CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

27 d’abril del 2023

L'Ajuntament de Tarragona comença a treballar en la rehabilitació de l'edifici del carrer Santiyán per oferir un centre cívic

Edifici del carrer Santiyán. Foto: Blog Barri del Port

Un centre cívic i una llar de jubilats han estat dos reclams i mancances històriques del Barri del Port. Fa un any l'Ajuntament de Tarragona anunciava la intenció de rehabilitar la planta baixa de l'edifici municipal ubicat al carrer Santiyán,8 amb aquest propòsit i tot i que les obres estaven previstes per inicis del 2023, sembla que el projecte començarà a rodar aviat, ha pogut saber el Blog del Barri del Port.

Així ho ha fet saber el conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig, a l'AVV del Port, així com l'inici d'obres del carrer Orosi que serà peatonal i que també s'ha anat postposant diverses vegades en el temps. No obstant, des de l'entitat veïnal recullen ''amb pinces'' aquesta intenció donada la proximitat de les eleccions, tot esperant que sigui una realitat donada la seva importància i necessitat.

La voluntad és una rehabilitació parcial, dels baixos, i el jardí per dotar-los amb usos socials i veïnals. Segons havia assenyalat Puig "són les zones més accessibles i amb més potencial, ens permetrà generar un munt de sales que serviran per fer diferents activitats, com presentacions de llibres, xerrades, concerts... I hi podrem afegir una cafeteria, una ludoteca o una biblioteca"

Aquest projecte i la remodelació del carrer d'Orosi, on s'incorporarà una plataforma única per convertir-se en una zona de prioritat per a vianants, són els «dos motors» amb els quals comença el Pla Integral de la Part Baixa, segons el conseller. Després d'estiu, començarà la fase participativa amb els veïns per tal de definir altres projectes. 

Cal recordar que l'edifici de Santiyán, abandonat des dels anys vuitanta, anteriorment havia estat un convent, una escola i una caserna de policia. En diverses ocasions el col·lectiu Xarxa de la Marina i l'AVV del Port hi han dut a terme accions artístiques i reivindicatives per reclamar el seu ús social.