CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

1 de març del 2023

Viñuales, alcaldable del PSC, presenta una nova alternativa a les inundacions del Barri del Port

Viñuales durant la seva xerrada. Foto: Blog Barri del Port

La Sala Genius del Palau de Congressos va acollir el passat dimarts al vespre la trobada entre l'alcaldable del PSC de Tarragona, Rubén Viñuales, i el veïnat de la Part Baixa, especialment la Plataforma Afectats per les Inundacions.

Amb membres també de l'AVV del Port, com la seva presidenta Mari Carme Puig, i de Xarxa La Marina, la cita va comptar amb una quarantena d'assistents entre veïns i membres del propi partit amb que el candidat a l'alcaldia a les eleccions 2023 es va acompanyar. Era el cas de la nº2 Montse Adán, directora de Port-Ciutat, Sandra Ramos, Nacho García o Mario Soler, qui també és veí del barri.

La trobada va servir per exposar el full de ruta socialista pels barris marítims que es basa en tres aspectes: evitar l’actual situació d’inundacions, dotar d’activitat econòmica, cultural i patrimonial la zona, i realitzar les transformacions urbanes necessàries.

Un instant de la trobada. Foto: Blog Barri del Port

Els veïns i veïnes no ho van posar fàcil a Viñuales qui es va trobar amb un veïnat cansat de promeses i poques accions davant una problemàtica històrica com el de les inundacions, mostrant-se reticents i incrèduls davant la seva proposta basada en una actuació en 4 fases factible econòmicament i diferent a la defensada pel govern actual i Ematsa, motiu pel qual es van preguntar perquè no s'havia dut a terme durant el mandat socialista i amb Josep Maria Milà com a conseller de territori i present a la taula. 

Fase 1: Mantenir operatiu l'actual col·lector de 800mm més un de nou de 150mm dedicat a aigües pluvials per un cost total de 0'7 MEURS

Fase 2: Fer un col·lector nou de pluvials al carrer Smith o Reial per cost total de 0'4 MEURS

Fase 3: Ampliar el col·lector de residuals de Torres Jordi per cost total de 0'5 MEURS

Fase 4: Nou col·lector al carrer Reial amb manteniment d'EMATSA.

Totes les quantitats són assumibles pel propi Ajuntament, segons Viñuales

Una ruta patrimonial a la Part Baixa

L'alcaldable també va defensar entre els seus propòsits per la Part Baixa, accions per dotar-la d’activitat econòmica, cultural i patrimonial. El candidat socialista ho vol dur a terme a través d’una nova ruta del barri del Port com a escenari de la vida romana de Tarraco, que comportaria la recuperació de les termes de Sant Miquel i la font dels Lleons. No obstant, cal recordar en aquest sentit que ja durant el mandat socialista la consellera Carme Crespo va arribar a presentar una ruta que finalment mai es va dur a terme (més detalls).

D'altra banda el PSC, va mostrar que aquesta generació d’activitat econòmica aniria complementada de la millora de l’espai públic, que és la tercera branca per la transformació dels barris marítims. Viñuales va exposar la necessitat de renovar l'enllumenat i la remodelació de carrers com Reial i Apodaca a més de l’ampliació de voreres. En aquest sentit es va parlar novament de l'objectiu de guanyar espai a les vies de tren sense ús al carrer del Mar i estudiar que si es remodela el pas soterrat de la plaça dels Carros els vehicles puguin novament circular-hi per connectar amb el port i les platges.

Viñuales va aprofitar que l'acte s'estava gravant, entre d'altres, per Barri del Port TV per deixar testimoni de les seves promeses afirmant que "vull ser el nou alcalde i poder anar pel carrer i em digueu que he complert amb la meva paraula". 

Es tracta del primer dels alcaldables que visita el Barri del Port, a espera que el veïnat pugui assistir i escoltar a la resta en properes trobades.