbarridelport.blogspot.com
Aquest dimarts dia 25 de març es realitzarà a Tarragona, així com a d’altres municipis de Catalunya, una prova de so de les sirenes d’avís a la població en cas d’accident químic per tal de comprovar el bon funcionament i fer conèixer el seu so a la població.

L’alarma sonarà a través de les sirenes instal·lades al territori, i consta de tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Per saber que ja ha finalitzat la prova, els ciutadans sentiran un senyal continuat de 30 segons de durada.

A Tarragona les sirenes sonaran en dos horaris segons les ubicades al Poligon nord o sud de la ciutat. Entre les 11.20h i 11.30h les del polígon nord i entre les 11.40h i 11.50h les del polígon sud, entre les quals hi ha la del Moll de Costa i serà la que podrà sentir el veïnat del Barri del Port.



Les sirenes sonaran per tant de la següent manera:

-Polígon nord Tarragona: són les que estan situades a la urbanització Sant Salvador (Club de Tir i junt accés des de la N-340); a la Universitat Rovira i Virgili, i al Polígon Industrial Riu Clar (dins Lavaflix).

11:20 hores:  activació en alerta de les sirenes.
11:30 hores: activació de les sirenes en fi d’alerta.

-Polígon sud Tarragona: són les situades al barri de Torreforta (Parc de Bombers i Camp Municipal de Futbol); al barri de Bonavista (Centre d’Assistència Primària i empresa d’aigües AITASA); al barri de Camp Clar (edifici FECSA i Centre Segur. I Cond. Salut Treball); avinguda de la Independència (junt a l’Eroski); a la prolongació del carrer Joan Miró (junt al Francolí); a la Zona Portuària (dins l’empresa Kemira Ibèrica S.A.); al Polígon Industrial Entrevies; al Moll de Costa; al barri del Serrallo; a l’IES Vidal i Barraquer, i a la Universitat Laboral.

11:40 hores: activació en alerta de les sirenes.
11:50 hores: activació de les sirenes en fi d’alerta.

La Direcció General de Protecció Civil ha organitzat aquests exercicis d’activacions de sirenes, que formen part de la xarxa general d’alarmes i protecció civil adscrites al Plaseqcat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona. 

Durant l’exercici sonaran les sirenes repartides per 37 municipis de Catalunya, el so de les quals és perceptible en una àrea aproximada de 137 km2.