CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

16 d’octubre del 2023

Una desena de veïns es concentren contra l'ampliació de zona verda d'aparcament al Barri del Port

Ja sigui per la pluja, per falta de suficient difusió o per manca de suport, la concentració convocada aquest dilluns a les 10h del matí per l'AVV del Port en protesta del canvi de zona d'aparcament taronja a verd, ha tingut una fluixa participació amb únicament una desena de persones.

La presidenta Mari Carme Puig ha reconegut que era mala hora ja que molta gent treballa, però volien fer-la coincidir amb l'inici de tasques de pintura, que tampoc s'ha produït a causa del mal temps. La representant veïnal ha explicat que la intenció no era impedir les tasques sinó manifestar el rebuig a la forma de procedir de l'Ajuntament. "L'associació no decideix per sí sola sinó que respon a la demanda i petició del veïnat que fa temps crida a mobilitzar-se per moltes qüestions" ha volgut aclararar.

En aquest sentit Puig es mostra molesta en què l'Ajuntament procedeixi a una mesura aixi sense informar al veïnat i a l'associació que els representa, que en preguntar a la regidora de barri aquesta tampoc en tingués informació i que la mesura arribi en un moment en què per contra hi ha serveis tan deficients com la neteja i la seguretat. "No tenim uns carrers nets i segurs, però, en canvi, ens fan pagar més per aparcar" ha lamentat Puig, concretant el cas dels comerciants que en no ser residents deixaran de poder estacionar tot el dia per un euro, motiu pel qual reclamaran un abonament per no sortir perjudicats. Amb tot, s'han repartit fulls de recollida de signatures entre comerços, tallers i el Col·legi El Carme, amb gran nombre de professors que estacionen en el que fins ara era zona taronja.

"Aqui no tenim cap associació de comerciants i des de l'AVV del Port també hem de mirar pels seus interessos i demandes, al final són veïns, passen el seu dia a dia al barri i són el petit comerç que encara resisteix i que pot perillar" explica la presidenta veïnal.

L'Ajuntament assenyala la mesura com a benefici pel barri

Per la seva banda, l'empresa Municipal de Transports de Tarragona ha anunciat aquest dilluns mitjançant una nota al web municipal i xarxes socials sobre l'inici aquesta setmana de la intervenció als carrers del Mar, Lleó, Reial, Vapor, Castaños, Castellarnau, Misericòrdia i Rebolledo del Barri del Port.

En aquesta, la consellera de Mobilitat i presidenta de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) i Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT), Sonia Orts, destaca que "l'actuació es duu a terme en benefici del veïnat i del teixit comercial del Barri del Port i del carrer Enric d'Ossó". Així mateix, assenyala que "la zona taronja actual no afavoreix la rotació i provoca que veïnat i comerciants tinguin més dificultats a l'hora d'aparcar. Duem a terme aquesta actuació amb l'objectiu d'afavorir la rotació dels vehicles, i facilitar l'aparcament. És una actuació encaminada a la millora de la mobilitat que beneficia al veïnat del barri del Port, amb unes 200 places, del carrer Enric d'Ossó, amb quasi 100 places, i el seu teixit comercial".

En aquest sentit, l'entitat veïnal reitera que més enllà d'estar d'acord o no amb la mesura i la necessitat de rotació, una actuació així cal donar-la a conéixer a l'AVV del Port per estar al corrent i poder informar al veïnat o fins i tot que el consistori hagués convocat una xerrada oberta al veïnat o com a mínim una circular. Per aquest motiu Puig lamenta que "ens la volien colar, ja que pensàvem que la senyalització de prohibició d'estacionament per actuacions en aquesta zona era l'inici del Pam a Pam, la setmana passada vaig tenir una reunió amb l'Ajuntament i en cap cas em van advertir sobre aquesta previsió". 

Finalment la presidenta etziba que "en cap cas la mesura arriba per petició de veïns i comerciants, que són els perjudicats, com afirma la consellera Orts".