CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

26 de març del 2023

''Llengua i festa agermanades'' al pati de la Chartreuse amb el pregó de Setmana Santa 2023 de Tarragona

Un instant del pregó al pati de la Chartreuse. Foto: @setmanasantatgn


"Llengua i festa agermanades en aquest indret" ha pronunciat aquest diumenge al matí el filòleg i professor de la URV, Pere Navarro, pregoner de la Setmana Santa 2023 de Tarragona en un emblemàtic pati de l'antiga fàbrica Chartreuse al Barri del Port.

El jardi de l'actual Escola Oficial d'Idiomes a la Plaça dels Infants ha estat el lloc en que enguany s'ha pronunciat el Pregó de Setmana Santa 2023 de Tarragona, un fet que ha destacat l'alcalde Pau Ricoma, qui ha presidit l'acte, felicitant l'Agrupació d'Associacions de Setmana Santa per aquesta iniciativa, de treure de l'Ajuntament aquest acte tan important, com ja es va fer el passat any. "Sortir de la zona tradicional on s'ha fet sempre, com és a la Part Alta i al consistori i traslladar-ho a diferents indrets de la ciutat em sembla un encert i una declaració d'intencions, ja que aquesta celebració arrossega a milers de ciutadans de tota Tarragona".

Navarro també ha assenyalat en la seva intervenció que "la fe genera cultura i és compatible amb la ciència", en un acte on també hi han format part el president de l'Agrupació d'Associacions de Setmana Santa, Francesc Seritjol i l’arquebisbe metropolità i primat de Tarragona, Joan Planellas, en un pati ple d'autoritats, veïns, ciutadania i representants de les diverses agrupacions de la setmana santa tarragonina.



Navarro ha dut a terme un extens discurs sobre la seva relació amb la Setmana Santa tarragonina, però també amb la fe i la religió cristiana. «Avui sóc aquí per expressar-vos el meu paper com a creient. Soc un fervent defensor que la ciència, la festa i la fe no han d'estar renyits, sinó que van de la mà», ha afirmat. Navarro ha manifestat també que «la religió és un conjunt de totes les arts: de la literatura, la pintura, la música...els valors humans que defenso i que ens haurien de definir», ha conclòs.


Finalment, l'Arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, ha estat l'encarregat de cloure l'acte i seguidament la comitiva s'ha traslladat al Saló de Plens de l'Ajuntament de Tarragona, on el pregoner ha signat el llibre d'honor de l'Ajuntament i el de l'Agrupació d'Associacions de Setmana Santa.