CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

26 de gener del 2016

El plenari aprova la passera per sobre les vies de tren i rebutja un pas de vehicles soterrat a la Plaça dels Carros

Imatge de les passeres virtuals

El plenari ha aprovat inicialment aquest dilluns el projecte de pas de vianants entre el Port i la ciutat superant les vies del tren  amb 25 vots a favor i 2 abstencions de la CUP. 

Com ja es va presentar, consistirà en una passera que anirà des de la Baixada del Toro fins al passeig del Miracle, a la part propera a l'estació, unint Balcó del Mediterrani (ciutat) i platges. L’obra està finançada pel Port, amb un cost d’1.200.000 euros i també s'encarregarà del manteniment. Després de l’aprovació en plenari, el projecte sortirà a exposició pública, i tot seguit es licitarà el projecte. L’execució de les obres és de 15 mesos de manera que la previsió és que sigui una realitat a mitjans del 2017. 

En paral·lel es farà la remodelació del passeig marítim de la platja del Miracle. Amb una inversió de 600 mil euros i 12 mesos de treballs, s’arranjaran les voreres i es traslladarà l’espai d’aparcament de vehicles a la part que toca a les vies del tren, habilitant un carril bici i dos de circulació. 

Per contra el plenari va rebutjar la moció d'ERC per reclamar que tiri endavant el projecte de pas soterrat per a vehicles a la plaça dels Carros. L'equip de govern hi ha votat en contra i el mateix Ballesteros ha explicat que han canviat les necessitats després de set o vuit anys esperant que sigui una realitat. Diu que ha millorat l'accessibilitat al front marítim i que la idea és donar prioritat als vianants.

Font: TarragonaRàdio