CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

13 d’octubre del 2023

L'AVV del Port estalla contra l'Ajuntament qui dilluns reconvertirà la zona taronja d'aparcament en verda


Diversos carrers del Barri del Port, concretament carrer del Mar, Lleó i adjacents, llueixen cartells d'estacionament prohibit entre el 15 i 18 d'octubre. Davant d'aquest fet, l'Associació de Veïns del Port ha volgut conèixer amb il·lusió mitjançant la regidora de barri si es tractava per fi de l'arribada del Pam a pam per a condicionar el barri a fons amb neteja, arranjaments i pintura, del tot necessari.

Lluny d'aquesta realitat, la presidenta veïnal Mari Carme Puig, en preguntar aquest divendres al matí, ha conegut que no es tractava d'aquestes actuacions i per tant dedueix que les intencions de l'ajuntament es reconvertir la zona taronja d'estacionament en verda.

"Ja vam llegir a premsa la possibilitat d'aquest canvi al barri de l'Arrabassada i vam veure que també al carrer del Mar". Puig afirma que es va interessar en conèixer si això seria així sense èxit i ara es troba la sorpresa que no únicament el carrer del Mar canviarà de color sinó totes les places taronges del barri donat que és justament on estan col·locats els cartells demanant la retirada de vehicles

Aquesta seria una de les mesures del consistori per a major recaptació com també la intenció de pujar novament els impostos per fer front a una anunciada situació econòmica delicada de l'ajuntament i que s'esperava hauria de passar per plenari on grups de l'oposició ja han mostrat el seu desacord.

La presidenta veïnal, Mari Carme Puig ha posat el crit al cel en no haver estat informada i pel perjudici que pot causar al poc comerç que resisteix al barri i que podria posar-lo en perill i ocasionar més tancaments. I es que Puig assenyala que aquest fet torna a afectar no únicament veïns sinó a comerciants amb negocis al barri, però que són de fora i que han d'estacionar els seus vehicles durant la jornada laboral.

I es que les tarifes per zona verda per a no residents funciona com la blava, amb major cost i limitació horaria a dues hores.

PER A RESIDENTS

- Tarifa diària: 0,40€
- Alta resident: 15€
- Durada màxima permesa: 2 dies

PER A NO RESIDENTS

- Durada màxima permesa: 2 hores
- Tarifa mínima: 0,30€
- Mitja hora: 0,30€
- 1 hora: 1,15€
- 2 hores: 4€

Concentració de protesta dilluns a les 10h

Amb tot, l'associació lamenta que siguin els veïns els que surtin perjudicats quan a sobre no s'estan oferint òptimes prestacions i serveis ni en neteja, seguretat ni altres necessitats i demandes, i que novament el govern no hagi comunicat a l'entitat que representa el barri ni d'aquesta actuació ni de quan arribarà el Pam a Pam on ja es preveu el repintat de carrers. L'entitat veïnal lamenta que aquest canvi d'estacionament afecti moltes famílies amb dificultats en un barri on ja hi manca l'estacionament i que no es complementi amb altres mesures per pal·liar-ho com habilitar tants solars abandonats i insalubres de la zona en espais d'estacionament dissuassiu.

Per aquest motiu l'AVV del Port ha activat la previsió de noves mobilitzacions després de Santa Tecla si no havia canvis en positiu i davant aquesta gota que vessa el got planteja una concentració el proper dilluns coincidint amb les tasques de pintura, amb concentració a les 10h a la cantonada entre Rebolledo i Lleó, davant el mural veïnal que es va pintar i una recollida de signatures en contra de la mesura. A més, insta als veïns a recuperar i treure novament als balcons les pancartes reclamant 'Per un barri digne'.